Malatya

Malatya Haberleri

Malatya kayısı isimli kitap ödül getirdi

Malatya Kayısısı (Malatya Apricot) kitabı İsveç'te düzenlenen 'Gourmand World Cookbook Awards 2023' (Gourmand Dünya Yemek Kitabı Ödülleri 2023) yarışmasında şampiyonluk ödülünü aldı.

'Sakin Şehir' Arapgir yaza hazır

Malatya'nın önemli turizm merkezlerinden kentteki en fazla taşınmaz kültür varlığını bünyesinde bulunduran Arapgir yaza hazır.

Malatya'yı sağanak vurdu, araçlar yolda kaldı

Malatya'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle yollar göle dönerken, çok sayıda araç yolda kaldı.

Malatya'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Malatya'da etkili olan şiddetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Birçok alt geçidi su basarken, patlayan rögarlar nedeniyle taşan sular cadde ve sokakları göle çevirdi.

MÜSİAD Malaya Şube Başkanı Akçin'den seçim tebriki

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ederek, 'Asrın felaketi ile sarsılan ilimizin acil olarak çözülmeyi bekleyen sorunlarının ivedilikle çözüme kavuşturulması ve üretim, istihdam ve ihracatın arttırılması için çalışmalar yapılmasını temenni ediyoruz' dedi.

Malatya'da depremzedelere içme suyu faturasında kolaylık

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 6 Şubat 2023 tarihi ile 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında tüketilen suyun maliyetini ton başına 1 kuruş olarak hesaplanacağını duyurdu.

Gürkan, Orduzu Kaldırım Mahallesinde yol çalışmalarını inceledi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yol güzergahlarında zemin iyileştirme çalışmalarının devam ettiği Orduzu Kaldırım Mahallesinde incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, Malatya'da birçok yolumuzda hem kış şartlarından hem de yaşanan depremden dolayı zeminlerde bozulmalar olduğunu ifade etti.

Malatya'da iş kazası: 1 yaralı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 44 yaşındaki bir şahıs onarmaya çalıştığı kamyon damperinin altında kalarak yaralandı.

Deprem bölgesi Malatya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tam destek

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinde deprem bölgesi olan Malatya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüzde 72 ile tam destek verdi. Erdoğan'a rekor düzeyde destek veren ilçe ise yüzde 89,8 ile Kale ilçesi oldu.

Sadıkoğlu'ndan seçim değerlendirmesi

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçiminin sonucunu değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Milletimizin teveccühü ile yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyor, seçim sonuçlarının şehrimiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum' dedi.

Deprem bölgesinde konutlar yükseliyor

'Asrın felaketi'nde büyük yıkıma uğrayan Malatya Doğanşehir'de TOKİ deprem konutları ve Köy Evleri hızla yükseliyor.

Malatya'da hasarlı evde göçük meydana geldi

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde depremlerde hasar alan müstakil bir evde göçük meydana geldi.

Malatya'da vatandaşlar sokaklara döküldü

Malatya'da Cumhurbaşkanlığı 2'nci tur seçimlerinin kesinleşmeyen sonuçlarını kutlamak isteyen vatandaşlar cadde ve sokaklara akın etti.

Malatya'da oy verme işlemleri devam ediyor

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri için Malatya'da oy verme işlemleri devam ediyor.

Başkan Çınar, Cumhurbaşkanlığı 2.tur seçimi için oyunu kullandı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Cumhurbaşkanlığı 2.Tur Seçimi için oyunu kullandı. Başkan Çınar, burada yaptığı açıklamada 'Sandıklardan çıkacak sonucun ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.' dedi.

Malatya'da midibüs dehşeti: 7 yaralı

Malatya'nın Darende ilçesinde kontrolden çıkan midibüs kırmızı ışıkta bekleyen araçların arasına daldı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada 7 kişi yaralandı.

Başkan Gürkan oyunu kullandı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 28 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi için oyunu kullandı.

Malatya'da Cumhurbaşkanlığı için oy kullanma işlemi sürüyor

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri için Malatya'da bin 901 sandıkta 531 bin 110 seçmenin oy kullanma işlemi sabah 08. 00 itibariyle başladı.

Seyir halindeki otomobilin motor kısmı alev aldı

Malatya'da seyir halinde motor kısmından alev alan otomobil kullanılmaz hale geldi.