Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır'da 40 yaşındaki kadının rahminden 26 adet miyom çıkartıldı

Diyarbakır'da 40 yaşındaki hastanın rahminde farklı noktalarda bulunan 26 adet miyom, başarılı cerrahi operasyonla çıkartıldı.

Harita kadastro mesleğini bırakan girişimci, Diyarbakır'a dönerek tesbih işine girdi

Bolu'nun Gerede ilçesinde harita kadastro mesleğini yapan Baran Çağlı, işini bırakıp Diyarbakır'a ailesinin yanına gelerek tesbih dükkanı açıp çeşitli tesbihleri işleyip ticaretini yapmaya başladı.

Park halindeki araç elektrik kontağından çıkan kıvılcımla yandı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde park halinde bulunan otomobil, elektrik aksamından çıkan kıvılcım sonucu yanarak zarar gördü.

Akü takviyesi yapmak isteyen 2 kişi az daha canından oluyordu

Diyarbakır'da aküsü biten bir kamyona takviye yapmak isteyen iki şahıs, akünün patlaması sonucu vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.

Diyarbakır'da otizmli bireyler 'Play' ile gelişiyor

Diyarbakır'da otizmli bireyler için sağlıklı çalışma olanağı sağlayan OEM ABA Otizm Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, bir yeniliğe daha imza attı. Bölgede otizmli ve diğer gelişimsel veya dil gecikmesi olan çocuklara etkinlik çizelgeleri ve replikli öğretim yoluyla oyunların öğretimini uygulayıcılara aktarmayı amaçlayan Play eğitimi verilmeye başladı.

Diyarbakır'da depremde yıkılan binaya ilişkin 3 tahliye

Diyarbakır'da 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 48 kişinin hayatını kaybettiği, altında dershane ve spor salonu bulunan binaya ilişkin soruşturmada, talebi değerlendiren hakimlik, binanın yıkılmasında sorumlulukları bulunmadığını gerekçe göstererek 3 kişinin tahliyesine karar verdi.

Annelerin evlat nöbeti 'eyyam-ı bahur' sıcaklarına rağmen devam ediyor

Diyarbakır'da çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin evlat nöbeti, etkisini sürdüren eyyam-ı bahur sıcaklarına rağmen kararlılıkla devam ediyor.

Yenişehir Belediyesi bin 500 öğrenciyi yaz kampıyla buluşturuyor

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi, ilçede ikamet eden 8-15 yaş arası bin 500 dezavantajlı çocuğa yönelik 3 günlük yaz kampının startını verdi.

Diyarbakırlı milli atlet Dünya şampiyonu oldu

Diyarbakırlı milli atlet Meryem Bekmez, Çin'de yapılan dünya üniversiteler arası Atletizm Şampiyonası'nda birinci oldu.

Jandarma, 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi'ni UTV ve yaya devriyesi atarak koruyor

Türkiye yüzölçümünün yüzde 93'üne sahip sorumluluk alanı bulunan Jandarma Teşkilatı, Diyarbakır'da bulunan, Roma Dönemi'nin 3 bin yıllık garnizonu Zerzevan Kalesi ve Mithras Tapınağı'nın güvenliğini UTV ve yaya devriyesiyle 24 saat esasına göre koruyor.

Eyyam-ı Bahur çocuklara soluğu Anzele'de aldırdı

'Eyyam-ı Bahur' sıcaklarının Türkiye'de etkisi gözükürken, Diyarbakır'da sıcaktan bunalan çocuklar soluğu tarihi Anzele Suyunda aldı.

Mardian Mall ailesi büyümeye devam ediyor

Türkiye'nin en büyük elektronik eşya yenileme merkezi Easycep Mardian Mall Alışveriş Merkezinde açıldı.

Jandarma ekipleri kaçakçılara geçit vermiyor

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda yolcu otobüsüyle yurda kaçak yollarla sokulan, sigara, elektronik sigara ve cep telefonu ele geçirildi.

Ergani'de yarı olimpik yüzme havuzu tamamlandı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde belediyenin inşa ettiği yarı olimpik yüzme havuzu tamamlandı.

HDP önünde evlat nöbeti tutan aileler çocuklarını bekliyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin evlat direnişi HDP il binasının önünde kararlılıkla devam ediyor.

'Güvercin Otel'de kalan binlerce güvercin klimalı ortamda leğene doldurulan suya girerek serinliyor

Diyarbakır'da 100 odalı Güvercin Otel'inde kalan binlerce güvercin, açılan klima ve günde bir kere leğene doldurulan suya girerek serinliyor.

Çok sahibi olmak isteyen çift Diyarbakır'da aldığı tedaviler ile bebeklerinin kalp atışını duydu

Çocuk sahibi olmak için Adana'da tüp bebek tedavileri gören Leyla-Fikret Pişgin çifti, başarısız sonuçlar aldı. Pişgin çifti, tavsiye üzerine Diyarbakır'a gelerek aldıkları tedaviler ile bebeklerinin ilk kalp atışını duydu.

Diyarbakır itfaiyesinden çocuklara eğitim

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Hazar Uyanış Gençlik Kampı ve Karaköprü Fidanlık Alanındaki yaz kamplarına katılan öğrencilere yangın eğitimi verdi.

Çocuk Hobi Bahçesi ürün vermeye başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireyler için kurduğu Şehitlik Mola Evinde çocukların toprakla buluşarak ekolojik tarım yapabilecekleri için oluşturulan 'Çocuk Hobi Bahçesi' ürün vermeye başladı.