Malatya

Malatya Haberleri

Büyükşehir Bağımsız Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, esnaf ile buluştu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, uzun yıllar Malatya'nın sıkıntılarını yakından takip eden birisi olduğunu belirerek, 'Malatya yıllardır kan kaybeden ve irtifa kaybeden bir şehir. Son yıllarda en fazla gerileyen 13 şehirden biri, en fazla yoksullaşan 5 şehirden biri' dedi.

Yakalanan FETÖ firarisi tutuklandı

Malatya'da, 'FETÖ/PDY'ye üye olma' suçundan aranan, firari zanlı jandarmanın operasyonuyla yakalandı. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yeniden aday gösterilmeyen başkan CHP'den istifa etti

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde CHP'li Belediye Başkanı Turan Karadağ, yeniden aday gösterilmeyince Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve İl Başkanı Barış Yıldız'ı topa tutarak partisinden istifa etti. Karadağ ile birlikte İlçe Başkanı, yönetimi ve meclis üyeleri de istifa etti.

Battalgazi'de sokak hayvanlara yem bırakıldı

Battalgazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, soğuk kış aylarında sokak hayvanlarının aç kalmamaları için ilçenin çeşitli noktalarına kuru mama bıraktı.

MAGİNDER Başkanı Karademir: 'Bu şehir sahipsiz değil, gerçek sahipleri bizleriz'

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili yaptığı açıklamada Malatya'nın yeniden inşasında istişare kültürüne önem verilmesi gerektiğini söyleyerek 'Bu şehir sahipsiz değil, gerçek sahipleri bizleriz' dedi.

Sadıkoğlu: 'Dönüşüme değil, zamansız ve plansız yıkıma karşıyız'

Kışla Caddesi için verilen yıkım kararı konusunda esnaf ile istişarelerde bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu 'Dönüşüme değil, zamansız yıkıma karşıyız' dedi.

Çınar 'Gündüzbey'in ulaşım ağını akıcı hale getiriyoruz'

Gündüzbey Mahallesinde gerçekleşen yol açma ve düzenleme çalışmalarını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, hedeflerinin kırsal mahallelerdeki ulaşım ağını sadece inşa etmekle kalmayıp, aynı zamanda sürdürülebilir ve uzun ömürlü kılmak olduğunu söyledi.

Malatya'da hasarlı apartmanı ikinci kez soyan hırsızlar kameraya yakalandı

Malatya'da orta hasarlı binaları mesken tutan hırsızlar çok sayıda hasarlı binanın bulunduğu bir sitede ne bulduysa götürdü. Peş peşe yaşanan hırsızlık olayları anbean kameralara yansıdı.

Depremzede çocuklara polislerden moral tiyatrosu

Malatya'da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, yarı yıl tatilinde olan depremzede öğrenciler için sahne aldı. Polislerden oluşan tiyatro ekibi, çocukları hem eğlendirdi hem de bilgilendirdi.

Hasarlı binadaki hırsızlık anları kameraya yansıdı

Deprem bölgesi Malatya'da çok sayıda hasarlı binanın bulunduğu bir siteye giren hırsızlar elektrik kabloları ile su sayaçlarını çaldı. Kameralara yansıyan olayda hırsızların rahatlığı ise pes dedirtti.

Güder: 'Depremin izlerini hep beraber sileceğiz'

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 6 Şubat'ta yaşanılan depremin izlerini hep birlikte sileceklerini belirterek ilçeyi kısa sürede ayağa kaldıracaklarını söyledi.

Çınar yol çalışmalarını inceledi

Melekbaba mahallesine giden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Mahalle Muhtarı Orhan Güneş ile birlikte Melekbaba Gençlik Merkezi ile devam eden yol düzenleme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Malatya'da hasarlı binalardaki hırsızlık olaylarına karşı keserli nöbet

Deprem bölgesi Malatya'da orta hasarlı binalara dadanan hırsızlar daire sakinlerini canından bezdirirken evlerinin adeta yağmalandığını belirten vatandaşlar ellerinde keserle binalarda nöbet tutuyor.

Çevreden topladığı taşlara gözü gibi bakıyor

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde yaşayan Mesut Güler, 10 yıldır dağdan ve araziden topladığı taşlara gözü gibi bakıyor.

Malatya Büyükşehir adayı Bilal Yıldırım, seçim çalışmasına hız verdi

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, 'Eğer Malatya'da son 20 yılda Milli Görüş Belediyeciliği hakim olsaydı, Malatya deprem felaketlerinde bu kadar yıkım görmezdi' dedi.

Otomobil ile çarpışan araç sulama kanalına düştü: 1 yaralı

Malatya'da bir otomobilin başka bir araca çarparak sulama kanalına düştü. Kazda 1 kişi yaralandı.

Çınar : 'Depremzede aileleri güvenli ve konforlu bir bölgeye taşıyacağız'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ilk etap konutlarının teslimatı için yakın bir zamanda kura çekimi yapılacak olan İkizce TOKİ Konutlarında incelemelerde bulunarak Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince bölgede sürdürülen yol açma ve yenileme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

İki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Malatya'da iki aracın karıştığı trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Enkaz altından çıktıktan sonra yaşadıklarını kaleme aldı

Asrın felaketinde Malatya'da evleri yıkılan ve enkazda kaldıktan sonra kurtarılan tiyatrocu İbrahim Şahin Uyumaz, yaşadıklarını konu alan 'Sesiz olun' kitabını yazdı. Uyumaz'ın hayali ise kitabını beyaz perdeye taşımak.

Toplam 9426 haber.