Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Sanatçılıktan mahalle muhtar adaylığına

Diyarbakır'da tiyatro, sinema ve ses sanatçılığı yapan 56 yaşındaki İbrahim Candan, doğup büyüdüğü mahallesinde mahalle muhtar adayı oldu. Candan, muhtar seçildiği takdirde tüm yatırımını çocuklara yapacağını söyledi.

Diyarbakır'da camide çocukları bıçakla korkutan şahıs gözaltına alındı

Diyarbakır Valiliği, camiden çocukları bıçakla korkutan şahsın gözaltına alındığını duyurdu.

DİSKİ, 2024'te yapılacak projeleri ele aldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 2024 yılında yapılacak yatırım ve projelere ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Yenişehir'de zabıta ekipleri fahiş fiyat denetimi gerçekleştirdi

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi, marketlerde vatandaşların sağlığını ve bütçesini etkileyecek fahiş fiyat ve son kullanım tarihi geçmiş ürünlere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Evlat nöbetindeki Remziye Yenidoğan: '15 yaşında bir çocuk annesini bırakıp dağa gitmez'

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırıldığını ileri süren Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti sürüyor.

Camide Kur'an-ı Kerim eğitimi alan çocuklara bıçakla 'uslu durun' uyarısı

Diyarbakır'da bir camide Kur'an-ı Kerim dersi gören öğrencilerin yaramazlık yaptığını iddia eden yaşlı adam, bıçakla 'uslu durun' uyarısı yaptı.

Diyarbakır'da yarım asırlık kütüphanenin yıkımı yapıldı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan yaklaşık yarım asırlık kütüphanenin yıkımı yapıldı.

Diyarbakır'da 9 kişinin öldüğü arazi kavgasında kan donduran detaylar

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan arazi anlaşmazlığı kavgasına ilişkin soruşturma tamamlandı. İddianamede muhtar Behçet Taş'ın olaydan 1 ay önce aile meclisinde, 'Alyamaç ailesini bitireceğim. Kim ölecekse ölsün. Ölen ölür' dediği, Taş ailesinin olayı birkaç gün önceden planladığı belirtildi. Hazırlanan iddianamede şüphelilerin 9 kişiyi tasarlayarak öldürmek, ölü ve yaralılara müdahaleye giden 9 jandarma timini de öldürmeye teşebbüs etmek suçundan 19 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Şehit ve gazi aileleri derneğinden İmamoğlu'na Erzincan tepkisi

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, Erzincan İliç'teki maden kazasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun provokatörlük yaptığını ileri sürerek tepki gösterdi.

Diyarbakır'da bir kadın, tartıştığı kişi tarafından önce darp edildi sonra silahla yaralandı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir kadın, tartıştığı erkek tarafından önce darp edildi, sonra silahla yaralandı.

BBA ve ABA, Otizmde Bilimsel Müdahale Birliği'nin gözdesi oldu

Otizm alanında dünyaca söz sahibi olan ve bilimsel makaleler alanında son noktayı koyan Otizm Bilimsel Müdahale Birliği yayınladığı makalesinde Türkiye'de söz sahibi olan BBA ve ABA otizm ile ilgili övgü ile söz etti.

Evlat nöbetindeki anneler bin 629 gündür çocuklarının yolunu gözlüyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden Diyarbakır annelerinin evlat mücadelesi kararlılıkla devam ediyor.

Diyarbakır Final Okulları bursluluk sınavına yoğun ilgi

Özel Diyarbakır Final Okulları 17-18 Şubat tarihinde düzenlediği geleneksel bursluluk sınavının ilk oturumunu gerçekleştirdi. Bu yıl da büyük ilgi gören sınava kentte 5 bin öğrenci katılım sağladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Özelikle bu yılın ortasında enflasyonda belirli düşüşleri hep birlikte göreceğiz'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da 'Kanaat Önderleri Buluşması'na katıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Özelikle bu yılın ortasında enflasyonda belirli düşüşleri hep birlikte göreceğiz dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Kim ne derse desin Diyarbakır bu ülkenin birliğine, beraberliğine sahip çıkacak'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) açılışına katılarak, 'Kim ne derse desin Diyarbakır bu ülkenin birliğine, beraberliğine sahip çıkacak. Bu vatana, bu bayrağa, bu devlete sahip çıkacak ve emperyalist birtakım güçlerin bu bölge üzerinde kurduğu hesapları boşa çıkaracak' dedi.

Garanti BBVA ve BÜYEM Türkiye Kadın Girişimci Akademisi'nin eğitimleri başlıyor

Garanti BBVA ve BÜYEM Türkiye Kadın Girişimci Akademisi'nin Diyarbakır eğitimleri başlıyor. 6-29 Mart tarihleri arasında sınırlı kontenjanla gerçekleştirilecek Türkiye Kadın Girişimci Akademisi'ne katılmak isteyen Diyarbakırlı kadın girişimcilerin, 3 Mart tarihine kadar başvuru yapması gerekiyor.

Bilge anneler yemekte buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 'Bilge Anneler' projesi çerçevesinde hizmet verdiği ulu çınarları yemekte buluşturdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcı Yılmaz: 'Diyarbakır bugün, son 40 yılda hiç olmadığı kadar huzur ve emniyet içinde'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın teröre ve terörü besleyen odaklara karşı kararlı duruşu sayesinde Diyarbakır bugün, son 40 yılda hiç olmadığı kadar huzur ve emniyet içinde' dedi.

OSBÜK Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı gerçekleştirildi

OSBÜK Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirildi. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü ile bölgedeki 32 organize sanayi bölgesinin başkan ve bölge müdürlerinin katıldığı toplantıda OSB'lerin sorunları ve talepleri istişare edildi.

Toplam 8831 haber.