Malatya

Malatya Haberleri

Malatya kent merkezi boş tarlaya dönüştü

Depremin vurduğu Malatya'da ağır hasarlı binalar yıkıldıkça kent merkezi adeta devasa boş bir alana dönüştü. Havadan görüntülenen kent merkezindeki boşluk, binaların yıkılmaya devam etmesi ile her geçen gün daha da artıyor.

Ağır hasarlı binadaki göçük paniğe neden oldu

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 6 Şubat depremlerinden hasar alan 4 katlı bir binada meydana gelen göçük paniğe neden oldu.

Çadır talebinde bulunan şahsın üzerinden ruhsatsız silah çıktı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde karakola giderek çadır talebinde bulunan şahsın yapılan üst aramasında ruhsatsız silah ele geçirildi.

Depremde evi yıkılan Zehra teyzenin umudu 'kayısı'

Malatya'da 6 Şubat depremlerinde evi yıkılan kayısı üreticisi 70 yaşındaki Zehra teyze, terk etmediği evinin bahçesine kurduğu çadırda yaşamını sürdürerek, yeni sezon için gün sayıyor.

Malatya'yı 'Memleketimin Sessiz Bayramı' ile anlatacak

Asrın felaketinin yaşandığı illerden Malatya'da yaşanan yıkım ve yarıda kalan hayaller beyaz perdeye taşındı.

Malatya'da hasarlı binaların yıkımı sürüyor

Asrın felaketinde binlerce evin yıkıldığı Malatya'da ağır hasarlı binaların yıkımlarına devam ediliyor.

Hurdacıların tehlikeli ekmek parası mücadelesi

Depremde binlerce binanın yıkıldığı Malatya'da enkaz kaldırma çalışması sürerken, geride kalan demir yığınları ise birçok kişiye ekmek kapısı oluyor. Enkazda tehlikeye aldırış etmeyen birçok hurdacı, sağlıklarını da hiçe sayarak hurda demir arıyor.

Firari hükümlü jandarma tarafından yakalandı

Malatya'da hakkında 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

Dünya Mirası Arslantepe Ören Yeri tekrar ziyarete açıldı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ziyarete kapatılan UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Arslantepe yeniden ziyarete açıldı.

Malatya'da deprem sonrasında çarklar dönmeye başladı

6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilden biri olan Malatya'da Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fabrikalarında üretim yeniden başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bunların raf ömrü inşallah 14 Mayıs'ta dolacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Terör örgütlerinin uzantıları ile at pazarlığı yaparak iktidar hayali kuranların gafleti sizi bir an olsun endişeye sevk etmesin. Kandil'den bağıranlar çağıranlar, bunlar vız gelir tırıs gider. Bunların raf ömrü inşallah 14 Mayıs'ta dolacaktır' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bu seçimler Türkiye'nin sadece gelecek 5 yılını değil, çeyrek ve yarım asrını da belirleyecek'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinin Türkiye'nin gelecek 5 yılını değil, çeyrek ve yarım asrını belirleyeceğini söyleyerek, 'Sadece hayal satan, ucu kaçık vaatlerle günü kurtarmaya çalışan bir ekinin siyasetten tasfiye vakti gelmiştir' dedi.

Yıkılan duvarın altında kalan köy korucusu hayatını kaybetti

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde babasının ağır hasarlı evine odun çıkarmak için giren şahıs, yıkılan duvarın altında kalarak hayatını kaybetti.

Cumhur İttifakı'na Malatya'da coşkulu karşılama

Deprem konutlarının temel atma töreni ve anahtar teslim törenine katılmak üzere Malatya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakı liderleri coşkuyla karşılandı.

Ankara'da Malatya Dayanışma Günleri

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin birlikte düzenlediği 'Malatya Dayanışma Günleri' Ankara'da Altınpark ANFA Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı.

Büyükşehir Belediye Meclisinin Nisan ayı birleşimi yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinin Nisan Ayı 1. Birleşimi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında, Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Malatya'da sağanak ve dolu etkili oldu

Malatya'da sağanak yağış ve dolu etkili oldu. Aralıklarla süren yağışla birlikte caddeler su altında kaldı.

Üniversitede 'deprem dirençli ekolojik mahalle' kuruluyor

Asrın felaketinde büyük yıkımın yaşandığı Malatya'da, İnönü Üniversitesinde görevli akademik personel için 'Deprem dirençli ekolojik mahalle' kurulacak.

Malatya Park yeniden hizmette

Malatya'nın tek alışveriş ve yaşam merkezi olan Malatya Park, depremden sonra yeniden faaliyete geçerek konuklarını ağırlamaya başladı.