Malatya

Malatya Haberleri

Otomobille çarpışan motokurye yaralandı

Malatya'da otomobille çarpışarak yola savrulan motokurye yaralandı.

Görüşmeye çağırdığı arkadaşını silahla vurdu

Malatya'da bir şahıs, görüşmek için çağırdığı arkadaşını tabancayla vurarak yaraladı.

İskeleden düşen işçi hayatını kaybetti

Malatya'da inşaat iskelesinden düşen 27 yaşındaki işçi olay yerinde hayatını kaybetti.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Canlı, eğitim faaliyetlerini denetledi

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı, Malatya'daki eğitim-öğretim çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Malatya adliye binasının temeli atılıyor

Malatya Barosu Başkanı Onur Demez yaptığı açıklamada yeni adliye binasının temel atma töreninin 9 Şubat Cuma günü Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un katılımları ile gerçekleştirileceğini söyledi.

Aday gösterilmeyince CHP'den istifa etti

2 dönemdir Arguvan'da Belediye Başkanı olan CHP'li Mehmet Kızıldaş, kendisini yeniden aday göstermeyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'ya tepki amaçlı partisinden istifa etti.

Güder, asrın felaketinin yıldönümünde depremzedeler ile bir araya geldi

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, beraberinde İstanbul'un Bağcılar Belediye Başkanı Özdemir ile birlikte asrın felaketinin yıldönümünde ilçede konteyner kentte kalan depremzedeler ile bir araya geldi.

Hırsız saklandığı elbise dolabında yakayı ele verdi

Malatya'da polis ekipleri bir eve hırsızlık için giren şahsı, elbise dolabında yakalandı. Şahsın verdiği bilgiler ile diğer 2 suç ortağı da yakalanırken çaldıkları malzemelere de el konuldu.

Deprem mezarlıklarında yas ve gözyaşı

'Asrın felaketi' şeklinde nitelendirilen depremlerin yıl dönümünde Malatya'da, hayatını kaybedenlerin yakınları mezarlıklarda aynı acıları tekrar yaşadı. Kimi çocuğunu kimi eşini kaybeden vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

MAGİNDER Başkanı Karademir: 'Bu şehri hep birlikte ayağa kaldıracağız'

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, asrın felaketinin ardından geçen bir yılı değerlendirerek, 'Bu şehri hep birlikte ayağa kaldıracağız' dedi.

Malatya'da sanayi sitesinde 6 dükkanın bulunduğu blok çöktü

Malatya'da 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan sanayi sitesindeki 6 dükkanın bulunduğu blok çöktü. Yaralananın olmadığı olayda maddi hasar meydana geldi.

6 Şubat'ı unutmadılar

Asrın felaketinin yıl dönümünde 11 ilde hayatlarını kaybeden vatandaşlar anılırken, depremden etkilenen illerin başında yer alan Malatya'da da vefat edenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Yeşilyurt'ta personele yüzde 72 zam

Yeşilyurt Belediyesinde çalışan 696 Sayılı KHK'lı personelin maaşlarına yüzde 72, kadrolu işçilerin maaşlarına ise yüzde 120 oranında zam yapıldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yapılan zam sonrasında belediyede en düşük maaşın 29 Bin 460 TL'ye yükseldiğini söyledi.

Malatya Barosu, depremde hayatlarını kaybedenleri unutmadı

Malatya Baro Başkanlığı tarafından 6 Şubat asrın felaketinin birinci yılı dolayısıyla depremde hayatını kaybeden avukatlar için bir anma programı düzenlendi. Programda konuşan Türkiye Barolar Birliği Divan Üyesi Gökhan Bozkurt, 'Sorumluların tamamı yargı önünde hesap versin, bu acılar bir daha yaşanmasın istiyoruz' dedi.

Bakan Ersoy: 'Malatya'da toplam hasarlı bina sayısı 35 bin 907'

Asrın felaketinde koordinatör Bakan olarak atandığı Malatya'da katıldığı 6 Şubat Depremleri Anma Programı'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Deprem sonucunda, Malatya'da hasarlı bina sayısı 35 bin 907, orta hasarlı bina sayısı 2 bin 525 olarak kayıtlara geçti. Şubat ayı itibariyle yıkılan bina sayısı da 28 bin 483 oldu' dedi.

Bakan Ersoy, restorasyonu tamamlanan cemevini ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Malatya'da, 6 Şubat depremlerinde sonrasında aldığı hasar nedeniyle restorasyona alınarak çalışmaların tamamlandığı asırlık cemevini ziyaret etti.

Bakan Ersoy depremi anlatırken gözyaşlarını tutamadı

Asrın felaketinde Malatya'ya koordinatör Bakan olarak atanan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, öğle saatlerinde yaşanan ikinci büyük depreme kentte yakalandı. Felaketin 1'inci yılında hazırlanan 'Soğuk Fay' belgeseline konuşan Bakan Ersoy, o anları anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Başkan Zelyurt, Doğanşehir'de depremde hayatını kaybedenlerin mezarlarını ziyaret etti

Malatya Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, belediye personelleri ile birlikte Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Doğanşehir'de mezarlık ziyareti gerçekleştirdi.

Hakim çiftin mezarları başında yürek yakan feryat: 'Kalkın evimize gidelim'

Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman'da yıkılan apartmanın altında can veren hakim Tamer ve Nazlıcan Levent çifti, afetin 1. yıl dönümünde mezarları başında anıldı. Duygu dolu anlar yaşayan acılı anne, Kalkın evimize gidelim. Tamerim kalk, adını taşlara yazdım oğlum. Olmadı bu, sana yakışmadı diyerek gözyaşı döktü.

Toplam 9426 haber.