Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır'da yağmur sonrası depremzedelerin mezarları çöktü, obruklar oluştu

Diyarbakır'da geçtiğimiz gün etkili olan yağmur sonrası birçok yerde hasar meydana gelirken, depremde hayatını kaybeden vatandaşların mezarlıkları çöktü, obruklar oluştu.

Evlat nöbetindeki Yusuf Erdinç: 'Oğlumun elindeki kalemi kırıp yerine silah verdiler'

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor.

Diyarbakır'da 50 bin TL değerindeki motosikletin çalınma anı kameraya yansıdı

Diyarbakır'da kurye görevi yaparak geçimini sağlayan Abdulhamit Demir'in, gece park ettiği motosikleti çalındı. İşe gidemeyen mağdur yetkililerden yardım istedi. Hırsızlık anı kameralara yansıdı.

Bağlar'da depremde etkilenen vatandaşlara 'eşya tespiti başvurusu yapın' çağrısı

Diyarbakır'da Bağlar Kaymakamlığı, ilçede depremden etkilenen vatandaşlara eşya tespitinin yapılması için başvuru yapın çağrısında bulundu.

Diyarbakır'da acil yıkım kararı alınan yapılar bir bir yıkılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı kentte acil yıkım kararı alınan 14 binada yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.

Depremde hayatını kaybedenler 40. günde kabirlerine çiçekler bırakılarak anıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da hayatını kaybeden vatandaşlar, depremin 40'ıncı gününde kabirlerine çiçekler bırakılarak anıldı.

Meteorolojiden Diyarbakır için 'sağanak' uyarısı

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden Diyarbakır için 'sağanak' uyarısı yapıldı.

Depremde hayatını kaybedenlerin 40'ıncı gününde Mevlit-i Şerif düzenlendi

Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşların 40'ıncı günü ve 18 Mart Çanakkale Şehitleri için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Mevlit-i Şerif programı düzenlendi.

Diyarbakır'da 5 bin çocuk spor kurslarından yararlanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde devam eden 'Spora Gel' kurslarından 5 bin çocuk ve genç 12 ay boyunca ücretsiz eğitim alıyor.

DİSKİ, selden etkilenen Şanlıurfa'da çalışmalarını sürdürüyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa'da meydana gelen sel felaketinin ardından destek amacıyla bölgede çalışmalar yürütüyor.

Evlat nöbetindeki aileler çocuklarını HDP ve PKK'dan almakta kararlı

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin Diyarbakır'da HDP il binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Diyarbakır'da araçlar çarpıştı, sürücüler burunları bile kanamadı

Diyarbakır'da iki aracın karıştığı trafik kazasında şans eseri sürücülerin burnu bile kanamadı.

Diyarbakır'da sele kapılan plakalar sahiplerini bekliyor

Diyarbakır'da yaşanan sel felaketinde sonra sular tahliye edildi, sele kapılan plakalar gün yüzüne çıkarak sahiplerini beklemek için sergilendi.

Depremden sonra yüksek katlı binalara rağbet düştü

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Diyarbakır'da da ev fiyatları yükselirken, vatandaşların yüksek katlı ve lüks daireler yerine daha mütevazı ve depreme dayanıklı az katlı binalara yöneldiği görüldü.

Diyarbakır'da zincirleme kazaya sebebiyet verip ölen iki kişi ehliyetsiz çıktı

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde, 6 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Ölen 2 kişinin söz konusu kazada kusurlu ve ehliyetsiz oldukları belirlendi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Diyarbakır'da selden etkilenen esnafla bir araya geldi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde meydana gelen sel felaketinden etkilenen Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya geldi.

Adalet Bakanı Bozdağ: 'Diyarbakır'da 621 konteyner kurulacak ve burada vatandaşlarımızın barınma ihtiyacı karşılanacaktır'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da konteyner kent kurulumunu inceleyerek, 'Diyarbakır'da bu bölge, ihtiyaç halinde kullanılmak üzere konteyner kent olarak planlandı ve altyapı hazırlıkları süratli bir şekilde tamamlandı. AFAD tarafından gönderilen konteynerlerden bazıları da yerleştirildi. Önümüzdeki günler içerisinde diğer konteynerler da süratle yerleştirilecektir. Bu alanda 621 konteyner olacaktır ve burada vatandaşlarımızın barınma ihtiyacı karşılanacaktır' dedi.

89 kişinin hayatını kaybettiği Diyar Galeria İş Merkezi bir dokunuşla yıkıldı

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Diyar Galeria İş Merkezi'nde 89 kişi hayatını kaybetmişti. Dört bloktan oluşan yapının tamamı bugün bir dokunuşla yıkıldı.

Adalet Bakanı Bozdağ: 'Bugüne kadar bin 219 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı, bunlardan 284 şüpheli tutuklandı'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerin andından bugüne kadar bin 219 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığını belirterek, Bunlardan 284 şüphelinin tutuklandığını, 416 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 260 şüpheli hakkında çıkarılmış yakalama kararı bulunduğunu, şu anda gözaltı kararı verilmiş 95 şüpheli olduğunu, yurt dışında 4 şüphelinin bulunduğunu, 53 şüphelinin vefat ettiğini görüyoruz. Bu tutuklu olanların durumuna baktığımızda ise 102'sinin müteahhit, 151'inin yapı sorumlusu, 13'ünün yapı sahibi, 18'inin de binada değişiklik yapan kişiler olduğunu görüyoruz' dedi.