Tunceli

Tunceli Haberleri

Tunceli'de kar yağışı etkisini sürdürüyor

Tunceli'de dün gece başlayan kar yağışı, yüksek kesimlerde etkisini sürdürüyor.

Tunceli'de yağışlar sürüyor

Tunceli'de iki gündür etkili olan sağanak yağış etkisini sürdürüyor. Kentte başta Pülümür ve Ovacık olmak üzere yüksek kesimlerde kar yağışı da etkili oldu.

Yağış nedeniyle kapanan Tunceli-Ovacık karayolunda çalışmalar sürüyor

Tunceli'de dün Munzur Çayı'nın birden fazla noktada taşması sonucu ulaşıma kapatılan Ovacık karayolunda çalışmalar sürüyor. Tunceli-Ovacık güzergahını kullanmak isteyen sürücülere izin verilmeyerek, alternatif yolu kullanmaları isteniyor.

Yoğun yağış nedeni ile Tağar çayı taştı, bağ evleri ve araziler su altında kaldı

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde yoğun yağış nedeni ile Tağar çayı taştı. Taşkınlar nedeni ile bağ evleri ve tarım arazileri su altında kaldı.

Munzur ve Pülümür çayları taştı, yetkililer uyardı

Tunceli'de yoğun sağanak yağış nedeniyle Munzur ve Pülümür çaylarında taşmalar meydana geldi. Yetkililer, vatandaşları taşkınlara karşı uyardı.

Tunceli'de taşkında mahsur kalan 11 vatandaş, karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı

Tunceli-Ovacık karayolunda Munzur çayının taşması sonucu mahsur kalan 11 vatandaş, karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yoğun yağış nedeni ile Munzur çayı taştı, yol ulaşıma kapandı

Tunceli'de yoğun yağışın ardından Munzur çayının taşması nedeni ile Tunceli-Ovacık-Yeşilyazı kara yolu ikinci bir duyuruya kadar araç trafiğine kapatıldı.

Ahıra giren sokak köpekleri 4 hayvanı telef etti, 15'ini de yaraladı

Tunceli'de küçükbaş hayvanların bulunduğu ahıra giren sokak köpekleri, bir keçi ile 4 oğlağı telef ederken 15'ni de yaraladı. Hayvanların sahibi Özcan Demir, tek geçim kaynağı olan hayvanlarının telef edilmesine tepki göstererek, yetkililerden sokak köpekleri için çözüm üretmelerini istedi.

Başkan Geyik, 'Üreten emekçi kadınlarımızın her zaman yanındayız'

Hozat'ta bulunan kurslarda üretim yapan kadınlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Seyfi Geyik, Üreten emekçi kadınlarımızın her zaman yanındayız dedi.

Tunceli'de boz ayı görüntülendi

Tunceli'de bir vatandaş denk geldiği boz ayıyı takip edip kameraya çekti. Takip edildiğini fark eden ayı, hızlıca bölgeden uzaklaşarak gözden kayboldu.

Tunceli için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, Tunceli için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu.

Doğa koruma görevlisi, yabani sincabı elleriyle besledi

Tunceli'de doğa koruma görevlisi Murat Özer, denk geldiği yabani sincabı elleriyle besledi. Sincabın doğa koruma görevlisinin elinden mısır yediği anlar, kamerayla kayıt altına alındı.

Ahıra giren ayı, tekeyi götürdü

Tunceli'de keçilerin bulunduğu ahıra giren ayı bir tekeyi götürerek yedi. Tekeden geriye boynuz ve post kaldı. Tekesini ayıya kaptıran Tuncay Kalkan, bölgede çok sayıda ayı bulunduğunu belirterek konuya çözüm bulunmasını istedi.

Tunceli'de 8 Nisan'da 20 santimlik kar sürprizi

Tunceli'nin Pülümür ilçesine bağlı Kırkmeşe köyüne 20 santim kar yağdı.

Tunceli'nin yaban hayatı fotokapanlarda

Tunceli'nin zengin yaban hayatı, fotokapanlara yansıdı.

Bingöl merkezli deprem Tunceli'de de hissedildi

Bingöl'de meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem Tunceli'den de hissedildi. Vatandaşlar, belediye önünde toplandı.

Tunceli'nin yüksek kesimleri beyaza büründü

Tunceli'nin yüksek kesimleri yağan karla beyaza büründü.

Kırmızı listedeki vaşağın eşine seslenmesi fotokapanda

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) kırmızı listesinde yer alan vaşak, çiftleşmek için eşine seslenirken fotokapan tarafından kayıt altına alındı. Fotokapan sayesinde vaşağın sesi ilk kez bu kadar uzun süreyle kayıt altına alınmış oldu.

Meteorolojiden Tunceli için kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Uyarı ve Tahmin Merkezi, Tunceli için yarın çok kuvvetli sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Toplam 1640 haber.