Malatya

Malatya Haberleri

7,6'lık depremde 5 katlı bina yerle bir oldu

Malatya'da Kahramanmaraş merkezli 7,6 büyüklüğündeki depreme ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Cep telefonu ile kaydedilen görüntülerde 5 katlı bir bina saniyeler içerisinde yıkılırken, büyük korku ve panik yaşayan vatandaşların tekbir getirdiği duyuluyor.

Depremin vurduğu Malatya Ramazan'ı sessiz karşılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Malatya'da Ramazan ayının başlamasına saatler kala sessizlik hakim.

Depremde yıkılan asırlık Teze Cami restore edilecek

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da 30'a yakın ağır hasarlı kültür varlığının tespit edildiğini belirten Elazığ Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Aytaç, kentin en önemli kültür varlıklarından olan asırlık Teze Cami'nin restore edilerek ibadete açılacağını söyledi.

Depremde hasar alan camiyi gören bir daha bakıyor

Malatya'da Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar alarak bir kısmı yıkılan Niyazi Mısri Cami'yi gören bir daha bakıyor.

Van jandarmasının deprem bölgesindeki çalışması devam ediyor

Van İl Jandarma Komutanlığının deprem sonrası Malatya'da görevlendirilen birliklerinin çalışmaları devam ediyor.

Kumaşla depreme dayanıklı yapılar

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müslüm Murat Maraş, deprem sonrasında binalara yapılacak güçlendirme çalışmalarında karbon fiber kumaşların kullanılmasının tekrar yaşanabilecek depremlere karşı binanın duvar ve taşıyıcı bölümlerinin dayanıklılığını artıracağını söyledi.

Depremzedeler dehşet anlarını anlattı: 'Böyle bir şey görmedik, dağlar bölük bölük bölündü'

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlere dört bir yanını dağların kuşattığı mahallelerinde yakalanan depremzedeler o anları, Böyle bir şey görmedik dağlar bölük bölük bölündü' sözleriyle anlattı.

Van Valiliği koordinasyonunda Malatya'da iftar çadırları kuruluyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya'da yoğun mesai harcayan Van ekipleri, Van Valiliği koordinasyonunda şehrin farklı noktalarında iftar çadırları kurmaya başladı.

7,6 büyüklüğündeki ikinci depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Malatya'da Kahramanmaraş merkezli 7,6 büyüklüğündeki depreme ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde cadde üzerinde depreme yakalananların büyük korku ve panikle kaçıştıkları görülürken, bazı yapıların yıkılma anları da anbean kameralara yansıdı.

Başkan Sadıkoğlu: 'Çek takas sistemi süresi uzatılmalı'

Deprem bölgesindeki firmaların çek ödeme kabiliyetlerinin kalmadığına dikkat çeken Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 6 Nisan'ı hatırlatarak '6 Nisan tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen çek takas sisteminin durdurulması ve sürenin uzatılması elzemdir' dedi.

Minik Meva deprem korkusu nedeniyle camide büyüyor

Malatya'da depremde evleri hasar alan Bozan ailesi, artçı depremlerin sürmesi nedeniyle eve giremedikleri için camiye sığındı. 2 hafta önce doğan bebekleri Meva ile birlikte camide yaşayan aile, yeniden evlerine dönmenin hayaliyle yaşıyor.

Depremde evi hasar gören şehit ailesi konteynerde yaşıyor

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri hasar gören ve geçici olarak konteyner kente yerleştirilen Malatyalı Şehit Piyade Üsteğmen Serkan Erkuş'un ailesi, devletin ve milletin her zaman yanlarında olduğunu söyledi.

Şehit pilot Ertan'ın ailesi konteynerde hayata tutundu

Suriye'de 2012 yılında düşürülen uçakta şehit olan Malatyalı pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın depremden etkilenen ailesi konteyner kentte yaşamını sürdürüyor.

11 Yaşındaki Gökçe'den deprem bölgesine duygulandıran mektup

İstanbul'da yaşayan 11 yaşındaki Gökçe Sevgiuslu, harçlığından biriktirdiği 100 TL'yi ve yazdığı mektubu battaniye içerisine koyarak Malatyalı depremzedelere gönderdi. Mektupta adresini de yazarak misafirliğe beklediğini belirten Gökçe'nin satırları ise okuyanları duygulandırdı.

Malatyalı yaşlı çift depremde yaşadıklarını anlattı

Malatyalı Gülistan ve Ahmet Tatar çifti, asrın felaketinde yaşadıklarını 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası'nda kendilerini ziyaret eden Başakşehir Belediyesi ekiplerine anlattı. Evlerinin çöktüğünü ve enkaz altında kalmaktan son anda kurtulduklarını ifade eden Ahmet Tatar, 'İki saniye daha sallasaydı hiç kimse kalmazdı' dedi.

Malatya'da sel nedeniyle taşan göldeki balıklar karaya vurdu

Deprem bölgesi Malatya'da etkili olan sağanak yağış sonrası dereler taştı, yollar göle döndü. Akçadağ ilçesinde ise taşan göldeki balıklar karaya vurdu.

Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere çarpıp yan yattı: 3 yaralı

Malatya'da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, bariyerlere çarptıktan sonra yan yattı. Kazada 3 kişi yaralandı.

29 yaşındaki genç nakil beklediği hastane otelinin banyosunda ölü bulundu

Malatya'da 29 yaşındaki bir genç karaciğer nakli olmak için sıra beklediği hastane otelinde ölü bulundu.

Depremzedeler ile nakliyecilerin taşlı sopalı kavgasına polis müdahale etti

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde konteynerde kalan depremzedeler ile nakliyeciler arasında 'gürültü' iddiasıyla çıkan taşlı , sopalı kavgada ortalık savaş alanına döndü. Bir kişinin yaralandığı olay özel hareket ve çevik kuvvet ekiplerin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.