Malatya

Malatya Haberleri

Futbol hakem kursuna 200 başvuru oldu, 100'ü eğitime alındı

Malatya'da 3 gün düzenlenen futbol aday hakem kursu tamamlandı. 200 kişinin mülakata katıldığı aday futbol hakem kursuna 100 kişi kabul edildi.

Yeşilyurt'ta kadınlar programı

'Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 88.Yıldönümü' dolayısıyla kutlama programında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayatta elde ettikleri başarılardan gurur duyuyoruz. Kadının olduğu yerde başarı, adalet ve merhamet vardır' dedi. Etkinliğe katılan kadınlar masalara bırakılan formalara talep ve isteklerini yazarak Yeşilyurt Belediyesine ilettiler.

Market çalışanının örnek hareketi

Malatya'da bir markette 40 bin lirasını düşüren şahısın parası, market çalışanının örnek hareketi nedeniyle kaybeden şahısa teslim edildi.

Dünya kadın hakları gününde anlamlı protokol

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Baro Başkanlığı arasında kadın haklarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesine dair işbirliği protokolü imza töreni gerçekleştirildi. Protokol Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Malatya Baro Başkanı Onur Demez tarafından imzalandı.

Malatya'da 'Aile Okulu' projesiyle 9 bin 69 aileye ulaşıldı

Malatya'da 'Aile Okulu' projesi çerçevesinde eğitimleri tamamlanan öğretmenler tarafından ulaşılan 9 bin 69 aileye eğitim verildi.

Yolcu indiren otomobile başka bir otomobil çarptı: 4 yaralı

Malatya'da yolcu indiren bir otomobile başka bir otomobilin çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

Battalgazi'de ailelere önemli şifreler

Malatya Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Aile Akademisi' programının son konuğu Dijital İletişim Uzmanı-Yazar Said Ercan, Dijital Çağda Ailenin Önemi' konulu konferansıyla Battalgazi'deki sevenleriyle buluştu. Dijital çağda aile hayatını koruyabilmenin şifrelerini Battalgazililerle paylaşan Yazar Ercan, yoğun katılımın sağlandığı konferanslarda sosyal medya ve iletişime dair sevenlerinin sorularını da cevapladı.

Aile ekonomisine katkı için başladı siparişlere yetişemiyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki evinde aile ekonomisine katkı olsun diye tandır ekmeği üretmeye başlayan ev hanımı Hatice Koç şimdilerde siparişlere yetişemiyor.

Engelli park alanı ihlaline ceza

Malatya il Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, engelliler için ayrılan park yerlerini işgal eden 39 sürücüye cezai işlem uyguladı.

Malatya'da kazada ağır yaralanan sürücü kurtarılamadı

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde otomobilin takla atması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan araç sürücüsü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Malatya'da otomobil takla attı: 1'i ağır 3 yaralı

Malatya'da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil takla attı. Feci kazada araç hurdaya dönerken 1'i ağır 3 kişi yaralandı.

Okuma yazma kursuna ilgi

Malatya Büyükşehir Belediyesi sosyal sorumluluk projelerinden bir diğerini Kernek Külliyesinde hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından başlatılan Okuma-Yazma Kursuna ilgi her geçen gün artıyor.

TFF 3. Lig 3. Grup

TFF 3. Lig 3. Grupta Malatya Arguvanspor ile Artvin Hopaspor 1-1 berabere kalarak puanları paylaştılar.

Voleybol Kadınlar 2. Lig

Voleybol Kadınlar 2. Lig 16. grupta şampiyonluk mücadelesi veren Malatya Galip Demirel Spor Kulübü, ilk yarıyı lider olarak bitirdi.

Malatyalılar 'kara lastikten' vazgeçemiyor

Türkiye'de 1930'lu yılların başında üretimine başlanan ve çarıktan ayakkabıya geçişte kiminin cizlavit, kiminin ise Ankara lastiği' olarak adlandırdığı kara lastiğe Malatyalıların ilgisi hl devam ediyor.

Profesör Cumurcu'dan madde bağımlılığı uyarısı

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Psikiyatri Ana Bilim Dalı öğretim üyesi, Alkol ve Uyuşturucu Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) Sorumlusu Prof. Dr. Hatice Birgül Cumurcu, madde bağımlılığının insan vücuduna etkileri, zararları ve madde bağımlığıyla nasıl mücadele edilmesi konusunda açıklama yaptı.

Ali Babacan'dan Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 6'lı masa için Cumhurbaşkanı adayının belirlemesinin zamanı olmadığını belirterek, Özellikle ortak politikalar metni bitmeden cumhurbaşkanı adayının belirlenmesini de sakıncalı buluyoruz' dedi.

Otomobil refüje çarptı: 2 yaralı

Malatya'da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin refüje çarpması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Çamura batan kamyonu kurtarmaya giden vinçte çamura battı

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bir işetmeye malzeme taşıyan kamyon çamura battı. Kamyonu kurtarmaya giden vincinde çamura saplandığı olaya vatandaşlar tepki gösterdi.