Malatya

Malatya Haberleri

Malatya'da onlarca kişiye mezar olan iki binanın enkazı kaldırıldı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde ilk depremde yıkılan ve yaklaşık 30 kişinin hayatını kaybettiği iki apartmanın enkazı kaldırıldı.

Topsöğüt Aile Sağlığı Merkezi için protokol imzalandı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine yaptırılacak olan Aile Sağlığı Merkezi için protokol imzalandı.

HÜDAPAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: 'Savaşa değil seçime gidiyoruz'

Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Malatya'yı ziyaret eden (HÜDAPAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Seçim ortamını provoke etmeye çalışan vatandaşları birbirine karşı kışkırtıp kaotik bir ortam oluşturmaya çalışan şer odaklarının tuzaklarına düşmemiz gerekir savaşa değil seçime gidiyoruz dedi.

Malatya'da fırtına evlerin çatısını uçurdu

Malatya'da etkili olan fırtına evlerin ve iş yerlerinin çatısını uçurdu.

Tartıştığı eski damadını tüfekle yaraladı

Malatya'da bir şahıs tartıştığı eski damadını tüfekle bacağından vurdu.

Başkan Sadıkoğlu: 'KOSGEB Deprem Kredisinde NACE çerçevesi genişletilmeli'

KOSGEB tarafından verilecek Deprem Acil Destek Kredisinde NACE çerçevesinin genişletilmesi gerektiğine dikkat çeken Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Hizmet sektörüne ait tüm NACE kodları, perakende sektörünün tüm alt dalları ile özel öğretim kurumları da çerçeve dahiline alınmalıdır' dedi.

Nakliyeci hırsızlar kameraya yakalandı

Malatya'da depremden etkilenen ikametlerde taşımacılık yaptıktan sonra hırsızlık yaptıkları belirlenen 2 şahıs, yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Malatya'da 952 TOKİ konutu için temel atıldı

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde depremzedeler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilecek 952 kalıcı konutun temelleri atıldı.

Deprem bölgesi Malatya'da yüksek kesimler beyaza büründü

Depremin vurduğu Malatya'da geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışı yüksek kesimleri beyaza bürüdü.

Depremde evi hasar alınca atölyesi evi oldu

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'da evi hasar alan Mikail Fırat, ahşap atölyesinde hem sanatını icra ediyor hem de yaşamını sürdürüyor.

İlk depremde minaresi, ikincisinde kendisi yıkılan cami yan yattı

Malatya'da Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Mescid-i Aksa Camii'nin önce minaresi, sonra ise kendisi yıkıldı.

Başkan Çınar 'İftar çadırlarında Ramazanın kardeşlik, paylaşma ve dayanışma ruhunu yaşıyoruz.'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kardeşlik, paylaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan ayında da deprem bölgesinde çalışmaları büyük bir hassasiyetle sürdürüyor.

Gezici kütüphaneler deprem bölgesinde

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından deprem bölgelerine tahsis edilen 10 adet gezici kütüphane Malatya'dan deprem bölgelerine uğurlandı.

Depremde enkaza dönenen tarihi çarşının esnafı 'geçmiş günlerini' arıyor

Kahramanmaraşlı depremlerde etkilenen 11 ilden biri olan Malatya'da kentin tarihi mekanlarından Bakırcılar Çarşısı büyük bir yıkım yaşarken, çarşı esnafı ise geçmiş günlerini arıyor.

Tartıştığı kardeşlerinden birini öldürdü diğerini yaraladı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde iki kardeşinden birini bıçakla öldürüp diğerini yaralayan şahıs polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Malatya'da ev yangını

Malatya'nın Pütürge ilçesinde bir evde çıkan yangın paniğe neden oldu. İtfaiye tarafından söndürülen yangında maddi hasar oluştu.

Başkan Sadıkoğlu: 'Kredi ödemeleri en az 1 yıl ötelenmeli'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, bankalara seslenerek, 'Üyelerimizin deprem öncesi kullandığı kredi ödemeleri faiz ve kar payı talep edilmeden en az 1 yıl süreyle ötelenmeli' dedi.

Kızılay Malatya'da günlük 340 bin yemek dağıtımı yapıyor

Kızılay, 11 ilde şiddetli olarak hissedilen 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki iki depremin ardından Malatya'da yaptığı organizasyonlar ile günlük 340 bin yemek dağıtımını gerçekleştiriyor.

Depremde kaybettiği annesinin ısrarı hayatını kurtardı

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli 7.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Yetiş apartmanında hayatını kaybeden 13 kişiden biri olan annesinin ısrarlarıyla depreme yakalanmaktan son anda kurtulan 44 yaşındaki Fatih Erkuş, annesinin ısrarı sayesinde hayatta kaldığını söyledi.