Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Ailelerin direnişi bin 303 gündür devam ediyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor.

Tırın çarptığı bisikletli çocuk yaralandı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde kavşakta tırın çarptığı bisikletli çocuk yaralandı.

Depremzede çocuklara orff schulwerk atölyesi verildi

Dicle Çocuk Üniversitesi ve SKS Daire Başkanlığı işbirliği ile Selahattin Eyyubi Kız Öğrenci Yurdunda kalan çocuklar için gönüllü öğrenciler Orff Schulwerk Atölyesi ve Drama gerçekleştirildi.

Bakan Nebati Diyarbakır'da depremzedelerle iftar yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği Diyarbakır'da depremzedelerle KYK yurdunda iftar yaptı.

Bakan Nebati: 'Deprem bölgesindeki esnafa kredi imkanı sağlıyoruz'

Deprem bölgesi Diyarbakır'da açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'Deprem bölgemizdeki esnafa, 250 bin liraya kadar 12 ayı ödemesiz 60 ay vadeli kredi imkanı sağlıyoruz. Bu kredide vade farkının yarısını Bakanlığımız karşılayacak olup, esnafımıza sadece yüzde 7,5 oranında bir fark yansıyacaktır' dedi.

Meteorolojiden Diyarbakır için 'zirai don' uyarısı

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden Diyarbakır için 'zirai don' uyarısı yapıldı.

Diyarbakır'da acil yıkılacak binaların enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Diyarbakır'da acil yıkılacak ve ağır hasarlı yapılar yıkımına devam ediliyor.

Bağlar'da kırsal mahallelerde parke döşeme çalışmaları devam ediyor

Diyarbakır'ın merkez Bağlar Belediyesi, kırsal yerleşim yerlerine yönelik başlattığı parke taşı döşeme çalışmalarını sürdürüyor.

Ailelerin direnişi bin 301 gündür kararlılıkla devam ediyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin evlat nöbeti bin 301 gündür kararlılıkla devam ediyor.

Diyarbakır'da suyun yüzde 13'ü tarihi Hamravat suyundan karşılanacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Gözeli Su Havzası'nda açtığı sondajlarla tarihi Hamravat suyunu çeşmelerden akıtıyor.

Amedspor, Sivas Belediyespor maçına U-19 takım antrenörleri ile çıkacak

TFF 2. Lig ekiplerinden Amedspor, 29 Mart'ta Sivas Belediyespor ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmaya Alt yapı sorumlusu ve U-19 takımı antrenörleri Kenan Dişli ve Erhan Öker ile çıkacak.

Şehit ve gazi ailelerinden CHP-HDP yakınlaşmasına tepki

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisinin (HDP) yakınlaşmasına sert tepki gösterdi.

Ramazan ayında oruç tutanlarda sirtüin genin aktifleşmesi gençleşmeyi sağlıyor

Diyarbakır Memorial Dicle Hastanesi Uzman Diyetisyeni Şilan Alyamaç, oruç tutanlarda aktifleşen sirtüin geni ile gençleştiklerini ve yaşlanmayı geciktirdiğini söyledi.

Depremzedeler KYK yurdunda, hırsızlar binalarında

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Diyarbakır'da hasar tespit çalışmaları tamamlanırken, en çok hasar alan merkez Bağlar ilçesinde hırsızların ağır ve orta hasarlı evlerde doğalgaz kombisi, demir kapı, su saati ve muslukları çaldığı ortaya çıktı.

Diyarbakır'da sağanak etkili oldu

Diyarbakır merkezde kuvvetli sağanak etkili olurken, kısa sürede yollarda su birikintileri oluştu.

Asılsız yangın ihbarı ekipleri harekete geçirdi

Diyarbakır'da bir binada yangın çıktığına dair verilen asılsız ihbar itfaiye ekiplerini harekete geçirdi.

Amedspor, Ahmet Yıldırım ile yollarını ayırdı

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyonluk yarışında büyük yara alan Amedspor, Teknik Direktör Ahmet Yıldırım ile yollarını ayırdı.

HDP önündeki ailelerin evlat direnişi sürüyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor.

Diyarbakır'da her ay 800 hasta nükleer tıpla şifa arıyor

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nükleer Tıp Bölümü'nde diferansiye tiroit kanseri, prostat kanseri, nöroendokrin tümör ve hipertiroidi hastalıkları tedavi ediliyor. Her ay ortalama 800 ile 1000 arasında hastaya Pet/Ct çekim hizmeti verilerek şifa aranıyor.