Malatya

Malatya Haberleri

Başkan Zelyurt esnaf gezilerini sürdürüyor

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, ziyaret ettiği esnaflara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını ileterek, sorunlarını dinledi.

Malatya'da kadınlar daha güçlü olacak

Malatya'da düzenlenen 'Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi' çalıştayında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, '871 yeni kadın kooperatifinin kurulmasını teşvik ettik' dedi.

Başkan Güder, gençlerle buluştu

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Orduzu Gençlik Merkezi'nde eğitim gören kursiyerleri ziyaret etti. Başkan Güder, 'Gençlere yapılan yatırımlar geleceğimize yapılan yatırımlardır' dedi.

Reyhan artık Arapgir'de işlenecek

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yapımına üç ay önce başlanan Doğu Anadolu Projesi (DAP) destekli bitki kurutma ve paketleme projesinde sona gelindi. Türkiye'de bitki çeşitliliğinde coğrafi işaret alan tek ürün durumunda olan Arapgir'in mor reyhanı artık üretildiği bölgede kurutulup paketlenecek.

'Fırat'ı Keşfet' projesi onaylandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından yapılan başvuru neticesinde TRB1 Bölgesinin (Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli) turizm potansiyelini artırmak amacıyla yürütülen Fırat'ı Keşfet Markalaşma Projesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak Marka Tescil Belgesi almaya hak kazandı.

Malatya'ya 4,5 metrelik Atatürk maskı

Malatya'da polyester kalıp tekniği kullanılarak yapımı büyük oranda tamamlanan Türkiye'nin en büyük Atatürk maskında sona gelindi.

Malatya'da mülki amirlere kadına şiddet konusunda bilgilendirme

Malatya'da İçişleri Bakanlığı'nın 2022 yılı Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Faaliyet Planı' çerçevesinde vali yardımcıları ile mülki idare amirlerine hizmetçi eğitim bilgilendirmesi yapıldı.

Malatya'da iki ayrı kaza: 4 yaralı

Malatya'da meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

Malatya'da kardeşlerin kavgası kanlı bitti

Malatya'da tartıştığı ağabeyi tarafından göğsünden tabancayla vurulan genç yaralandı.

Yeşilyurt'ta 'namazla diriliş' konferansına ilgi

Yeşilyurt Belediyesinin kültürel etkinlikler çerçevesinde ev sahipliği yaptığı, İlahiyatçı Yazarlar Abdullah Yıldız, Ahmet Akbulut ve Ramazan Kayan'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Namazla Diriliş' Konferansına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Milletvekillerinden Malatya'ya övgü

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, TBMM AK Parti Grup Amiri Halil Ergen ve Tarihçi Adnan Baycar Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

Doğanşehir halkının doğalgaz ve konut talebi gündeme getirildi

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, ilçeye bağlı Sürgü, Erkenek ve Kurucuova Mahallelerine doğalgaz ile sosyal konut yapımı için yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi.

Önce öğrendiler sonra özel turnuvaya katıldılar

Battalgazi Belediyesi tarafından görme engelli bireyler için düzenlenen 1.Görme Engelliler Satranç Turnuvası heyecanlı anlara sahne oldu. Centilmence geçen turnuvada dereceye giren sporculara ödüllerini ise Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder takdim etti.

Voleybol Erkekler 2.Ligi

Voleybol Erkekler 2.Ligi 5.grupta play off mücadelesi veren Malatya Büyükşehir Belediyespor Voleybol takımı, kendi evinde Hatay Üzümdalı Gençlik Spor karşısında galip gelerek 3 puanı hanesine yazdı.

Malatya'da çatı yangını korkuttu

Malatya'da bir iş merkezinin çatısında çıkan yangın söndürülerek kontol altına alındı.

Havalandırma boşluğuna düşen kedi kurtarıldı

Malatya'da bir apartmanın havalandırma boşluğuna düşen kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Malatya'da engellilerin enerjisi bitmeyecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi, akülü araç kullanan engelli vatandaşlar için 5 farlı noktada daha araç şarj istasyonu kurdu. Engelliler 'aküm ne zaman bitecek' korkusu yaşamadan Malatya caddelerinde rahatça gezebilecekler.

3.Futbol Ligi

TFF 3.Futbol Ligi 3.grupta Malatya Arguvan Spor ile Ankara Çankaya FK, 2-2 berabere kaldı.

BAL Ligi

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 2. grupta Malatya Yeşilyurt Belediye Spor, Kahramanmaraş Elbistan Spor'u 2-1 yenerek 2. sıradaki yerini korudu.