Malatya

Malatya Haberleri

Deprem bölgesinde 400 bin TL'lik hırsızlık yapan 3 zanlı yakalandı

Malatya'da depremzedelere ait iş yeri ve ikametlerde 400 bin TL'lik hırsızlık yaptıkları belirlenen 3 zanlı yakalanarak gözaltına alındı.

Malatya'da 141 okulda ders zili yeniden çaldı

Deprem bölgesi Malatya'da 141 okulda 49 gün sonra öğrenciler ders başı yaptı.

Malatya'da Madenciler Mahallesi kurulmaya başlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır yıkım alan illerden biri olan Malatya'da depremin ilk gününden itibaren yardıma koşan Zonguldaklı madenciler, bu kez Malatya'da konteyner mahalle kuruyor.

Depremzedelere performans analizi uyarısı

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerden ev ve iş yerleri etkilenen vatandaşlara uyarılarda bulunan İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Onat, yapılarına performans analizi yaptırmak isteyen depremzedelerin panikle hareket etmemesi gerektiğini söyledi.

CASA Şehitlik Anıtı depremde dimdik ayakta kaldı

Malatya'da, 22 yıl önce CASA tipi kargo uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden 34 bordo berelinin anısına inşa edilen Şehitlik Anıtı Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenmeyerek dimdik ayakta kaldı.

Depremzede çocuklar yaşadıkları travmayı çeşitli etkinliklerle atmaya çalışıyor

Malatya'da çadırlarda yaşamlarını sürdüren depremzede çocuklar, çeşitli etkinliklerle yaşadıkları travmayı atmaya çalışıyor. Çadırda yaşayan 12 yaşındaki Zeynep Alyusuf'ta deprem öncesi ve sonrası evini çizdi.

Malatya'da yağış sonrası konteynerin tavanı çöktü

Malatya'da etkili olan sağanak yağış sonrası bir konteynerın tavanı çöktü.

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Malatya'da iki otomobilin karıştığı trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Bakan Yardımcısı Baydaş ile Vali Şahin itfaiyecilerle iftar yaptı

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Malatya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan itfaiye teşkilatı ile iftar yaptı.

Malatya'da AK Parti Milletvekili aday adayları için temayül yoklaması

AK Parti tarafından Malatya'da 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde gösterilecek milletvekili adaylarının belirlenmesine yönelik temayül yoklamasına başladı.

Zelyurt, kalıcı konut inşaatında incelemelerde bulundu

Malatya'nın Doğanşehir İlçe Belediye Başkanı Durali Zelyurt, TOKİ tarafından yapımına devam edilen kalıcı konut inşaatında incelemelerde bulundu.

Malatya'da geçici işyerleri kura çekimi ile belirlenecek

Malatya'da depremden etkilenen işyerleri için yapımı süren geçici işyerlerinin başvuruların alınmasının ardından noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile belirleneceği açıklandı.

Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu Malatya'daki konteyner kentleri gezdi

Başakşehir Belediyesi'nin asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgelerinden birisi olan Malatya'daki çalışmaları aralıksız devam ediyor. Faaliyetlerin yürütüldüğü 6 konteyner kentte depremzedeleri eşi Kübra Kartoğlu ile birlikte ziyaret eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, acıların üstesinden hep birlikte geleceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'Cumhur İttifakı' gafı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya ziyareti sırasında yaptığı konuşmada Millet İttifakı yerine Cumhur İttifakı liderleri olduklarını söylerken, Kılıçdaroğlu'nu Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu düzeltti.

Kılıçdaroğlu'na çadır kent ziyaretinde zor soru: 'HDP'ye de bakanlık verecek misiniz?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Millet İttifakının parti genel başkanları Malatya'da iftar programına katıldı. İftar öncesi çadır kent ziyaretinde bulunan altılı masaya üyelerine ise bir vatandaş tepki göstererek, 'Başkanım HDP'ye de bakanlık verecek misiniz?' diye tepki gösterdi.

Millet İttifakı'na Malatya'da tepki: 'Teröristlerle işbirliği yapan burada gezemez'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Malatya'da bir grubun tepkisiyle karşılaştı. Kılıçdaroğlu ve İttifak liderlerine tepki gösteren bir vatandaş 'Teröristlerle işbirliği yapan burada gezemez' dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden deprem bölgesine mobil su arıtma tesisi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'ya Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından mobil su arıtma tesisi kuruldu.

Malatya'da 4 katlı ağır hasarlı bina çöktü

Malatya'da Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan 4 katlı bir bina çöktü.

Deprem bölgesinde THY uçağı geç kalınca, yolcular isyan etti

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem ile sarsılan ve büyük hasar alan Malatya'dan ayrılan vatandaşlar, Türk Hava Yolları'nın uçağı geç kalınca duruma tepki gösterdi. THY yetkilileri de açıklama yapmayınca yolcular ile havalimanı çalışanları arasında tartışma yaşandı.