Malatya

Malatya Haberleri

Gürkan: 'Altyapıya en fazla yatırım yapan belediye hüviyetini taşıyoruz'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, panelde yaptığı konuşmada, 'Altyapıya en fazla yatırım yapan belediye hüviyetini taşıyoruz' dedi.

5 bin fidan toprakla buluştu

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Konak (Yukarı Banazı) halkı tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Beydağına Ağaç Dikme Şenliği' gerçekleştirildi. Program çerçevesinde 5 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Pütürge'de mescit açılışı

Malatya'nın Pütürge ilçesinde Başakşehir Belediyesi tarafından yapılan mescidin açılışı gerçekleşti.

Güder: 'Basına karşı hepimizin sorumlulukları var'

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Basını ayakta tutabilmemiz için hepimize sorumluluklar düşüyor' dedi.

Yeşilyurt'ta kadınlar buluştu

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, başarılı iş kadınlarının hayat tecrübelerini paylaştığı Kadın Kadının Yurdudur Projesinin açılış programına katıldı.

Başkan Sadıkoğlu: '6. Bölge Teşvikleri devam etmeli'

6. Bölge Teşvik süresinin 31 Aralık 2022 itibariyle biteceğini hatırlatan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, '6. Bölge Teşviklerinin devamı ilimiz ve bölgemiz için elzemdir. Sürenin uzatılması konusunda hazırladığımız talep dosyasını çatı kuruluşumuz TOBB başta olmak üzere sanayi bakanlığımıza ve ilgili kurumlara gönderdik' dedi.

Zehir tacirlerine operasyon

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde polis tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan iki zanlından 1'i tutuklandı.

Kadınlar Voleybol 2. Ligi

Kadınlar Voleybol 2. Lig 16.grupta mücadele eden Malatya Galip Demirel Ortaokulu Spor Kulübü, 5'te 5 yaparak Play-Off yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Tüfenkci: 'Her yıl 900 bin gencimize yeni istihdam sağlıyoruz'

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, gençlerle buluşmasında yaptığı konuşmada, Her yıl 900 bin gencimize yeni istihdam sağlıyoruz dedi.

Hastanede gerçeği aratmayan tatbikat

Malatya Şehit Mehmet Kılınç Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde gerçekleştirilen Afet Tatbikatı ve Tahliye Yangın Tatbikatı gerçeği aratmadı.

Doğadan topladığı ağaç parçalarını sanata dönüştürüyor

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki İsmail Kılınç yedi yıldır doğada topladığı ağaç parçalarını evinde sanat eserine dönüştürüyor.

Şehit Erkuş için mevlit okutuldu

Kuzey Irak'ta Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 23 Eylül 2022 tarihinde bölücü terör örgütü unsurları ile çıkan çatışma sonucu şehit düşen Piyade Üsteğmen Serkan Erkuş için Mevlit okutuldu.

Kontrolden çıkan otomobil kanala uçtu

Malatya'da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil sulama kanalına uçtu. Kazada 3 kişi yaralandı.

BBP Lideri Destici: 'Suriye'de bir terör devleti kurulmasına müsaade etmeyeceğiz'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Küresel güçler Suriye'de adım adım ilk hedefi Türkiye'nin toprak bütünlüğü olan bir terör devleti kurdurmaya çalıştırlar. Kabulde etmedik boyunda eğmedik, ne ABD ne de Rusya hiç birisine boyun eğmedik eğmeyeceğiz ve orada da asla ve kata bir terör devleti kurulmasına müsaade etmeyeceğiz.' dedi.

Selçuklu döneminden kalma kümbette restorasyon tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi İlçesi Karahan Mahallesi'nde bulunan ve Selçuklu döneminden kalma Usta Şagirt Kümbeti'ndeki çalışmaları da tamamladı. Kümbet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile 22 Ekim tarihinde düzenlenen Toplu Açılış Töreni ile hizmete sunuldu

Kitap festivali çocuklarda güzel anılar bıraktı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyetinin 99.Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Yeşilyurt Çocuk Kitapları' Festivali renkli ve keyifli etkinliklerle çocukların hafızalarında güzel anılar bıraktı.

Başkan Güder, esnafların sıkıntılarını dinledi

'Esnaf Gezisi ' programlarını sürdüren Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ayakkabıcılar Çarşısı'nda bulunan esnaflarla buluştu. Ekonominin can damarı esnafların sorunlarını ve taleplerini yerinde dinleyen Başkan Güder, ilçede hizmet veren tüm esnaflara büyük önem verdiklerini belirtti.

Girişimci üniversiteliler dile önem verecek

Malatya İnönü Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu tarafından proje tanıtım toplantısı düzenlenerek, dil eğitiminin ön planda tutulması kararlaştırıldı.

Malatya'da alt geçitte kaza: 5 yaralı

Malatya'da alt geçitte iki aracın karıştığı trafik kazasında 5 kişi yaralandı.