Malatya

Malatya Haberleri

Malatya'da geçici iş yerleri hızla yükseliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi yanına inşa edilen 338 adet prefabrik iş yerinin inşası hızla sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Esnaf Konteyner Çarşısı Malatyamıza hayırlı olsun' dedi.

Gürkan, 'Depremin üçüncü günü Malatya'ya şehir plancılarını getirdik'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya'da deprem sonrası iyi bir koordinasyon yürütüldüğünü hatırlatarak, 'Depremin üçüncü günü Malatya'ya şehir plancılarını getirdik. Şu anda da neredeyse planlar tamamlama aşamasına geldi' dedi.

Deprem bölgesi Malatya'da köy evleri yükseliyor

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımın yaşandığı Malatya'da tek katlı köy evlerinin yapımı süratle devam ediyor.

Hekimhan'da fizik tedavi merkezi hizmete başladı

Malatya'nın Hekimhan Devlet Hastanesi'nde oluşturulan Fizik Tedavi Merkezi hasta kabulüne başladı.

Malatya'da ev yangını: 1 ölü

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde çıkan ev yangınında 80 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti.

Malatya'da konteyner kentlerin kurulumu sürüyor

Malatya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kurulumu tamamlanan 2 konteyner kent hizmet vermeye başlıyor.

Malatya'da TOGG izdihamı

Malatya'ya gelen Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG'a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Gürkan, 'Deprem şartları için oluşturduğumuz 'Acil Eylem Planı' Malatya'da tıkır tıkır işliyor'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Türkiye'de en iyi koordinasyon yürüten, depremle ilgili iş ve işlemleri yürüten şehir, Malatya'dır ve bunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'ya geldiği 3 ziyaretinde de ifade ettiler. Ayrıca bakanlarımızda ifade ettiler. Görünen köy kılavuz istemez' dedi. Gürkan, Malatya'nın yerinde dönüşüm olacağını da tekrar hatırlatarak, 'Şehrin omurgasına, kültürüne, kimliğine hafızasına, belleğine hiçbir şekilde zarar gelmeyecek' ifadesini kaydetti.

Anne kedi, yavrusu kurtarılırken bir an olsun başından ayrılmadı

Malatya'da depremlerde hasar alan bir binanın su giderine sıkışan yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Anne kedi ise yavrusunun kurtarılma anlarında bir an olsun başında ayrılmadı.

Kayserili berberlerden afet bölgesinde anlamlı hizmet

Kayseri Berberler ve Kuaförler Odası öncülüğünde Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine gelen kuaförler konteyner kentte depremzedelerin saç kesimlerini ve sakal tıraşlarını yaptı.

Kızılay'dan Özel çocukların ailelerine destek

Malatya'da Kızılay Yeşilyurt Şube gönüllüleri down sendromlu ve otizmli çocukların ailelerine sağladıkları desteği afet sonrası sürdürmeye devam ediyor.

Site sakinleri ağır hasardan hafif hasara dönüşen evleri için tedirgin

Malatya'da depremler sonrası ağır hasarlı raporu verilen sitenin sakinleri, yapılan itiraz üzerine raporun hafif hasara çevrildiğini iddia ederek duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar, riskli gördükleri evlerinin yıkılması planlanırken biranda oturulabilir denmesine anlam veremediklerini söylediler.

Malatya'da tır ile kamyonet çarpıştı: 1 yaralı

Malatya'da tır ile kamyonetin karıştığı trafik azasında 1 kişi yaralandı.

Malatya yeni sanayi sitesine kavuşuyor

Malatya Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen Altay Kışlası Alanında yapımı planlanan 2 bin 400 adet işyerinin yapımı için karar resmi gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlandı.

MÜSİAD Malatya, AK Parti'nin vekil adaylarını ağırladı

Malatya MÜSİAD Şubesi tarafından gerçekleşen programa AK Parti Malatya Milletvekili adayları katıldı. Programda konuşan Başkan Yunus Akçin, 'Malatya bu ülkenin önemli bir parçası ve bütünün istikbali için Türkiye Yüzyılına ulaşmada şehrimiz önemli bir rol oynayacaktır, oynamalıdır.'

Erbakan, Malatya'da STK'lar ile buluştu

Malatya'da sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 'Bu mutabakat metnimiz prensipler ve ilkeler üzerine oluşturulmuş bir metindir. Biz bir yanlışa ortak olmak için değil, yanlışları en birliğiyle düzeltelim, eksikleri el birliği ile hep birlikte tamamlayalım diye bu ittifakın içerisinde yer aldık' dedi.

Malatya'da deprem sürecinde 560 bin kişiye sağlık hizmeti verildi

Malatya'da 6 Şubat depremleri sürecinde 560 bin kişiyi sağlık hizmeti verildi.

Malatya'da 3 katlı ağır hasarlı bina çöktü: 1 kişi öldü

Malatya'da Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan 3 katlı bir bina çöktü. Binanın enkazında kalan 1 kişi hayatını kaybetti.

Malatya'da hasarlı bina çöktü: 1 kişi enkaz altında

Malatya'da ağır hasarlı bir bina çöktü. Enkaz altında kaldığı öğrenilen bir kişiyi arama çalışması başlatıldı.