Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Dalmış, öğrencilere Gürcistan'da sınavsız üniversite okumanın fırsat ve avantajları konusunda bilgi verdi

Marmara Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı yetkilisi Botan Dalmış öğrencilere Gürcistan'da sınavsız üniversite okumanın fırsat ve avantajları konusunda bilgi verdi.

DİSKİ laboratuvarları günlük 125 numunenin analizini yapıyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelinde içme suyundan kaynaklanabilecek hastalıkların önüne geçmek amacıyla günlük 125 numunenin analizini yapıyor.

Stokçular ve fırsatçılar ciğere dadandı

Kuraklık ciğer kebabını vurdu. Kuzu ciğerine bir ayda üç kez zam geldi. Diyarbakır'da ciğerin kilosu 120 liraya kadar yükselirken, kebapçılar durumdan muzdarip. Diyarbakır'da önceden günlük 5 ton kuzu ciğeri tüketilirken, şimdi tüketim 3 tona düştü.

Diyarbakır ve çevresinde etkili olan yağışlar çiftçinin yüzünü güldürecek

Diyarbakır'da son 3 günde yağan yağmur, çiftçinin yüzünü güldürürken, DÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Neşe Üzen, bu sezon kışın biraz daha geçtiğimiz seneye göre sert geçmesini beklediklerini belirterek, 'Bu şekilde gerçekleşirse en azından geçtiğimiz senedeki verim kayıplarını biraz daha tamamlarsak hem içme suyu anlamında sadece tarımsal üretim açısından değil içme kullanma suyu açısından yani belediyelere de çünkü bir su sağlanması gerekiyor. Hem de tarımsal sulama açısından umut verici olacağını söyleyebiliriz' dedi.

İş adamı Uyar, 'Türkiye Avrupa'nın en büyük demir çelik üretici konumunda'

57 yıldır faaliyetini sürdüren ve sektörde yer edinen Uyarlar Demir Çelik yönetim kurulu üyesi iş adamı Süleyman Lami Uyar, günümüzde Güney Amerika, Doğu ve Batı Avrupa, Kuzey ve Güney Afrika, Orta Doğu'nun yanı sıra CİS ülkeleri de dahil 40'a yakın ülkeye demir ve çelik alanında ihracat sağladıklarını söyledi.

200 kiloluk elektrik direğini sırtlarında taşıyarak arızayı giderdi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yanarak devrilen elektrik direğini değiştirmek için Dicle Elektrik ekipleri 200 kiloluk yeni direği sırtlarında bin 500 metre taşıdı.

Bağlar Belediyespor'un kadın karatecisi rekorlarla bölge şampiyonu

Bağlar Belediyespor'un 15 yaşındaki genç sporcusu Buse Nur Yazar, Şanlıurfa'da 5 şehirden 120 sporcunun katılımıyla gerçekleşen karate şampiyonasında çıktığı 4 müsabakayı da kazanarak bölge şampiyonu oldu.

Yenişehir'de 'nev bahçe' için ilk adım atıldı

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi tarafından Üçkuyu Mahallesi'nde 30 bin metrekare alan üzerine, içerisinde organik ürün üretim binası, tarım hobi bahçesi, satış büfeleri, meyve bahçeleri ve ekolojik bina bulunan 'Nev Bahçe' projesi hayata geçirildi.

Vali Karaloğlu, 'Bütün diller bizim ortak değerlerimizdir'

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Feqiye Teyran Kültür ve Sanat Sezonu' medeniyet dilleri atölyesi açılış dersinde konuşan Vali Münir Karaloğlu, 'Kürtçe, Zazaca, Arapça, Farsça, Süryanice, Osmanlı Türkçesi hepsi bizim ortak değerimiz. Biz bunları yaşama ve yaşatma konusunda kararlıyız' dedi.

Ailelerin PKK'ya karşı direnişi 791 gündür sürüyor

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 791'inci gününde de devam ediyor.

Saç stil uzmanı Karagöz'den yüz tipine göre saç kesim modelleri önerisi

Saç stil uzmanı Barış Karagöz, yüz tipine göre saç kesimi ve modelleri hakkında önerilerde bulundu.

Diyarbakır Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Baydur, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erhan Baydur, gösterdiği başarılardan dolayı Isparta İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden sahte ve ruhsatsız ilaç operasyonu

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçakçılık faaliyetlerini önlemek, suç ve suçluların tespiti amacıyla yapılan operasyonda yasa dışı yollarla ülkeye sokulan çok sayıda sahte ve ruhsatsız ilaç ele geçirilirken, olay ile ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı.

Tutşi, 'Hedefimiz göz boyamak değil, doğru olanı yapmaktır'

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, Silvan ilçesine bağlı mahallelerin içme suyu ve kanalizasyon sorunlarına çözüm üretmek amacıyla muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda altyapı konusunda hedeflerinin göz boyamak değil, doğru olanı yapmak olduğunu belirtti.

Diyarbakır'da 500 yıllık tarihi hamamda 15 ton çöp çıkarıldı

Diyarbakır'ın Sur İlçe Belediye Başkanlığı tarafından 500 yıllık tarihi Deve Hamamında yapılan temizlik çalışmalarında 15 ton çöp çıkarıldı. Çöplerin çıkarılmasının ardından hamamda dezenfekte çalışması yapıldı.

Önce çaldı, sonra şikayetçi oldu

Diyarbakır'da bir berber dükkanının klima hortumlarını gündüz saatlerinde çalan hırsız pişkinliğiyle pes dedirtti. Hırsızlık yapan kişi işletme sahibinden şikayetçi oldu.

Bağlar Belediyespordan çifte galibiyetli başlangıç

Diyarbakır Bağlar Belediyespor'un erkek futbol ve kadın voleybol takımları, 2021-2022 sezonuna galibiyetiyle başladı.

Yenişehir'de gramaj denetimi

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından pide fırınlarına yönelik ruhsat, gramaj ve hijyen denetimleri gerçekleştirildi.

Yüreği yanık anne Güzide Demir: 'Oğlumu HDP'den alana kadar buradan gitmeyeceğim'

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 790'ıncı gününde de devam ediyor.