Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Adalet Bakanı Bozdağ: 'Diyarbakır'da 621 konteyner kurulacak ve burada vatandaşlarımızın barınma ihtiyacı karşılanacaktır'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da konteyner kent kurulumunu inceleyerek, 'Diyarbakır'da bu bölge, ihtiyaç halinde kullanılmak üzere konteyner kent olarak planlandı ve altyapı hazırlıkları süratli bir şekilde tamamlandı. AFAD tarafından gönderilen konteynerlerden bazıları da yerleştirildi. Önümüzdeki günler içerisinde diğer konteynerler da süratle yerleştirilecektir. Bu alanda 621 konteyner olacaktır ve burada vatandaşlarımızın barınma ihtiyacı karşılanacaktır' dedi.

89 kişinin hayatını kaybettiği Diyar Galeria İş Merkezi bir dokunuşla yıkıldı

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Diyar Galeria İş Merkezi'nde 89 kişi hayatını kaybetmişti. Dört bloktan oluşan yapının tamamı bugün bir dokunuşla yıkıldı.

Adalet Bakanı Bozdağ: 'Bugüne kadar bin 219 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı, bunlardan 284 şüpheli tutuklandı'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerin andından bugüne kadar bin 219 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığını belirterek, Bunlardan 284 şüphelinin tutuklandığını, 416 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildiğini, 260 şüpheli hakkında çıkarılmış yakalama kararı bulunduğunu, şu anda gözaltı kararı verilmiş 95 şüpheli olduğunu, yurt dışında 4 şüphelinin bulunduğunu, 53 şüphelinin vefat ettiğini görüyoruz. Bu tutuklu olanların durumuna baktığımızda ise 102'sinin müteahhit, 151'inin yapı sorumlusu, 13'ünün yapı sahibi, 18'inin de binada değişiklik yapan kişiler olduğunu görüyoruz' dedi.

Diyarbakır'da zincirleme kazada 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde, 6 aracın karıştığı trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Diyarbakır'da 6 araç birbirine girdi: 3'ü ağır 5 yaralı

Diyarbakır'da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 3'ü ağır 5 kişi yaralandı.

Diyarbakır'da 5 katlı apartmanın duvarları sel nedeniyle çöktü

Diyarbakır'da Meteorolojinin yağış uyarısı sonrası kent göle döndü, sular çekilince hasarlar ortaya çıktı. 5 katlı apartmanın duvarları çöktü.

Diyarbakır'da ailelerin evlat nöbeti bin 290 gündür devam ediyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor.

Diyarbakır'da kuyruklu yumurta görenleri şaşırttı

Diyarbakır'da kahvaltı yapmak için sabah kümesten yumurta çıkaran şahıs, yumurtanın kuyruğu olduğunu fark etti. Dikkat çeken kuyruklu yumurta görenleri şaşırttı.

Diyarbakır'a 3 günde 1 aylık yağış düştü

Diyarbakır'a son 3 günde ortalama 72,35 kilogram yağış ile 1 aylık yağış düştü. Kentte yaşanan su baskınları ile kapanan yolların tamamı trafiğe açıldı.

Diyarbekirspor'da sessizlik bozuluyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardında ligden çekilme kararı alan ve talebi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kabul edilerek gelecek sezon yine 2. Lig'de mücadele etmesi kesinleşen Diyarbekirspor'da gözler yeni dönem çalışmalarına çevrildi.

Deprem Diyarbakır'da turizmi vurdu

Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı deprem sonrası Diyarbakır'da turizm önemli derecede azaldı. Doluluk oranı yüzde 90 olan otellerin bu seneki yüzdeliği 15'e düştü.

Teknoloji tutkunu öğretmen deprem sensörü üretti, artçıda testi başarılı oldu

Diyarbakır'da görev yapan okul öncesi öğretmeni Fatih Korkmaz, bölgede yaşanan depremlerin ardından bir deprem sensörü üretti. Cihazı ilk artçı depremde başarılı olan Korkmaz, patent almak için çalışmalara başladı.

Diyarbakır'da çadır kentte kalan vatandaşlar sağanak nedeniyle tahliye edildi

Diyarbakır'da, Silvan yolu üzerindeki Çadır kentte barınan depremzede vatandaşlar, meteorolojik veriler ışığında tedbir amacıyla geçici süreliğine Yeşilay Rehabilitasyon Merkezine yerleştirilmek üzere tahliye edildiği bildirildi.

Diyarbakır'da yıldırım anayola düştü

Diyarbakır'da sağanakla birlikte Kayapanır ilçesinde yolun ortasına yıldırım düştü.

Diyarbakır'da selin ortasında mahsur kalan yolcuları vatandaş tahliye etti

Diyarbakır merkezde kuvvetli sağanak etkili oldu. Kısa sürede yollar kapanırken, araçlar su altında kaldı, vatandaş ise göle dönenen yoldaki otobüs içerisinde mahsur kalan yolculara seferber oldu.

Diyarbakır'da araçlar sağanakla birlikte alt geçitte mahsur kaldı

Diyarbakır merkezde ve bazı kırsal mahallelerde sağanak yağış etkili olurken, kısa sürede yollar göle döndü. Araçlar alt geçitte mahsur kaldı.

DİSKİ'den selden zarar gören Şanlıurfa'ya araç ve personel desteği

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa'da meydana gelen sel felaketi için bölgeye acil olarak takviye ekip gönderdi.

(Düzeltme) Diyarbakır çadır kentte yağışa karşı tedbirler alındı

Diyarbakır'da Meteoroloji'nin yağış uyarısı sonrası Yenişehir Belediyesince çadır kentte su baskını ve sele karşı tüm tedbirler alındı.

Diyarbakır'da çadır kentte çocuklar kurslar ile stres atıyor

Dicle Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) ile Sur Halk Eğitim Merkezi işbirliği arasında açılan kurslar, resim eğitimi, tiyatro, satranç, el sanatları kursları ile devam ediyor.