Malatya

Malatya Haberleri

MAGİNDER Başkanı Karademir: 'Bu şehri hep birlikte ayağa kaldıracağız'

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, asrın felaketinin ardından geçen bir yılı değerlendirerek, 'Bu şehri hep birlikte ayağa kaldıracağız' dedi.

Malatya'da sanayi sitesinde 6 dükkanın bulunduğu blok çöktü

Malatya'da 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan sanayi sitesindeki 6 dükkanın bulunduğu blok çöktü. Yaralananın olmadığı olayda maddi hasar meydana geldi.

6 Şubat'ı unutmadılar

Asrın felaketinin yıl dönümünde 11 ilde hayatlarını kaybeden vatandaşlar anılırken, depremden etkilenen illerin başında yer alan Malatya'da da vefat edenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Yeşilyurt'ta personele yüzde 72 zam

Yeşilyurt Belediyesinde çalışan 696 Sayılı KHK'lı personelin maaşlarına yüzde 72, kadrolu işçilerin maaşlarına ise yüzde 120 oranında zam yapıldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yapılan zam sonrasında belediyede en düşük maaşın 29 Bin 460 TL'ye yükseldiğini söyledi.

Malatya Barosu, depremde hayatlarını kaybedenleri unutmadı

Malatya Baro Başkanlığı tarafından 6 Şubat asrın felaketinin birinci yılı dolayısıyla depremde hayatını kaybeden avukatlar için bir anma programı düzenlendi. Programda konuşan Türkiye Barolar Birliği Divan Üyesi Gökhan Bozkurt, 'Sorumluların tamamı yargı önünde hesap versin, bu acılar bir daha yaşanmasın istiyoruz' dedi.

Bakan Ersoy: 'Malatya'da toplam hasarlı bina sayısı 35 bin 907'

Asrın felaketinde koordinatör Bakan olarak atandığı Malatya'da katıldığı 6 Şubat Depremleri Anma Programı'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Deprem sonucunda, Malatya'da hasarlı bina sayısı 35 bin 907, orta hasarlı bina sayısı 2 bin 525 olarak kayıtlara geçti. Şubat ayı itibariyle yıkılan bina sayısı da 28 bin 483 oldu' dedi.

Bakan Ersoy, restorasyonu tamamlanan cemevini ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Malatya'da, 6 Şubat depremlerinde sonrasında aldığı hasar nedeniyle restorasyona alınarak çalışmaların tamamlandığı asırlık cemevini ziyaret etti.

Bakan Ersoy depremi anlatırken gözyaşlarını tutamadı

Asrın felaketinde Malatya'ya koordinatör Bakan olarak atanan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, öğle saatlerinde yaşanan ikinci büyük depreme kentte yakalandı. Felaketin 1'inci yılında hazırlanan 'Soğuk Fay' belgeseline konuşan Bakan Ersoy, o anları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Başkan Zelyurt, Doğanşehir'de depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarını ziyaret etti

Malatya Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, belediye personelleri ile birlikte Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Doğanşehir'de mezarlık ziyareti gerçekleştirdi.

Hakim çiftin mezarları başında yürek yakan feryat: 'Kalkın evimize gidelim'

Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman'da yıkılan apartmanın altında can veren hakim Tamer ve Nazlıcan Levent çifti, afetin 1. yıl dönümünde mezarları başında anıldı. Duygu dolu anlar yaşayan acılı anne, Kalkın evimize gidelim. Tamerim kalk, adını taşlara yazdım oğlum. Olmadı bu, sana yakışmadı diyerek gözyaşı döktü.

Bakan Ersoy depremde hayatını kaybedenleri mezarı başında andı

MALATYA (İHA) – Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'asrın felaketi' olarak bilinen depremlerin 1. yıl dönümünde, Malatya'da depremzedelerin defnedildiği mezarlığı ziyaret ederek dua etti.

Konteyner kentte yaşayan çocuklar her şeyden habersiz koşup eğleniyor

Kahramanmaraş merkezli 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremlerin yıl dönümünde her şeyden habersiz çocuklar konteynerler arasında koşup parklarda oyun oynamaya devam ediyor.

4 ayrı deprem yaşan itfaiyeci: 'Acıların tecrübesi olmuyormuş'

Ülkeyi yasa boğan ve on binlerce kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından eşini, çocuklarını ve ailesini bir yana bırakarak enkaz altında kalan vatandaşları kurtarabilmek için seferber olan kahraman itfaiyeciler gördükleri acı manzaraları unutamıyor.

Aileden geriye bir tek o kaldı

Asrın felaketinde sabaha karşı yaşanan ilk depremde yıkılan Malatya'daki Kasapoğlu Apartmanı aynı aileden 9 kişiye mezar oldu. Depremde anne, baba ve yakınlarını kaybeden 45 yaşındaki Mehmet Kasap ise aradan geçen bir yıla rağmen o günü hiç unutamıyor.

Konteynerde yaşayan depremzedeler, ev sıcaklığını özlüyor

6 Şubat depreminin ardından Malatya'daki manav dükkanı yıkılan Vakkas Karaman, konteynerde açtığı bakkala çok sevdiği esnaflık işini yürütüyor. Depremin yaralarını sarmaya çalışan Karaman, ev sıcaklığını özlüyor.

Depremin izlerini silebilmek için başladı, şehrin tek kadın kebap ustası oldu

Asrın felaketinde ekmek teknesi ve evi yıkılan Emir Hüseyin Tanık'ın en büyük destekçisi, hayat arkadaşı Zeynep Tanık oldu. Kolları sıvayan kentin tek kadın kebap ustası, eşiyle kurdukları konteynerde çalışarak depremin acısını nutmaya çalışıyor.

Her gece deprem olacak korkusuyla uyuyor

Kahramanmaraş merkezli depremlere Malatya'da eşi ve 3 çocuğuyla yıkılan binanın altında kalan Bedriye Coşkun, yaşadığı travmaları unutamıyor. Coşkun, 'Bir yıl oldu ama hiçbir zaman aklımdan çıkmıyor, her gece yatarken acaba yine mi deprem olacak yine mi enkazda kalacağım travmasıyla yaşıyoruz' dedi.

78 kişiye mezar olan Hakimbey Apartmanında anma etkinliği

Asrın felaketinin yıl dönümünde Malatya'da 78 kişiye mezar olan Hakimbey Apartmanında depremin yıl dönümünde depremzedeler, kaybettikleri yakınlarını anmak için nöbet tuttu.

Hak-İş Genel Başkanı Arslan: 'Deprem bölgesindeki 11 ilin coğrafi sınırları Avrupa'daki pek çok ülkeden çok daha fazla'

Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında Malatya'da depremin saati olan 04.17'de düzenlenen programda konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 'Türkiye'nin deprem bölgesindeki 11 ilin coğrafi sınırları Avrupa'daki pek çok ülkeden daha fazla. Hollanda'dan daha fazla. Hollanda gibi bir ülkenin tamamının yıkıldığını düşünün' dedi.

Toplam 9531 haber.