Malatya

Malatya Haberleri

Depremde oğlunu, gelinini ve torunlarını kaybeden yaşlı kadın mezarlıktan ayrılamıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde oğlu ve gelini ile iki torununu kaybeden Azet Yılmaz, günün büyük bir bölümünü ailenin defnedildiği şehir mezarlığında geçiriyor. Mezarlığın evi haline geldiğini belirten yaşlı kadın, çocuklarını çok özlediğini söyledi.

Hasarlı binalara dadanan hırsızlar yakalandı

Malatya'da girdikleri hasarlı binalardan hırsızlık yapan 2 zanlı gözaltına alındı.

Güder, Göztepe mahalle toplantısına katıldı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen mahalle toplantısına katıldı.

Malatya'da 4 katlı binanın çatısı çöktü

Malatya'da 2 bloklu olan 4 katlı bir binanın çatısı kar yükü nedeniyle çöktü. Şans eseri olayda kimse yaralanmazken bina çevresinde güvenlik önlemi alındı.

Malatya'da Otomobil tıra çarptı 1 yaralı

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde otomobilin tıra çarpması sonucu 1 kişi yaralandı.

Çınar: 'Esnaflarımızın ortaya koyduğu fedakarlık takdire şayan'

Yeşilyurt'un farklı noktalarına kurulan konteyner çarşılar ile ilçenin muhtelif bölgelerindeki işyerlerini ziyaret ederek esnafların talep ve beklentilerini dinleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ekonominin bel belkemiği olan esnafların yaşanılan asrın felaketinden sonra kente olan bağlılıklarının ve ticari hayatın hareketlenmesi noktasında ortaya koydukları fedakrlıkların takdire şayan olduğunu söyledi.

YRP Büyükşehir Adayı Yıldırım'dan personele 35 bin TL sözü

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediyesi Adayı Bilal Yıldırım, seçildikleri takdirde belediye çalışanlarının en düşük 35 bin TL maaş alacağının sözünü verdi.

DSİ Genel Müdürü son 21 yıldaki Malatya yatırımlarını açıkladı

Malatya'ya yapmış oldukları DSİ yatırımları hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 'Son 21 yılda Malatya'da inşa ettiğimiz 19 sulama tesisi ile 387 bin 380 dekar tarımsal araziyi sulamaya açtık' dedi.

Depremin yıldönümünde acılar hala taze

Malatya'da, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 78 kişinin hayatını kaybettiği Hakimbey apartmanında yakınlarını kaybeden İsmail Kılınç, ikinci depreme enkaz başında yakalandıklarını belirterek, hala ve eniştesinin cenazelerine 8'inci günde ulaşılabildiğini söyledi.

Malatya'da korkutan konteyner yangını

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde konteynerde yangın çıktı. Yangında 1 kişi dumandan etkilendi.

İki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Malatya'da iki otomobilin karıştığı kazada 2 kişi yaralandı.

Vali Yazıcı'dan daire müdürlerine sitem

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, yılın ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında, deprem sonrası bazı işlerin yavaş ilerlemesine tepki göstererek, 'Savsakladığınızı görüyorum arkadaşlar' dedi.

Malatya'da 31 kilo 950 gram skunk maddesi ele geçirildi

Malatya'da, zehir tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda 31 kilo 950 gram skunk maddesi ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 4 zanlı tutuklandı.

Büyükşehir Bağımsız Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, esnaf ile buluştu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, uzun yıllar Malatya'nın sıkıntılarını yakından takip eden birisi olduğunu belirerek, 'Malatya yıllardır kan kaybeden ve irtifa kaybeden bir şehir. Son yıllarda en fazla gerileyen 13 şehirden biri, en fazla yoksullaşan 5 şehirden biri' dedi.

Yakalanan FETÖ firarisi tutuklandı

Malatya'da, 'FETÖ/PDY'ye üye olma' suçundan aranan, firari zanlı jandarmanın operasyonuyla yakalandı. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yeniden aday gösterilmeyen başkan CHP'den istifa etti

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde CHP'li Belediye Başkanı Turan Karadağ, yeniden aday gösterilmeyince Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve İl Başkanı Barış Yıldız'ı topa tutarak partisinden istifa etti. Karadağ ile birlikte İlçe Başkanı, yönetimi ve meclis üyeleri de istifa etti.

Battalgazi'de sokak hayvanlara yem bırakıldı

Battalgazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, soğuk kış aylarında sokak hayvanlarının aç kalmamaları için ilçenin çeşitli noktalarına kuru mama bıraktı.

MAGİNDER Başkanı Karademir: 'Bu şehir sahipsiz değil, gerçek sahipleri bizleriz'

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili yaptığı açıklamada Malatya'nın yeniden inşasında istişare kültürüne önem verilmesi gerektiğini söyleyerek 'Bu şehir sahipsiz değil, gerçek sahipleri bizleriz' dedi.

Sadıkoğlu: 'Dönüşüme değil, zamansız ve plansız yıkıma karşıyız'

Kışla Caddesi için verilen yıkım kararı konusunda esnaf ile istişarelerde bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu 'Dönüşüme değil, zamansız yıkıma karşıyız' dedi.

Toplam 9534 haber.