Malatya

Malatya Haberleri

Başkan Gürkan: 'Malatya'yı eski günlerine getireceğiz'

Ankara Valisi Vasip Şahin'i Malatya'da ağırlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Malatya'yı eski günlerine getireceğiz' dedi.

Malatya Girişim Gurubu'ndan birlik ve beraberlik iftarı

Malatya Girişim Gurubu (MGG) tarafından her yıl düzenlenen geleneksel iftar buluşması, bu yılda deprem felaketi gölgesinde devam etti. İftar yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları verilirken, el birliği ile Malatya'nın bu süreçten çıkarılacağı mesajı verildi.

Emniyet nizamiyesinde akrabalar arasında kavga: 1 yaralı, 3 gözaltı

Malatya'da İl Emniyet Müdürlüğü girişindeki nizamiyede akrabalar arasında çıkan kavgada 1 kişi yaralanırken, 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların aracından çıkan polis yeleği ise polisleri şaşırttı.

Bakan Yardımcısı Elitaş, Malatya'da istişare toplantısına katıldı

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş, depremde etkilenen iş dünyasının ekonomik hayatının idamesini temin edebilmek için odaklandıklarını söyledi.

Malatya'da depremde hasar alan kültür varlıkları restore edilecek

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde depremden zarar gören tarihi yapılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı ekipleri tarafından incelenmeye alındı.

Bu çadıra bakan bir daha dönüp bakıyor

Malatya'da yaşlı bir çift, ağır hasarlı evlerinin yanında bulunan dama kurdukları çadırda yaşıyor. Çadırı gören dönüp bir daha bakarken, yaşlı çiftin gerekçesi ise oluşabilecek sel sularından korunmak.

Jandarma deprem bölgesinde yaraları sarmaya devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Malatya'da jandarma ekiplerinin depremzedelerin yaralarının sarılmasına yönelik çalışmaları sürüyor.

Malatya'da depremzede esnaf için konteyner çarşı kuruluyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki depremzede esnaf için konteyner çarşı kuruluyor.

Malatya'da depremzede çocuklar için moral etkinlikleri düzenlendi

Malatya'da Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenerek Arapgir'e yerleşen depremzede ailelerin çocukları için sürdürülebilir medya sanat aktiviteleri yolu ile psikososyal destek atölyeleri oluşturuldu.

Selahattin Gürkan: 'Malatya Büyükşehir Belediyesi dimdik ayakta durdu'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden ciddi bir şekilde etkilenen Malatya'nın son durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Malatya'daki yıkım havadan görüntülendi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır hasar alan Malatya'da enkazlar kaldırıldıkça oluşan boşluk havadan görüntülendi.

Yardım yolunda hayatlarını kaybettiler

Malatya'da depremzedelere yardım eden Bağcılar Belediyesi personelini taşıyan midibüs, İstanbul'a dönüş yolunda kaza yaptı. Kazada hayatını kaybeden 3 belediye personelinden geriye yardım yaparken çekilen görüntüleri ve fotoğraflar kaldı.

Jandarmadan depremzede çocuklara trafik eğitimi

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde konteyner kentte yerleştirilen depremzede ailelerin çocuklarına jandarma tarafından uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Köpeğin ulumasıyla çıktıları terasta depremin yıkımını korkuyla izlediler

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da Niyazi Mahallesi'ndeki her iki yapıdan biri ya yıkıldı ya da hasar aldı. Depreme saniyeler önce köpek ulumasıyla çıktıkları terasta yakalandıklarını belirten Mehmet Şahin Tekatlı, gürültüyle birlikte binaların çöküşüne şahitlik etiklerini söyledi.

Bakan Ersoy: 'Kalıcı konutları 1 yılda teslim edeceğiz'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Malatya'nın Akçadağ ilçesinde depremzedelerle iftar yaptı. Bakan Ersoy, 'Cumhurbaşkanımızın söz verdiği gibi 1 yıl içerisinde kalıcı konutları tamamlayıp hak sahiplerine teslim etmiş olacağız inşallah' dedi.

Depremzedelerin evlerine dadanan hırsızlar yakalandı

Malatya'da depremzedelerin evlerinde çok sayıda su sayıcı çaldığı tespit edilen iki zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Tüfenkci Malatyalılara müjdeli haberi verdi

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 'müjde' olarak duyurduğu bir gelişmeyi Malatyalılar ile paylaştı.

Güder'den miniklere doğum günü sürprizi

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ilçede konteyner kentlerde eğitim gören anaokulu öğrencilerine doğum günü sürprizi yaptı.

Malatya'da konteyner kentlerin kurulumu sürüyor

Kahramanmaraşlı depremlerin vurduğu Malatya'da bir taraftan kalıcı konutlar için çalışmalar sürerken diğer taraftan da konteyner kentlerin kurulumu devam ediyor.