Elazığ ekonomi haberleri, Elazığ haber ekonomi, son dakika

Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, Elazığ iş dünyasından gelişmeler, Elazığ sanayisi, tarım ve hayvancılık alanlarındaki son haberler Elazığ Haber Ekonomi sayfalarında!

Ekonomi Haberleri

Fabrika gibi çalışan okul 1,5 yılda 2 milyon 987 bin liralık ciroya ulaştı

Elazığ Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Üretim Atölyesi'nde 495 bin 839 litre hijyen malzemesi üretilerek, 2 milyon 987 bin 412,81 TL ciroya ulaşıldı.

Oto tamir ustalarından araç sahiplerine uyarı!

Elazığ'da havaların soğumasıyla birlikte sanayi ustaları, sürücüleri antifriz konusunda uyardı. Oto tamir ustaları, sürücülerin 150 liradan kaçıp 15 bin lira masrafla karşı karşıya kalabileceklerini söyledi.

Doç. Dr. Temizer: İç sularımızda görülmesi normal bir hadise değildir

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde Keban Baraj gölünde balıkçılık yapan 2 farklı balıkçının ağına son 15 günde 2 defa Sibirya Mersin balığı takıldı. Uzmanlar, Türkiye iç sularına nasıl geldiği bilinmeyen balığın etinin en fazla 500 liraya, havyarının ise kilosuna göre 20 milyon liraya kadar alıcı bulduğunu bildirdi.

Elazığ'da 10 ayda 269 milyon 616 bin dolar ihracat yapıldı

2020 yılının ilk 10 aylık döneminde toplam olarak 129 milyon 397 bin dolar ihracat yapıldığını aktaran Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, 2021 yılın ilk 10 aylık döneminde ise 269 milyon 616 bin dolar ihracat yapıldığını söyledi.

93 yıllık fırında yapılan ekmekler il dışına gönderiliyor

Elazığ'ın tarihi Kapalı Çarşının ilk dükkanı olarak bilinen ve 93 senedir hizmet veren Çarşı fırınında yapılan ekmekler ve yemek çeşitleri, vatandaşların beğenisine sunulurken, Elazığ'a özgü yapılan ekmek çeşitleri de pişirilerek, kargo ile il dışına gönderiliyor.

Enflasyona köylüler kafa tutuyor

Elazığ'da tarihi Kapalı Çarşı'da bulunan esnaf, köyde üretilen peynir, tereyağı, süt gibi ürünlere geçen yıla oranla 1 lira zam geldiğini, fabrikasyon ürünlerin ise neredeyse yüzde 100 oranında zamlandığını belirterek, yetkililerin bu duruma çözüm bulmasını istedi.

Japon otomotiv devi Nissan yakında Elazığ'da

Karabulut Motorlu Araçlar Ltd. Şti., Japon otomobil üreticisi Nissan ile bayilik anlaşması imzaladı.

Akdeniz'deki yangınlar bitki çaylarının fiyatını artırdı

Elazığ'da kış aylarının yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar, bağışıklıklarını güçlü tutmak için bitki çaylarına yöneldi. Bu yıl Akdeniz bölgesinde yaşanan yangınların bitki çaylarının fiyatını artırdığı öğrenildi.

Şeker pancarının tarladan sofralara uzanan tatlı yolculuğu

Türkiye'nin şeker ihtiyacının bir bölümünün karşılandığı Elazığ'da, pancarın şekere yolculuğu başladı.

Altınla beraber sahtesi de arttı, kuyumcular başkanı uyardı

Dönem dönem sahte altınla karşılaştıklarını dile getiren Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, 'Teknoloji o kadar gelişti ki sahteyi, gerçek altından ayırmamız çok çok zor oluyor' dedi.

Teknosa'nın yeni Elazığ mağazası açıldı

Türkiye'nin en yaygın mağaza ağına sahip teknoloji perakende şirketi Teknosa, Elazığ'daki mağazasını bir AVM'ye taşıyarak extra formatıyla büyüttü.

Kuraklık şeker pancarını da vurdu, üretim yüzde 8 azaldı

Elazığ'da şeker pancarı üretimi kuraklıktan dolayı yüzde 8 azalırken, fabrikanın 310 bin ton olarak belirlediği kota, bu sene 250 bin tona kadar düştü.

Balığa rağbet arttı

Et ve tavuk fiyatlarında yaşanan artış vatandaşları balığa yöneltti. Elazığ Kapalı Çarşı'da hamsinin kilosu 25, istavritin 20 ve mezgitin kilosu 40 liradan alıcı buluyor.

Uzmanından Dolar ve Euro yorumu?

Gözler kulaklar, son bir hafta içerisinde tırmanan Dolar ve Euro’da; yükseliş devam edecek mi, ani düşüşler yaşanır mı? Uzmanlar kritik sorunun cevabını verdi?

Başkan Özdoğan: Esnafımıza faizsiz kredi lazım

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, küçük esnafın çok zor durumda olduğunu ifade ederek esnafa acilen faizsiz can suyu kredisi verilmesi gerektiğini ifade etti.

Devletten aldığı destek ile merdiven altından çıkıp fabrikalaştı, yerli üretime başladı

Elazığ'da küçük bir dükkanda toner kartuş imalatı yapan Aytaç Tekin, devletten aldığı destek ile Organize Sanayi Bölgesinde toner imalat merkezi kurdu. 12 kişiye istihdam sağlayan ve yerli toner üreten Tekin, aynı zamanda atık tonerleri de toplayıp kullanıma geri kazandırarak hem doğaya hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaya başladı.

Sayıner: E-Ticaret şirketimiz büyük ilgi görüyor

Elazığ ekonomi haber: Antalya’da sürdürülen Yöresel Ürünler Fuarı’nda Elazığ yöresel ürünlerinin tanıtılması nedeniyle www.elazigburada.com e-Ticaret sitesi yetkililerince fuara katılan firmalara bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Antalya'da Elazığlı vatandaşlarla bir araya geldi

Antalya'da devam eden Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) kapsamında Elazığ yöresel ürünlerinin tanıtımını yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Antalya'da yaşayan Elazığlılarla bir araya geldi.

Gramla satılıyor, kilogram fiyatı dudak uçuklatıyor

Elazığ'da bir hektar alan üzerinde ekimi yapılan ve kilogramı 30 ila 60 bin lira arasında değişen safran bitkisinin hasadına başlandı.

Toplam 268 haber.