Malatya

Malatya Haberleri

Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu Malatya'daki konteyner kentleri gezdi

Başakşehir Belediyesi'nin asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgelerinden birisi olan Malatya'daki çalışmaları aralıksız devam ediyor. Faaliyetlerin yürütüldüğü 6 konteyner kentte depremzedeleri eşi Kübra Kartoğlu ile birlikte ziyaret eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, acıların üstesinden hep birlikte geleceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'Cumhur İttifakı' gafı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya ziyareti sırasında yaptığı konuşmada Millet İttifakı yerine Cumhur İttifakı liderleri olduklarını söylerken, Kılıçdaroğlu'nu Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu düzeltti.

Kılıçdaroğlu'na çadır kent ziyaretinde zor soru: 'HDP'ye de bakanlık verecek misiniz?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Millet İttifakının parti genel başkanları Malatya'da iftar programına katıldı. İftar öncesi çadır kent ziyaretinde bulunan altılı masaya üyelerine ise bir vatandaş tepki göstererek, 'Başkanım HDP'ye de bakanlık verecek misiniz?' diye tepki gösterdi.

Millet İttifakı'na Malatya'da tepki: 'Teröristlerle işbirliği yapan burada gezemez'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Malatya'da bir grubun tepkisiyle karşılaştı. Kılıçdaroğlu ve İttifak liderlerine tepki gösteren bir vatandaş 'Teröristlerle işbirliği yapan burada gezemez' dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden deprem bölgesine mobil su arıtma tesisi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'ya Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından mobil su arıtma tesisi kuruldu.

Malatya'da 4 katlı ağır hasarlı bina çöktü

Malatya'da Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan 4 katlı bir bina çöktü.

Deprem bölgesinde THY uçağı geç kalınca, yolcular isyan etti

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem ile sarsılan ve büyük hasar alan Malatya'dan ayrılan vatandaşlar, Türk Hava Yolları'nın uçağı geç kalınca duruma tepki gösterdi. THY yetkilileri de açıklama yapmayınca yolcular ile havalimanı çalışanları arasında tartışma yaşandı.

Malatya'da üç araç kazaya karıştı: 6 yaralı

Malatya'da üç aracın karıştığı trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Malatya'da deprem sonrası prefabrik evlere ilgi arttı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu illerden olan Malatya'da depremden sonra konteyner evlere talep arttı. İmalatçılar ise deprem öncesi ortalama 25 bin ile 90 bin TL arasında değişen konteyner evlerin fiyatlarının deprem sonrası yüzde 40-50 arasında arttığını belirtti.

Başkan Sadıkoğlu: 'Sanayicimize en az 5 yıl enerji desteği verilmeli'

Malatya'da OSB'de üretimin devamlılığı için en büyük gider kalemini oluşturan enerji maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğine dikkat çeken Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Daha hızlı toparlanmamız için sanayicimize en az 5 yıl enerji desteği verilmeli' dedi.

Depremin vurduğu Malatya'da kayısı üreticileri yeni sezona hazırlanıyor

Dünyanın kuru kayısı ihtiyacının yüzde 85'inin karşılandığı, 'Dünya Kayısı Başkenti' olarak da anılan depremin vurduğu Malatya'da kayısı üreticileri yeni sezona hazırlanıyor.

Malatya'da kalıcı konutların inşa edileceği noktalar belli oldu

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, depremin vurduğu Malatya'da kalıcı konutların Yeşilyurt İkizce, Altay Kışlası ile Battalgazi Gelinciktepe ve Çamurlu ana aksı üzerine yapılacağını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürü Aktaş ilk iftarını Malatya'da teşkilat mensuplarıyla açtı

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, ilk iftarını deprem bölgesi Malatya'da açtı.

Bakan Ersoy: 'Bu afeti el ele vererek birlikte atlatacağız'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Bizler millet olarak çok güçlü bir milletiz. Bunu her afetten sonra görüyoruz. İnşallah bu afeti de ülke olarak, Malatya olarak el ele vererek atlatacağız, birlikte ayağa kalkacağız' dedi.

Malatya'da konteyner kentlerde asfaltlama çalışmaları sürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlanan konteyner kentlerde asfalt çalışmalarına başlandı.

Çınar: 'Esnaflarımızın fedakarlığı ve özverisi her türlü takdirin üzerindedir'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, deprem bölgesi olan Malatya'da esnafları ziyaret ederek, '6 Şubat'ta ki depremlerin ardından çok büyük sıkıntılar yaşamalarına rağmen ticaretlerini sürdürmek adına büyük bir fedakarlık örneği sergileyen esnaflarımızın özverisi ve gayreti, hayatın normale dönmesi noktasında başlatılan çalışmalara çok büyük katkı sağlamaktadır' dedi.

Malatya'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor

Kahramanmaraşlı depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya'da, ağır hasarlı binaların kontrollü bir şekilde yıkım işlemleri sürürken, bazı depremzedeler ise enkazlar da eşyalarını arıyor.

Malatya'da 4.4 büyüklüğünde deprem

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Malatya'da ilk teravih namazı çadırda kılındı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen 11 ilde biri olan Malatya'da ilk teravih namazı çadırlarda kılındı.