Malatya

Malatya Haberleri

Üniversite öğrencileri kariyer fuarında sektör temsilcileri ile buluştu

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), Üniversite öğrencilerini sektörel firmaların temsilcileriyle buluşturmak amacıyla TRB1 bölgesindeki iller Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de düzenlenmesi planlanan kariyer fuarlarının ilki Malatya İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

11 yaşındaki çocuğun salıncakta feci sonu

Malatya'nın Darende ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki çocuk, bindiği salıncakta ki ipin boynuna dolanması ile hayatını kaybetti.

Başkan Çınar, engelli araç talebini yerine getirdi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Baştacı' projesinden yararlanan Hatice Kömürcü teyzenin engelli araç talebini yerine getirdi. Başkan Çınar, tecrübelerinden her zaman yararlandıkları yaşlıların rahat, kolay ve güzel bir hayat yaşaması için her türlü hizmeti sunduklarını söyledi.

Kayısı çekirdeği ihracatı yüz güldürüyor

Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 85'inin yapıldığı Malatya'dan yılın Ocak-Ekim döneminde 14 milyon 677 bin dolarlık kayısı çekirdeği ihracat gerçekleştirildi. Coğrafi işaret tescilli kayısı çekirdeğinde yıl sonu hedefi ise 20 milyon dolar gelir.

Profesör Aktay: ' Türkiye büyüyen bir ülke, bu nedenle göç alıyor'

Malatya İnönün Üniversitesi'nde düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Yasin Aktay, Türkiye büyüyen bir ülke, tarihsel rolüne geri dönüyor. Bu nedenle göç alıyor' dedi.

Otomobil polis aracına çarptı: 2'si polis 4 yaralı

Malatya'da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, polis aracına arkadan çarptı. Kazada 2'si polis 4 kişi yaralandı.

Hatunsuyu'nda hemzemin geçidi yol çalışmaları tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Hatunsuyu mahallesindeki demiryolu hemzemin geçidi güzergahındaki yol çalışmalarını tamamlayarak hizmete açtı.

Ziraat Türkiye Kupası: Yeni Malatyaspor: 0 - Uşakspor: 1

Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu'nda Yeni Malatyaspor, sahasında Uşak Spor ile karşılaştı. Konuk ekip müsabakayı 1-0'lık galibiyetle tamamlayarak bir üst tura yükseldi.

Kontrolden çıkan otomobil devrildi: 2 yaralı

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde sürücünün kontrolünden çıkan otomobil devrilerek yan yattı. Kazada 2 kişi yaralandı.

Malatya polisinden kaçakçılara operasyon

Malatya polisi tarafından kaçakçılara yapılan operasyonda 7 kişi yakalanırken, olayla ilgili 13 litre el yapımı sahte alkollü içki ele geçirildi.

Polis hırsızlara göz açtırmıyor

Malatya'da polis hırsızlara göz açtırmayarak, son günlerde meydana gelen 4 hırsızlık olayını çözdü. Yakalanan 2 zanlı tutuklandı. Bir hırsızlık olayının şüphelisi 70 saatlik kamera görüntüsü sonucu tespit edilerek yakalandı.

Battalgazi'de 'Aile Akademisi' programları sürüyor

Battalgazi Belediyesi tarafından ailelere rehberlik etmesi amacıyla hayata geçirilen 'Aile Akademisi' programının konuğu Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya, Battalgazi'deki hayranlarıyla bir araya geldi.

FKA, 'kariyer fuarı' düzenliyor

Üniversite öğrencilerini sektörel firmaların temsilcileriyle buluşturmak amacıyla TRB1 bölgesindeki iller Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de düzenlenecek olan Kariyer Fuarlarının ilki Malatya İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

Reşat Erdoğan'ın ' Hemşeri Buluşmaları ' sürüyor

Faik Erdoğan Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Reşat Erdoğan'ın ' Hemşeri Buluşmaları ' hız kesmeden devam ediyor.

Polisin kaçakçılıkla mücadelesi sürüyor

Malatya'da polis ekipleri tarafından düzenlenen kaçakçılık operasyonlarında, 22 bin 800 makaron, 3 bin adet yeşil reçeteye tabi hap ile çok sayıda gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi.

Yeşilyurt Kırlangıç'a konforlu yol

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kırlangıç mahallesinin ulaşım ağını konforlu hale getirdiklerini söyledi.

Geleceğin gazetecilerine uygulamalı eğitim

Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Uygulama Birimi İnühaber Merkezi'nde çalışan öğrencilere yönelik uygulamalı atölye eğitimleri düzenlendi.

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Malatya'da minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Araç sahiplerine antifriz uyarısı

Malatya'da havaların soğumasıyla birlikte sanayi ustaları sürücülere kışlık bakım yapmaları konusunda uyarıda bulunarak yanlış antifriz tercihinin araçlara ciddi zarar verebileceğini söyledi.