Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

İş kadını Atik: 'Milletvekili adayları vatandaşı temsil etmeli'

Diyarbakırlı iş kadını Emel Uslu Atik, ülkede artık yanlış seçilmiş tek bir milletvekili bile olmaması gerektiğini belirterek, 'Siyasi partilerde aday adaylığı sürecinin ardından başlayacak olan aday belirlemelerinde hatır gönül kayırma olmamalı'' dedi.

Amedspor, sahasında Çorum'a kaybetti

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler, evinde lider Çorum Futbol Kulübüne 2-0 yenildi.

Sakız ambalajına 12 parça halinde sakladı polisin gözünden kaçmadı

Diyarbakır'ın Bismil İlçesinde sakız ambalajı içine saklanan uyuşturucu madde polisin gözünden kaçmadı. Gözaltına alınan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Trafik ışıklarında durdurulan ticari takside 41 kilo 'skunk' ele geçirildi

Diyarbakır'da polisin düzenlediği operasyonda trafik ışıklarında durdurulan ticari takside 41 kilo 300 gram skunk ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Kolonoskopi yöntemi ile 20 dakikalık işlem sonrası tedavi olanlar, 5 dakika sonra taburcu oluyor

Kolonoskopi yöntemi pek çok farklı durumun tanı ve tedavisinde yol gösterici olurken, 20 dakikalık işlem sonrası 5 dakika dinlenen hasta tabucu olabiliyor.

Acılı anne Ödümlü: 'Onlar seni kandırdılar sende onları kandır'

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor.

Yenişehir Belediyesi, istihdam garantili eğitim ve iş birliği protokolü imzaladı

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi, Kalkınma Ajansı ve Teleperformance (Metis Bilgisayar Sistemleri AŞ) arasında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile birlikte ilk etapta 200 gence istihdam garantili eğitim verilecek.

Evlat nöbetindeki ailelerden CHP ile HDP'nin el sıkışmasına tepki

Diyarbakır'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile HDP'nin el sıkışmasına tepki gösterdi.

Diyarbakır'da Ramazan ayının ilk cuması eda edildi

Ramazan ayının ilk cuma namazını kılmak için Diyarbakırlılar tarihi Ulu Camii'ne akın etti.

DİSKİ'den su borcu olanlara yeni fırsat

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 31 Aralık 2022 öncesinde su faturası, gecikme faizi ve cezaları biriken abonelerin borçlarını yapılandırmaları için müracaatları almaya başladı.

Diyarbakırlı öğrencilerin projesi 116 ülkeden bin 290 takım içinde ilk 10'da

The Earth Foundation tarafından düzenlenen The Earth Prize, bu yıl 116 farklı ülkeden bin 290 takımın katılımıyla, çevresel sorunlar için hazırlanan projeler arasında başarılı 10 projeyi seçerek finalistlerini belirledi. Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden oluşan Delavo ve Hemi Change takımları, hazırladıkları sürdürülebilirlik projeleri ile The Earth Prize 2023'te başarılı ilk 10 takım arasına girerek finalist oldu.

Milli güreşçi Cansu Yılmaz, enkaz altındaki 17 saatini anlattı

Diyarbakır'da ücretli öğretmenlik yapan 25 yaşındaki Beden Eğitimi Öğretmeni ve milli güreşçi Cansu Yılmaz, 108 kişinin hayatını kaybettiği Serin-2 Apartmanı enkazında iki arkadaşını kaybetti, diğer arkadaşıyla 17 saat sonra sağ çıkarken, 27 Ocak'ta katıldığı Dünya Şampiyonası'nda 3.'sü olmanın sevincini buruk yaşıyor.

Hakkarili anne 10 yıldır evladının peşinde

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor. Hakkarili anne, 10 yıldır evladına ulaşmaya çalışıyor.

DİKO'dan Ramazan ayı boyunca iftar yemeği

Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO), Ramazan ayı boyunca vatandaşlara iftar yemeği çıkartacak.

Bakan Bozdağ ilk iftarını yurtta depremzedelerle açtı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ramazan ayının ilk iftarında Diyarbakır Selahattin Eyyubi KYK Kız Yurdu'nda depremzedelerle bir araya geldi.

Meteorolojiden Diyarbakır ve Şanlıurfa için 'sağanak' uyarısı

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden Diyarbakır ve Şanlıurfa için 'sağanak' uyarısı yapıldı.

Diyarbakır'da üç ayrı yerde iftar çadırı kuruldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Ayı dolayısıyla 3 ayrı noktada iftar çadırı kurdu. Günde 6 bin kişiye iftar verilmesi hedefleniyor.

Bismil'de satranç seçmeleri tamamlandı

Türkiye Satranç Federasyonu Diyarbakır İl Temsilciliği (TSF) ve Bismil Okul Sporları İlçe Tertip Komitesi tarafından düzenlenen Okul Sporları Bismil Satranç Seçme müsabakaları gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da yol güvenliği için trafik levhaları konuldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesinde trafik levhası montajı yaparak vatandaşlar için yolları daha güvenli hale getirdi.