Malatya

Malatya Haberleri

300 üniversiteli Yeşilyurt'ta

Malatya İnönü Üniversitesinde eğitim hayatını sürdüren 300 öğrenci, Yeşilyurt ilçesindeki tarihi ve kültürel yerleri gezerek, doğa yürüyüşüne katıldı.

Battalgazi'deki 'Sokak Sağlıklaştırma' çalışmalarına tam not

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Akpınar bölgesindeki Yeni Hamam Mahallesini daha da canlı hale getirmenin yanı sıra ilçeye yakışır, temiz ve diğer yapılarla mimari bir bütünlük sağlaması amacıyla yürütülen 6 sokaktaki 'Sokak Sağlıklaştırma' çalışmaları tam not alıyor.

BAL Ligi

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2. grupta mücadele eden Malatya temsilcileri Malatya İdmanyurdu, Arapgirspor'a 2-1 mağlup oldu.

İnternet ve teknolojinin olumsuz etkilerine dikkat

Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Eylem Şentürk Kara, lise öğrencilerine verdiği seminerde yaşanan teknolojik gelişmelerin etkisiyle internetin geleneksel medyanın önüne geçmeye başladığının altını çizerek, Özellikle çocuklar ve gençler yetişkinlerden daha fazla bir şekilde bu olumsuz etkilere açık hale gelmiştir' dedi.

Önünde seyreden araca çarpan motosikletli ağır yaralandı

Malatya'da sürücüsünün kontrolünde çıkan motosiklet önünde seyreden araca çarptı. Kazada 1 kişi ağır yaralandı.

Malatya'da silahlı bıçaklı kavga: 3 yaralı

Malatya'da iki grup arasında çıkan silahlı bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı.

Malatya'da 'Çök Kapan Tutun' tatbikatı

Malatya'da 12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıl dönümü dolayısıyla Çök Kapan Tutun tatbikatı yapıldı. Tatbikata vatandaşların bir kısmı katılım sağlarken bir kısmı ise ilgisiz kaldı.

Hizmet içi eğitim programı sona erdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye Belediyeler Birliği ile birlikte periyodik olarak gerçekleştirmiş olduğu hizmet içi eğitim programlarından biri daha sona gerdi.

Öğrencilerin başarı seviyesinin yükseltmesi için protokol

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü ile Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Eğitimde İş Birliği Protokolü imzalandı. İmzalanan protokol çerçevesinde, Malatya'da öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin başarı seviyesinin yükseltmesi, eğitim programlarının geliştirilmesi, öğretmen yeterliliklerinin uygulamalı eğitim faaliyetleri ile arttırılması ve ailelerin sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlanacak.

Başkan Sadıkoğlu: 'Üyelerimiz yükselen maliyetler karşısında zorlanıyor'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, bir ziyarette yaptığı konuşmada, 'Üyelerimiz yükselen enerji ve girdi maliyetleri karşısında zorlanır hale geldi. İş dünyası olarak gerekli adımların atılmasını bekliyoruz' dedi.

Başkan Güder'den eğitime önem

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, olağan genel kurulları tamamlanarak güven tazeleyen Eğitim Bir Sen Malatya 1.Nolu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez ve Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Abuzer Akagündüz'e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Yeni Malatyaspor'da 'kayıp çek' tartışması

Yeni Malatyaspor'da Yousouf Ndayishimiye'nin Başakşehir'e transferi sonrası alınan çeki kendi şirketlerine aktardığı suçlaması ile karşı karşıya kalan eski başkan Adil Gevrek kendini savunarak, Bugüne kadar çok şey söylendi, sustum. İş iftiraya, itibarsızlaştırmaya giderse olayın rengi değişir dedi.

Malatya İl Müftülüğü'ne Şahin Yıldırım atandı

Malatya İl Müftülüğü'ne Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım atandı. Malatya'da 2019 yılından beri İl Müftülüğü görevi yapan Veysel Işıldar ise Aksaray İl Müftülüğü'ne getirildi.

Kayısı ihracatında yeni bir dönem başlıyor

Dünyada uluslararası kuru kayısı ticaretinin yaklaşık yüzde 85'ini elinde bulunduran Malatya'da dev bir merkez kuruluyor.

Malatya'da kavga ihbarına giden polis bacağından vuruldu

Malatya'da kavga ihbarına giden polis memuru gözaltına alınan şüpheliye ait silahın ateş alması sonucu bacağında yaralandı.

MHP'li Yalçın: 'Bu seçimler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin istikbali için çok önemli'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edip Semih Yalçın, 2023 seçimlerinin Türkiye'nin istikbali açısından oldukça önemli olduğunu söyledi.

Çelik kasa hırsızları tutuklandı

Malatya'da girdikleri bir fabrikadaki çelik kasada bulunan 50 bin TL para, 2 milyon TL değerinde çek ve senet ile 13 bin TL değerinde kol saatini çaldıkları belirlenen iki zanlı yakalandı. Çok sayıda suç kayıtları bulunan zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

MHP'li Yalçın: '2023 seçimleri ile ilgili endişemiz yok'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 2023 genel seçimleri Türkiye Cumhuriyeti devletinin istikbali ve istiklali ile çok yakından alakalıdır. Seçimlerle ilgili bir endişemiz yok, bizce Cumhur İttifakı devam edecektir, kimsenin endişesi olmasın' dedi.

Yeni Malatyaspor Boluspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Spor Toto 1'inci Lig ekibi Yeni Malatyaspor ligin 13. Haftasında deplasmanda oynayacağı Boluspor maçı hazırlıklarını tamamladı.