Malatya

Malatya Haberleri

Malatya'da minibüs şarampole uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Malatya'da kontrol çıkıp yön levhasına çarptıktan sonra şarampole uçan minibüste bulunan 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Malatya'da bir sanayi kuruluşu, işçileri için konteyner kent kurdu

Deprem bölgesi Malatya'da Mimsan Grup, işçilerin aileleri ile kalabileceği bir konteyner kent kurdu. 130 konteynerin bulunduğu kampüste 500'e yakın çalışan ve aileleri yaşıyor. Bu süreçte işçi kaybı yaşamamak için elini taşın altına koyan firma, yeni istihdamlar için de yetiştirilmek üzere kaynakçı, termik santral operatörü gibi alanlarda personel alımı yapacak.

Doğanşehir'e konteyner çarşı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Doğanşehir ilçesinde, ikinci konteynır çarşı kurulumuna başlandı.

Deprem bölgesi Malatya'da bayram hareketliliği

6 Şubat depremlerinin etkilendiği 11 ilden biri olan Malatya'da yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi hareketlilik yaşanırken, esnaf yarınlara umutla bakıyor.

Muhabir canlı yayında gözyaşlarına boğuldu

Asrın felaketinin yıkıma uğrattığı illerden biri olan Malatya'da, deprem sahasında canlı yayın yapan televizyonun muhabiri yayına aldığı depremzede ile birlikte gözyaşların hakim olamadı.

Depremzede terzi, depremzedelere ücretsiz hizmet veriyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da yaşayan depremzede Kadriye Yalırgan, gönüllü olarak hem depremzedelerin terzi ihtiyaçlarını gideriyor hem de depremzede kadınlara terzilik mesleğini öğretiyor.

Depremde hasar alan bina güçlükle yıkılabildi

Malatya'da kent merkezinde bulunan ve depremde hasar alan 7 katlı bir bina üç günlük çalışma sonrası yıkılabildi.

Malatya'da ev ve çadır yangını

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bir evde ve çadırda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Malatya'da Kadir Gecesi idrak edildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da Kadir Gecesi dualarla idrak edildi.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Malatya Turgut Özal Üniversitesinde anıldı

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde vefatının 30. yıl dönümünde 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal için anma töreni düzenlendi. Efe Özal, babasının kucaklayıcı ve bütünleyici bir karakteri olduğunu belirterek, 'Turgut Özal herkesin bildiği gibi hoşgörülü, adil ve adaletli ve çok inançlı bir insandı dedi.

Malatya'da iki ayrı kaza: 4 yaralı

Malatya'da meydana gelen iki ayrı kazada 4 kişi yaralandı.

Büyükşehir Belediye Nisan ayı meclis toplantısı tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nisan Ayı III. Birleşimi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vahap Erdem Başkanlığında Belediye Meclis Salonunda saat 14.00'de geçekleştirildi. Meclis gündeminde ağırlıklı olarak imar konuları görüşüldü.

Oto bakım servisine bakım için teslim edilen aracı çaldılar

Malatya'da bakım için oto sersine teslim edilen otomobil çalındı. Olayla ilgili çalışma başlatan jandarma ekipleri çalıntı aracı bularak sahibine teslim ederken şüpheliler gözaltına alındı.

Malatya'da 23 bin depremzede konteyner kentlere yerleştirildi

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da, barınma sorununu çözmek için başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kentte yaklaşık 23 bin depremzede konteyner kentlere yerleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzede Ömer için protez kol ve bacak talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da depremzedelerle yaptığı iftarda depremde babası, 3 kardeşi ile birlikte kolunu ve bacağını kaybeden 17 yaşındaki Ömer Gürbüz ile görüştü. Ömer, Cumhurbaşkanı'ndan protez kol ve bacak istedi.

Malatya kent merkezi boş tarlaya dönüştü

Depremin vurduğu Malatya'da ağır hasarlı binalar yıkıldıkça kent merkezi adeta devasa boş bir alana dönüştü. Havadan görüntülenen kent merkezindeki boşluk, binaların yıkılmaya devam etmesi ile her geçen gün daha da artıyor.

Ağır hasarlı binadaki göçük paniğe neden oldu

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 6 Şubat depremlerinden hasar alan 4 katlı bir binada meydana gelen göçük paniğe neden oldu.

Çadır talebinde bulunan şahsın üzerinden ruhsatsız silah çıktı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde karakola giderek çadır talebinde bulunan şahsın yapılan üst aramasında ruhsatsız silah ele geçirildi.