Malatya

Malatya Haberleri

Bakan Ersoy depremde hayatını kaybedenleri mezarı başında andı

MALATYA (İHA) – Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'asrın felaketi' olarak bilinen depremlerin 1. yıl dönümünde, Malatya'da depremzedelerin defnedildiği mezarlığı ziyaret ederek dua etti.

Konteyner kentte yaşayan çocuklar her şeyden habersiz koşup eğleniyor

Kahramanmaraş merkezli 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremlerin yıl dönümünde her şeyden habersiz çocuklar konteynerler arasında koşup parklarda oyun oynamaya devam ediyor.

4 ayrı deprem yaşan itfaiyeci: 'Acıların tecrübesi olmuyormuş'

Ülkeyi yasa boğan ve on binlerce kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından eşini, çocuklarını ve ailesini bir yana bırakarak enkaz altında kalan vatandaşları kurtarabilmek için seferber olan kahraman itfaiyeciler gördükleri acı manzaraları unutamıyor.

Aileden geriye bir tek o kaldı

Asrın felaketinde sabaha karşı yaşanan ilk depremde yıkılan Malatya'daki Kasapoğlu Apartmanı aynı aileden 9 kişiye mezar oldu. Depremde anne, baba ve yakınlarını kaybeden 45 yaşındaki Mehmet Kasap ise aradan geçen bir yıla rağmen o günü hiç unutamıyor.

Konteynerde yaşayan depremzedeler, ev sıcaklığını özlüyor

6 Şubat depreminin ardından Malatya'daki manav dükkanı yıkılan Vakkas Karaman, konteynerde açtığı bakkala çok sevdiği esnaflık işini yürütüyor. Depremin yaralarını sarmaya çalışan Karaman, ev sıcaklığını özlüyor.

Depremin izlerini silebilmek için başladı, şehrin tek kadın kebap ustası oldu

Asrın felaketinde ekmek teknesi ve evi yıkılan Emir Hüseyin Tanık'ın en büyük destekçisi, hayat arkadaşı Zeynep Tanık oldu. Kolları sıvayan kentin tek kadın kebap ustası, eşiyle kurdukları konteynerde çalışarak depremin acısını nutmaya çalışıyor.

Her gece deprem olacak korkusuyla uyuyor

Kahramanmaraş merkezli depremlere Malatya'da eşi ve 3 çocuğuyla yıkılan binanın altında kalan Bedriye Coşkun, yaşadığı travmaları unutamıyor. Coşkun, 'Bir yıl oldu ama hiçbir zaman aklımdan çıkmıyor, her gece yatarken acaba yine mi deprem olacak yine mi enkazda kalacağım travmasıyla yaşıyoruz' dedi.

78 kişiye mezar olan Hakimbey Apartmanında anma etkinliği

Asrın felaketinin yıl dönümünde Malatya'da 78 kişiye mezar olan Hakimbey Apartmanında depremin yıl dönümünde depremzedeler, kaybettikleri yakınlarını anmak için nöbet tuttu.

Hak-İş Genel Başkanı Arslan: 'Deprem bölgesindeki 11 ilin coğrafi sınırları Avrupa'daki pek çok ülkeden çok daha fazla'

Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında Malatya'da depremin saati olan 04.17'de düzenlenen programda konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 'Türkiye'nin deprem bölgesindeki 11 ilin coğrafi sınırları Avrupa'daki pek çok ülkeden daha fazla. Hollanda'dan daha fazla. Hollanda gibi bir ülkenin tamamının yıkıldığını düşünün' dedi.

Malatya'da Afet Koordinasyon Toplantısı saat 04.17'de toplandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında Malatya'da Afet Koordinasyon Toplantısı depremin saati olan 04.17'de toplandı.

Yıldırım: 'Malatyalılar, bu kenti yıkanlara ve enkaza çevirenlere yetki vermemeli'

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, 'Malatyalılar, bu kenti yıkanlara ve enkaza çevirenlere, yüzbinlerce Malatyalının evsiz, işyerisiz kalmasına neden olanlara bir daha temsil yetkisi vermemeli' dedi.

Çınar: 'Yüzyıllık felaket dinmeyecek bir acı'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ' Asrın felaketinin üzerinden geçen bir yılın ardından kaybettiklerimizin acısı hala yüreğimizde ve ne yaparsak yapalım, ne kadar zaman geçerse geçsin bu yaşadığımız asla dinmeyecek bir acıdır dedi.

Malatya Park'ta öğrenciler yarı yıl tatilini dolu dolu geçirdi

Malatya'nın tek alışveriş ve yaşam merkezi olan Malatya Park AVM'de öğrenciler yarıyıl tatilini dolu dolu geçirdi.

Depremde her şeyini kaybetti, bir tek oğlunun kramponlarına üzüldü

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya'da evi yıkılan ve ekmek teknesi kullanılamayacak hale gelen esnaf, 38 yıllık işine tekrar başlayarak hayata tutundu. Esnafı en çok üzense depremden bir gün önce oğluna aldığı kramponların enkaz altında kalması oldu.

Unutamadığı korku hayatını değiştirdi

Asrın felaketinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yaşadığı acılar ilk günkü tazeliğini koruyan Malatyalı depremzede, oluşan tedirginlik sebebiyle konteynerde yaşamını sürdürüyor. 13 katlı binada depreme yakalanan Çetin Apohan, 'Ben Mayıs ayında beri konteynerde oturuyorum ve güvenip bir eve çıkamıyorum. Çünkü deprem olacak mı, bir şey olur mu, bina yıkılır mı soruları aklıma geliyor' dedi.

Malatya'da afetin izleri siliniyor

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremlerin en çok etkilendiği kentler arasında yer alan Malatya'da, geçen bir yılın ardından 14 bin 636 afet konutun inşasında sona gelindi. Şubat ayı itibari ile teslim edilmesi planlan evlerle depremzedeler yeni hayatlarına ilk adımlarını atmış olacak. Büyük bir bölümü tamamlanan afet konutlarının son hali dronla görüntülendi.

Herkes giderken, o yurt dışından Malatya'ya gelerek yatırım yaptı

Asrın felaketinde İsviçre'de olan Şerife Akkoyun, herkes şehri terk ederken Malatya'ya gelerek burada yatırım yaparak depremin vurduğu memleketinde yaşamaya başladı.

Deprem onu muhtarlık yaptığı köyünden kopardı

'Asrın felaketinin' ardından evi ve köyünün büyük bir kısmı yıkılan 73 yaşındaki Mehmet Petek, engelli çocuğu ve eşiyle Malatya'ya gelerek konteynere yerleşti. İki dönem muhtarlık yaptığı köyünü terk etmenin üzüntüsünü yaşayan Petek, geri döneceği günü hasretle bekliyor.

Depremin ayırdığı aile hayata tutunmaya çalışıyor

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Akçadağ ilçesindeki ev ve iş yerleri yıkılan 6 kişilik Cömert ailesi enkaz altında kaldı. 4 kişinin enkazdan sağ olarak çıkarıldığı aileden anne Ömür Cömert ile 40 günlük torunu hayatını kaybederken aileden geriye kalanlar ise hayata tutunmaya çalışıyor.

Toplam 9426 haber.