Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Seyir halindeki otomobil yandı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde seyir halindeki otomobil, motordan çıkan kıvılcımlar nedeniyle yandı.

Diyarbakır'da uçak seferlerinde sis engeli

Diyarbakır'da etkisini sürdüren yoğun sis nedeniyle uçak seferlerinde aksamalar yaşandı.

Diyarbakır'da depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarına karanfil bırakıldı

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümünde depremde hayatını kaybeden vatandaşların mezarlarını ziyarette bulunarak karanfil bıraktı.

Asrın felaketinde sarsıntıyla uyandılar evsiz kalacaklarını hiç düşünmediler

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilden biri olan Diyarbakır'da depremin 1. yıldönümünde depremzedeler gözyaşları içinde yaşadıklarını anlattı. Depremlerde yıkılan Galeria Sitesi, Serin-2, Dündar, Yoldaş ve Hisami apartmanlarına ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında 9'u tutuklu 19 sanığa dava açıldı. Ağır hasarlı 5 bin 494 yapıdan 4 bin 193'ünün yıkımı yapıldı.

Diyarbakır Valisi, depremde arama-kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerle bir araya geldi

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde kentte arama-kurtarma çalışmalarına katılan tüm ekiplerle bir araya geldi. Vali Su, ilk etapta 6 bin 40 konuttan tamamlanan 1423'ünü kura çekimiyle hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi

Büfe sahibinin uyumasını fırsat bilen hırsız telefon, para ve sigara çaldı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki bir büfede işletme sahibinin uyuyakalmasını fırsat bilen hırsızın 30 bin TL değerindeki telefon, para ve sigarayı çalma anı güvenlik kamerasına saniye saniye takıldı.

DSİ'nin TOKİ konutlarına içme suyu isale hattı çalışmaları sürüyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra sahada yoğun çalışmalarını sürdüren Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü ekipleri, depremin ilk sürecinde Hatay ve ilçelerinde 300 bin vatandaşın acil içme suyu ve kullanma ihtiyacını karşılarken, depremden sonra ise Diyarbakır'da yapımı tamamlanmak üzere olan TOKİ konutlarında içme suyu isale hattı çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır'da hasta ve hasta yakınları misafirhanesinde berber hizmeti başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesinde berber hizmeti vermeye başladı.

Kayapınar'daki okuma salonlarının altyapı çalışmaları tamamlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesinde yapılan 3 okuma salonunun kanalizasyon hattı döşeme çalışmalarını tamamladı.

Diyarbakır'da depremde 21 cami ve 30'a yakın minarenin bir kısmı yıkıldı, kalanların yıkım çalışmaları devam ediyor

Diyarbakır'da 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören 21 camiden bir kısmı ve 30'a yakın minarenin bir kısmı yıkıldı, geri kalanların yıkım işlemleri devam ediyor.

Diyarbakır'da 'Büyük Kudüs Yürüyüşü' yapıldı

Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşları tarafından Büyük Kudüs Yürüyüşü' düzenlendi.

73 yaşındaki 'Boyacı Mehmet dayı' 46 yıldır aynı yerde ayakkabı boyuyor

Diyarbakır'da 'Boyacı Mehmet dayı' olarak tanınan 73 yaşındaki boyacı, 46 yıldır Sur ilçesindeki tarihi Nebi Camii önünde ayakkabı boyuyor.

Türkiye'de en ucuz su Diyarbakır'da tüketiliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 30 büyükşehir arasında en düşük maliyetle vatandaşa suyu ulaştırıyor.

Diyarbakırlı sporcu Türkiye birincisi oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sporcusu Mehmet Aslan, Bursa'da düzenlenen U-16 Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu Diyarbakırlılarla buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ali Emiri Kültür Sanat Sezonu çerçevesinde oyuncu-yazar Bahadır Yenişehirlioğlu'nu Diyarbakırlılarla buluşturdu.

Evlat nöbetindeki ailelerden çocuklarına 'teslim ol' çağrısı

Diyarbakır'da dağa kaçırılan çocukları için bin 616 gündür HDP il binası önünde oturma eylemini sürdüren aileler, çocuklarına 'teslim ol' çağrısında bulundu.

Davul çalarken kalp krizi geçirdi, hayatını kaybetti

Diyarbakır'a yaklaşık 60 kilometre mesafede bulunan Karacadağ Kayak Merkezi'nde halay çeken gruba davul çalan adam, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Diyarbakır'da toplu taşımayı rahatlatmak için 10 yeni otobüs hizmete alındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada etkin, verimli ve konforlu ulaşım hizmetinin vatandaşlara sunulması amacıyla alımı yapılan 10 otobüsü düzenlenen törenle hizmete aldı.

Diyarbakır'da restoranların ortak kullandığı baca alevlere teslim oldu

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir plazanın zemin katındaki restoranlara ait ortak kullanılan duman bacasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Toplam 8684 haber.