Malatya

Malatya Haberleri

11'inci sürü yönetimi eğitimi kursu başladı

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Battalgazi Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği 11'inci Sürü Yönetimi Eğitimi Kursu başladı. 17 kursiyerin katıldığı kursta toplam 104 saat eğitim veriliyor.

Sağlıkçıların tam donanımlı olması için eğitim

Malatya'da, sağlık evlerinde çalışan sağlıkçıların güncel konular hakkında bilgilendirilmesi ve tam donanımlı olmaları amacıyla 3 günlük eğitim programı düzenlendi. Eğitim programında, birinci basamak sağlık hizmetlerinin önemini de dile getirildi.

Malatya'da meyve fidanı atağı

Adını kayısı ile özdeşleştiren, dünyanın kayısı başkenti olarak nitelendirilen Malatya, sertifikalı meyve fidanı üretiminde önemli bir merkez olma yolunda ilerliyor. Yılda yaklaşık 4 milyon fidan üretiminin yapıldığı kentte doku kültürü laboratuvarı kurulması içinde çalışmalara başlandı.

Uluslararası Öğrenci Ofisi'nde görev değişimi

Malatya İnönü Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi'nde devir teslim töreni gerçekleştirildi. Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Söylemez görevini, Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yalın Aygün'e devir etti.

Başarılı voleybolculara tebrik

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Profesyonel Kadınlar 2. Lig 16. Grupta mücadele eden Malatya Galip Demirel Spor Kulübü yönetici ve sporcularını kabul eden Malatya Valisi Hulusi Şahin, başarılı sonuçlar almalarından dolayı sporcuları ve yöneticileri kutladı.

Malatya'da 2 üniversite arasında iş birliği protokolü

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) ile İnönü Üniversitesi (İÜ) arasında birlikte hizmet sunma imkanlarını belirlemek, geliştirmek, güçlendirmek, karşılıklı değişim ve kullanımı teşvik etmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Gençlerden Malatya Büyükşehir yatırımlarına tam not

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmaları yerinde incelemek amacıyla gezi programına katılan gençler, Büyükşehir yatırımlarına tam not verdi.

Malatya kayısısı kitabı finalde yarışacak

Malatya'nın sembolü ve en önemli ihraç ürünü olan kayısı konusunda hazırlanan 2021 yılında Türkçesi, 2022 yılında İngilizcesi yayınlanan 'Malatya Kayısısı' isimli kitap, 'Gourmand World Cookbook Awards 2023'ün kazananlar listesine girerek finalde yarışmaya hak kazandı.

Malatya'da öğretmene yapılan şiddete kınama

Eğitim BİR-SEN Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, Yeşilyurt Hasan Çalık Anadolu Lisesi Müdür yardımcısına yapılan sözlü ve fiziksel şiddet okul önünde yapılan eylemle kınadı.

Başkan çınar STK temsilcileri ile bir araya geldi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya'da faaliyetlerine devam eden sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Battalgazi'de Dere sokağı sıcak asfalta kavuştu

2022 yatırım programı çerçevesinde Malatya Battalgazi'de yol yapım, onarım ve bakım çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Battalgazi Belediyesi, son olarak Orduzu Mahallesi'nde bulunan Dere Sokak'ta 2 bin 400 metrelik sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi.

Malatya Model Fabrika planlaması yapıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) Malatya Model Fabrika 2022 Yılı Değerlendirmesi ve 2023 Yılı Planlaması İstişare Toplantısı düzenlendi.

Kırmızı ışıkta bekleyen araçların arasına daldı

Malatya'da kırmızı ışıkta bekleyen araçların arasına dalan otomobil sürücüsü aracını bırakarak kaçtı.

3 kişinin öldüğü kafe cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Malatya'da geçtiğimiz Haziran ayında bir kafede yaşanan çatışmada 3 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili savcılık iddianamesini hazırladı. İddianamede tutuklu bulunan 16 sanık hakkında kasten adam öldürme suçlarından müebbet hapis cezası istenirken bir zanlının da halen firari olduğu belirtildi.

Kayısıda yeni pazar yeri arayışı

Dünya kayısı marka değerini elinde bulunduran ve Avrupa Coğrafi İşaret Belgesi'ne sahip olan Malatya'da 'Kayısıda İnovatif Çalışmalar ve Yeni Pazar Arayışı' toplantısı düzenlenerek, kayısısının mevcut durumuna ve geleceğine ilişkin projeler ve çalışmalar üzerinde duruldu.

Otomobil 60 metreden şarampole uçtu: 1 ölü, 1 yaralı

Malatya'da sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil, yaklaşık 60 metre yükseklikten şarampole uçtu. Kazada 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

Oyuncak bebeklerde uyuşturucu sevkiyatı

Malatya'da polis tarafından düzenlen operasyonlarda oyuncak bebekler içerisine gizlenmiş çok miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Olaylarda gözaltına alınan 9 zanlıdan 8'i tutuklandı.

Kuyuya düşen köpek için zamanla yarıştılar

Malatya'da 15 metre derinlikteki su kuyusuna düşen ve yaralanan köpek, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Eroğlu'ndan Dünya Kayısı Ticaret Merkezine övgü

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Malatya'ya gelen Orman ve Su işleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve yapımı devam eden Dünya Kayısı Ticaret Merkezini gezdi. Bakan Eroğlu'nun Dünya Kayısı Ticaret Merkezindeki inceleme Gezisine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, daire başkanları, ilgili şube müdürleri ve müteahhit firma yetkilileri katıldı.