Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Halı yıkama fabrikası ve oto yıkamacılarda su denetimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, su tasarrufu tedbirlerini kontrol etmek amacıyla denetim yaptı.

Yenişehir'de miniklerin ellerinden limonata etkinliği düzenlendi

Diyarbakır'da, Yenişehir Belediyesi tarafından Çocuk Yaşam Parkı'nda öğrencilerin kas gelişimi sağlamak ve tat duygularını geliştirmek amacıyla limonata etkinliği düzenledi.

Diyarbakır'da kontrolden çıkan pikap takla attı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde takla atan pikabın sürücüsü yaralandı.

Bağlar'da 80 metruk yapının yıkımı tamamlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yoğun talebi üzerine çalışmalara başladığı Bağlar ilçesinde 80 metruk yapının yıkımını tamamladı.

Alev topuna dönen kamyonetin arkasında inekler istifini bozmadan oturdu

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan kamyonet yanarken, kamyonetin arkasında ise inekler istifini bozmadan oturdu. O anlar vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Dicle Nehri'nde kaybolan şahsın cesedi 35 saat sonra bulundu

Diyarbakır'da iki gün önce gece saatlerinde Dicle Nehri'ne girip kaybolan şahsın cansız bedeni 35 saatlik arama-tarama çalışmasının ardından bulundu.

Yerel seçimlerde halkın sesine kulak verilmesi çağrısı

Yerel seçimlerde partilerin aday belirlerken vatandaşların sesine kulak vermesi gerektiğini belirten Emel Uslu Atik Eğitim Uygulama ve Araştırma Vakfı Başkanı iş kadını Emel Uslu Atik, vatandaşların teveccühünü alan adayların seçimi kazanma şansının daha yüksek olduğunu söyledi.

Tarımsal sulamada 3 il elektrik tüketiminde rekor seviyeye ulaştı

Dicle Elektrik, 6 ilde elektrik altyapısı başta olmak üzere birçok yatırım çalışmasına imza atarken, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin gibi tarımsal sulamanın yoğun yaşandığı illerde gerçekleşen yüksek tüketime karşı abonelerini uyardı. Dağıtım şirketi, yüksek enerji kullanımının oluşturacağı riskler konusunda kamuoyunu bilgilendirdi.

Şampiyon milli karateci, dereceyle Gazi Üniversitesi Besyo'da

Diyarbakırlı Türkiye Karate Şampiyonu ve Balkan Karate Şampiyonu milli sporcu Sena Kızılaslan, Ankara Gazi Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Öğretmenlik bölümünü birincilikle kazanarak spordaki başarısını eğitime de taşıdı.

Diyarbakır Atık Su Arıtma Tesisi çamurdan elektrik üretiyor

Diyarbakır'da 2018 yılında işletmeye açılan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nde kurulduğundan bu yana 7 milyon metreküpün üzerinde gaz elde edilerek, 47 milyon TL enerji tasarrufu yapıldı.

Kurma saat ustası zamanı ayarlarken 50 yılını 2,5 metrekareye sığdırdı

Diyarbakır'da yaşayan 68 yaşındaki Hanifi Uğurtay, 50 yıldır 2.5 metrekarelik dükkanında kurma saat tamiri yaparak geçimini sağlıyor. Uğurtay, 6 çocuğunu da bu işten elde ettiği kazançla büyütüp okuttuğunu söyledi.

Diyarbakır'da firari 4 hükümlü tutuklandı

Diyarbakır'da farklı suçlardan firari olan 4 hükümlü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gençlik kampı konuklarını ağırlamaya devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tatil yapma imknı bulunmayan çocuk ve gençlere yönelik düzenlediği ücretsiz yaz kampında konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

DİSKİ su tasarrufu için toplandı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, merkez ilçe belediyelerin park ve bahçeler müdürleriyle su tasarrufu tedbirleri toplantısı düzenledi.

Dicle Üniversitesi ulusal düzeyde AFAD'dan akreditasyon aldı

Dicle Üniversitesi Arama ve Kurtarma (DÜAK), İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından 'Kentsel Arama Kurtarma Akreditasyon Yönetmeliği' kapsamında hafif arama kurtarma sınıfında akredite almaya hak kazandı.

Dicle Nehrine bir kişinin girdiği ihbarı üzerine ekipler geceden beri çalışma yürütüyor

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde dün akşam birinin Dicle Nehrine girdiği ihbarı üzerine ekipler geceden beri arama-tarama çalışması yürütüyor.

Diyarbakır'da kira oranlarındaki yüksek artışlara karşı uydu kent önerisi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden sonra Diyarbakır'da kira artışlarının yüzde 200'lere kadar çıktığını söyleyen Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, fahiş kira fiyatlarına karşı uydu kent önerisinde bulundu.

DEPSAŞ Enerji, bazı abonelere karşı hukuki sürece girip sözleşme feshine gidecek

DEPSAŞ Enerji, yapılan uyarılara rağmen borcunu ödemeyen aboneler hakkında hukuki işlem başlatılacağını, elektriklerinin kesilip aboneliklerinin feshedileceğini duyurdu.

Böyle pişkinlik görülmedi: Hırsızlık yaptığı dükkana çaldığı malzemeyle iki gün arayla tekrar girmeye çalıştı

Diyarbakır'da bir dükkanın elektrik panosu devrelerini iptal ettikten sonra arka taraftan duvarı kırıp içeri giren hırsızlar, yaklaşık 50 bin TL'lik malzeme çaldı. Pişkin hırsız iki gün sonra aynı dükkana gelip çaldığı malzemeyle duvarı kırmaya çalıştı ama bu sefer alarmı hesaba katmadı.