Malatya

Malatya Haberleri

Yeşilyurt'ta şampiyona heyecanı

Yeşilyurt Belediyesinin 'Spor Tesisleri' Projesi kapsamında Çilesiz Mahallesinde hizmete sunduğu Balon Tenis Kortu, Okullar arası Tenis İl Şampiyonasına ev sahipliği yaparken, genç sporcuların dereceye girmek için sergiledikleri yüksek performans göz dolduruyor.

MAGİNDER Başkanı Karademir: 'Yerinde Dönüşüm Projesine verilen tutar yükseltilmeli'

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, yerinde dönüşüm için daha önce açıklanan kredi ve hibe miktarının enflasyon karşısında erdiğini belirterek, deprem bölgesi için destek rakamının toplamda 2,5 milyon TL olması gerektiğini söyledi.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığından Malatya'da yatırımlık arsalar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Malatya'da 276 muhtelif arsayı, yatırım yapmak isteyenler için avantajlı şartlarla satışa çıkarıyor.

Akçadağ'da silahlı kavga: 1 yaralı

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaşanan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı.

Arapgir'deki hükümet konağı tartışması yargıya taşındı

Malatya'nın Arapgir ilçesinde Tekke mevkiinde inşaatına başlanan yeni Hükümet binası inşaatının durdurulması için dava açıldı. Hükümet konağının eski yerine yapılmasını isteyen ilçe halkı yargından gelecek haberi bekliyor.

Malatya'da torbacı operasyonu: 10 tutuklama

Malatya'da 'torbacı' olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda yeşil reçeteye tabi hap ile bir miktar metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 11 zanlıdan 10'u tutuklandı.

Yeşilyurt'ta geleneksel halı dokumacılığı yaşatılıyor

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Kiltepe Mahallesinde hizmete sunulan Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinde açılan 'Halı ve Kilim Dokuma' Kursuna katılan kadın kursiyerler, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatını yaşatırken, el emeği göz nuru eserlerinin satışını yaparak ev bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Belediye otobüsü yine arızalandı, yolcular yolda kaldı

Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı MOTAŞ otobüsü, arızalanınca yolcular sabah işe, öğrenciler okullarına geç kaldı.

Ağır hasarlı işyerlerinde ekmek mücadelesi

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde işyerleri ağır hasar alan sanayi esnafı, işyerlerinin çökmesinden endişe duyduklarını belirterek, her şeye rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Malatya'da sağanak yolları göle çevirdi

Malatya etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, Malatya-Ankara karayolu üzerinde bulunan altgeçit kontrollü olarak trafiğe kapatıldı.

Oto fareleri polisten kaçamadı

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde çok sayıda araçtan piyasa değeri yaklaşık 80 bin TL olan yakıt ve akü çalan 2 zanlı yakalandı.

Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Geçit: 'Birinci önceliğimiz depremin yaralarını sarmak olacak'

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit, MÜSİAD Malatya Şube Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, göreve gelir gelmez önceliklerinin depremin yaralarını bir an önce sarmak olduğunu ifade etti.

Bilal Yıldırım: 'Sanayi Sitesinde yerinde dönüşüm olmalı'

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, 'Yeniden Refah Partisi olarak Küçük Sanayi Sitesi'nde yerinde dönüşümünü savunuyoruz, esnafımızın bu haklı talebini destekliyoruz' dedi.

Sami Er: 'Malatya'yı Malatyalılara birlikte yöneteceğiz'

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sami Er, Malatya'nın yeniden imarı noktasında İnönü Üniversitesi ile her alanda birlikte çalışacaklarını söyledi.

Çınar: 'Gençlik yatırımlarımız meyvelerini vermeye başladı'

Yeşilyurt Belediyesi tarafından hizmete sunulan Yakınca Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Okullar arası Yüzme Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. Final müsabakalarını izleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, dereceye giren sporcuları tebrik etti.

Ev aramasında el bombası bulundu

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda el bombası ele geçirildi.

Sadıkoğlu: 'Daha kapsamlı destekler bekliyoruz'

6 Şubat depremleri sonrası Malatya'nın ihracat kaybının 68 milyon 535 bin dolar olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Yeniden ayağa kalkma mücadelesi verdiğimiz bu günlerde daha kapsamlı destekler bekliyoruz' dedi.

Devlet desteğiyle kurduğu tesiste günlük 700 litre süt üretiyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan kadın girişimci Hafure Adak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı destekle kurduğu modern tesiste günde 700 litre süt üretimi yapıyor.

Her yağmur sonrası aynı görüntü çileden çıkarttı

Malatya'da her sağanak sonrası aynı bölgenin sular altında kalması vatandaşlar ve sürücülerin tepkisine yol açıyor.

Toplam 9426 haber.