Malatya

Malatya Haberleri

Yeşilyurt Çocuk Kitapları Festivali dolu dolu geçiyor

Çocukları kitaplarla ve yazarlarla buluşturmak amacıyla Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Yeşilyurt Çocuk Kitapları Festivali dolu dolu geçiyor. 29 Ekim'de başlayıp 6 Kasım'da sona erecek olan Yeşilyurt Çocuk Kitapları Festivali'nde yazarlar da kitaplarını imzalıyor.

Yeni Malatyaspor, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını sürdürdü

Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden Yeni Malatyaspor, Ligin 12. haftasında karşılaşacağı Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını sürdürdü.

Bakan Yardımcısı Ersoy: 'Biz, birilerinin yaptığı gibi Ege Denizi'nde botlarını şişleyip, çocukları soğuk sularda ölüme mahkum edemezdik'

Malatya'da düzenlenen Doğu Anadolu Bölgesi Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum Bölgesel Üst Düzey Çalıştayı'nda konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, 'Biz, birilerinin yaptığı gibi Ege Denizi'nde botlarını şişleyip, çocukları soğuk sularda ölüme mahkum edemezdik. Sınırlarımızda Yunanistan'ın yaptığı gibi onları çırılçıplak soyup, öldürüp orada bırakamazdık' dedi.

Okulda facianın eşiğinden dönüldü

Malatya'nın Darende ilçesinde bir okulda yapılan ısıtma sistemindeki dönüştürme çalışmaları sırasında fuel oil tankı alev aldı. Okulun tahliye edildiği olayda facianın eşiğinde dönülürken, şans eseri yaralananın olmadığı olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Temizlikçilikten patronluğa uzanan başarı hikayesi

Malatya'da yaşayan iki çocuk annesi Gülten Altaş Aygören, temizlik işlerinde çalışırken Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı destekle tavuk çiftliği kurarak kendi işinin patronu oldu.

Dünya Boks Şampiyonu Hatice Akbaşın adını taşıyan spor salonu açılacak

Malatya İnönü Üniversitesi öğrencisi, Dünya Şampiyonu Milli Boksör Hatice Akbaş, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı makamında ziyaret ederek, kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Ziyarette Hatice Akbaş'ın adının verileceği Boks Salonunun da kısa zamanda tam teşekküllü olarak hizmete açılacağı duyuruldu.

Malatya yerli ve milli bitki üretimi arttırılacak

Malatya'da, yerli ve milli yem bitkisi üretimini arttırmak amacıyla deneme mahiyetinde yerli bitkilerin ekimine başlanıldı.

Malatya'da 11 düzensiz göçmen yakalandı

Malatya'da yurda kaçak yollarla girdiği tespit edilen 11 düzensiz göçmen, saklandıkları metruk bir evde yakalandı.

Otomobilin çarptığı çocuk refüje düştü

Malatya'da yolun karşısına geçmeye çalışırken, otomobilin çarptığı küçük çocuk metrelerce havaya fırladıktan sonra refüje düştü. Kazayı gören çevredeki sürücüler ise küçük çocuk için seferber oldu.

MGC 34. Kuruluş yıldönümünü kutladı

Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) kuruluşunun 34. yılını cemiyet binasında düzenlediği dostluk yemeği ile kutladı.

Malatya'dan 360 milyon dolar ihracat

Malatya'dan 2022 yılının ilk on ayında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artışla 360 milyon 780 bin dolar ihracat gerçekleştirildi. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Üretimin, istihdamın ve ihracatın yara almadan devam edebilmesi için işletmelerimizin daha çok desteklenmeye ihtiyacı var' dedi.

Laboratuvar gibi sahte içki atölyesi

Malatya'da Jandarma ekiplerinin yaptığı baskında kaçak içki üretilen atölyeye yaptığı baskında, benzerine laboratuvarlarda rastlanan düzenekler ele geçirildi.

Orduzu'ya 20 milyarlık yatırım

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan yatırımları yerinde görüp incelemek üzere Orduzu Mahallesine yaptığı ziyarette, Orduzu bölgemize 20 milyar liradan fazla hizmet ve yatırım yapıldı dedi.

Eskimalatya'daki sağlık merkezinin yapımına başlandı

Eskimalatya'nın Sağlık Merkezi ihtiyacını gidermek için mülkiyeti Battalgazi Belediyesi'ne ait olan 5 dönümlük alanı Sağlık Bakanlığı'na devreden Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından yapımına başlanılan Sağlık Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Yeşilyurt yeni bir cazibe merkezine kavuşuyor

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Horata Kanalının etrafında hizmete sunulacak 'Barguzu Kanalboyu Park' proje çalışmalarının yapıldığı alanda gerçekleştirdiği incelemede, ''Kentimize yeni bir cazibe merkezi daha kazandırmış olacağız' dedi.

13 yaşında başladığı mesleğine emekli olduktan sonra geri döndü

Malatya'da yaşayan 64 yaşındaki Ahmet Yavuz küçük yaşlarda başlayıp bir süre ara verdiği ayakkabı boyacılığına emekli olduktan sonra yeniden başladı. Dört çocuğunu boyacılık yaparak büyüttüğünü belirten Yavuz işini severek yaptığını söyledi.

Malatya'da tohum ve fidanlar toprakla buluştu

Malatya'da, bir program çerçevesinde Doğa Yürüyüşü, Tohum Serpme ve Fidan Dikim Etkinliği düzenlenip, tohum ve fidanlar toprakla buluşturuldu.

Malatya'daki uyuşturucu operasyonunda 9 tutuklama

Malatya'da polis tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 10 zanlıdan 9'u tutuklandı.

Üniversite öğrencileri Küçük Sivri Tepesi'ne tırmandı

Malatya İnönü Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Topluluğu, 2022-2023 döneminin ilk etkinliğini Küçük Sivri Tepesi'nin zirvesine çıkarak gerçekleştirdi.