Malatya

Malatya Haberleri

Bakan Ersoy: 'Depremin izlerini tamamen sileceğiz'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, deprem sonrası süreci Malatya'da şu ana kadar başarıyla yönettiklerini belirterek, 'Bundan sonrasını da hızlı bir şekilde tamamlayıp depremin etkilerini, izlerini tamamen Malatyamızdan silmek için devlet, millet olarak el biriyle gayret etmeye devam edeceğiz' dedi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı yapıldı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Başkanlığında toplanarak Haziran Ayı Toplantısını yapan Yeşilyurt Belediye Meclisi komisyon raporları ve teklifleri görüşerek karara bağladı.

Kuzey kuşak yolunda çalışmalar sürüyor

Yapımı devam eden Kuzey Kuşak Yolunda incelemelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Kuzey Kuşak Yolunda çalışmalarımız vardiyalı bir şeklide devam ediyor dedi.

Ağır hasarlı binanın yıkılışını film izler gibi izliyorlar

Asrın felaketinde binlerce evin yıkıldığı Malatya'da ağır hasarlı binalarda yıkılmaya devam ediyor. Kent merkezinde yıkımı süren ağır hasarlı binaların yıkımını izleyen vatandaşlar ise adeta film izler gibi gün boyu yıkımları izliyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Malatya'da incelemelerde bulundu

Kültür ve Turizm Bakanı olarak yeniden Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde yer alan Mehmet Nuri Ersoy, meclisteki yemin töreninin ardından deprem bölgesi Malatya'ya gelerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Otomobil elektrik direğine çarptı: 1 ölü, 4 yaralı

Malatya'nın Kale ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil elektrik direğine çarptı. Kazada aynı aileden 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Başkan Gürkan: 'Şehrimizi tekrar ayağa kaldırma gayreti içerisindeyiz'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, deprem sonrası sivil toplum kuruluşları ile birlikte ortak akıl ile şehri yeniden ayağa kaldırma gayreti ve çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Depremzede çocuklar at binerek travmayı atlatacak

Asrın felaketinin yaşandığı illerden biri olan Malatya'da özellikle çocukların yaşadıkları deprem travmasını atlatabilmesi adına atlı terapi programı başlatıldı. 3 ay sürecek etkinlikler ile çocuklar ve gençler, atlı terapinin yanı sıra çeşitli spor dalları ile de bu psikolojiyi atmaya çalışacak.

Ağır hasarlı binada yangın çıktı

Malatya'da, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan bir binada yangın çıktı. Yangın, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafında kısa sürede kontrol altına alındı.

Tansiyon hastası yaşlı hasta hava ambulansı ile hastaneye getirildi

Malatya'da yeniden faaliyetlerine başlayan 112 hava ambulansı Darende ilçesindeki hastayı Malatya'da ki sağlık kuruluşuna yetiştirdi.

Başkan Güder: Düzenli ve daha güzel bir Malatya inşa edeceğiz

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yaşanılan asrın felaketi sonrasında muhtarların sorunlarını dinlemek ve taleplerini almak üzere ilçedeki tüm mahalle muhtarlarının katıldığı toplantı düzenledi. Talepleri dinleyen Başkan Güder, '6 Şubat'ta bir felaket yaşadık ama Allah'ın izniyle güzel bir şehir kuracağız.' ifadelerini kullandı.

Malatya'da Kurban Bayramı öncesi istişare toplantısı

Her yıl Kurban Bayramı öncesi Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından alınacak tedbirler çerçevesinde düzenlenen istişare toplantılarından, 2023 yılı Kurban Bayramı İstişare Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Malatya'da içme suyu deprem öncesi değerlere ulaştı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; bireysel içme suyu depolarının acilen temizletilmesi gerektiği vurgulandı.

Malatya'da üreticilere çoban ve hayvan çadırı dağıtıldı

Malatyalı üreticiler için hayata geçirilen 'Mera Islah Angajman Projesi' ile çoban çadırı, hayvan çadırı ve malzemeleri dağıtıldı.

I. Uluslararası Geriatri ve Gerontoloji Buluşmaları sempozyumu başladı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından bu yıl ilk kez 5-6 Haziran 2023 tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenlenen I. Uluslararası Geriatri ve Gerontoloji Buluşmaları Sempozyumu düzenlendi.

Sel nedeniyle Malatya-Kayseri karayolunda ulaşım kontrollü sağlanıyor

Malatya'nın Darende ilçesinde sağanak sonrası yaşanan sel nedeniyle Malatya-Kayseri kayolunda trafik kontrollü olarak sağlanıyor.

Başkan Çınar: Gençlerimizin eğitimi birinci önceliğimiz

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yakın zamanda Uğur Böceği Kitap Kafe projesini hayata geçireceklerini belirterek, Gençlerimizin eğitimi birinci önceliğimiz dedi.

Doğanşehir Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor

Malatya Doğanşehir Belediyesi araç filosuna yeni bir iş makinası daha kattı.

Kuyuya düşen kedinin imdadına itfaiye yetişti

Malatya'da sulama kuyusuna düşen kedi, itfaiye ekiplerinin çalışması ile kurtarıldı.