Malatya

Malatya Haberleri

Satırlı saldırıya uğrayan genç ağır yaralandı

Malatya'da kaldığı bekar evinde satırlı saldırıya uğrayan genç ağır yaralandı.

Öğrenciler, Battalgazi'ye hayran kaldı

Battalgazi'deki tarihi mekanları gezen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) öğrencileri, Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Karakaya Baraj Gölü yanında inşaatı süren Kırkgöz Sahil Parkı Proje'sini de yakından tanıma fırsatı buldu.

Profesyonel futbolculuktan amatör antrenörlüğüne

Malatyalı profesyonel futbolcu Fatih Delikaya, Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi'nde mücadele edecek olan Malatya Çatyolspor'un antrenörü oldu.

Atatürk vefatının 84. yıl dönümünde Malatya 'da da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84. yıl dönümünde Malatya ve ilçelerinde düzenlenen törenle anıldı.

Yeşilyurt'ta söz kadınların

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Şahnahan mahallesinde düzenlenen 'Söz Kadınlarımızda-Yeşilyurt'ta Kadınlarımızı Dinliyoruz' programına katılan kadınlar, talep ve isteklerini yetkililerle paylaştı. Çınar, kadınların bilgili ve bilinçli olmasının toplumsal gelişmeyi hızlandıracağını söyledi.

Doç. Dr. Ucuz: ' Bağımlılık bir hastalık, psiko sosyal bir bozukluktur'

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Doç. Dr. İlknur Ucuz, bir söyleşi programında, bağımlılığın bir hastalık ve psiko sosyal bir bozukluk olduğunu dile getirdi. Ucuz, bağımlılık türleri arasına sadece madde bağımlılığının olmadığını aynı zamanda dijital ya da teknoloji bağımlılığının da olduğunu vurguladı.

Malatya'da göçmen kaçakçılığına: 3 tutuklama

Malatya'da göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 zanlı tutuklandı.

'Battalgazi Spor Kompeksi'nin startı verildi

Depreme dayanıksız olması nedeniyle 2020 yılında yıkılan Battalgazi Öğrenci Yurtlarının yerine Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in gayretleri sonucunda 200 seyirci kapasiteli Çok Amaçlı Kapalı Spor salonu ve Yarı Olimpik Yüzme havuzunun yer aldığı 'Battalgazi Spor Kompeksi'nin startı verildi.

Üniversite öğrencileri kariyer fuarında sektör temsilcileri ile buluştu

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), Üniversite öğrencilerini sektörel firmaların temsilcileriyle buluşturmak amacıyla TRB1 bölgesindeki iller Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de düzenlenmesi planlanan kariyer fuarlarının ilki Malatya İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

11 yaşındaki çocuğun salıncakta feci sonu

Malatya'nın Darende ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki çocuk, bindiği salıncakta ki ipin boynuna dolanması ile hayatını kaybetti.

Başkan Çınar, engelli araç talebini yerine getirdi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Baştacı' projesinden yararlanan Hatice Kömürcü teyzenin engelli araç talebini yerine getirdi. Başkan Çınar, tecrübelerinden her zaman yararlandıkları yaşlıların rahat, kolay ve güzel bir hayat yaşaması için her türlü hizmeti sunduklarını söyledi.

Kayısı çekirdeği ihracatı yüz güldürüyor

Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 85'inin yapıldığı Malatya'dan yılın Ocak-Ekim döneminde 14 milyon 677 bin dolarlık kayısı çekirdeği ihracat gerçekleştirildi. Coğrafi işaret tescilli kayısı çekirdeğinde yıl sonu hedefi ise 20 milyon dolar gelir.

Profesör Aktay: ' Türkiye büyüyen bir ülke, bu nedenle göç alıyor'

Malatya İnönün Üniversitesi'nde düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Yasin Aktay, Türkiye büyüyen bir ülke, tarihsel rolüne geri dönüyor. Bu nedenle göç alıyor' dedi.

Otomobil polis aracına çarptı: 2'si polis 4 yaralı

Malatya'da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, polis aracına arkadan çarptı. Kazada 2'si polis 4 kişi yaralandı.

Hatunsuyu'nda hemzemin geçidi yol çalışmaları tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Hatunsuyu mahallesindeki demiryolu hemzemin geçidi güzergahındaki yol çalışmalarını tamamlayarak hizmete açtı.

Ziraat Türkiye Kupası: Yeni Malatyaspor: 0 - Uşakspor: 1

Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu'nda Yeni Malatyaspor, sahasında Uşak Spor ile karşılaştı. Konuk ekip müsabakayı 1-0'lık galibiyetle tamamlayarak bir üst tura yükseldi.

Kontrolden çıkan otomobil devrildi: 2 yaralı

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde sürücünün kontrolünden çıkan otomobil devrilerek yan yattı. Kazada 2 kişi yaralandı.

Malatya polisinden kaçakçılara operasyon

Malatya polisi tarafından kaçakçılara yapılan operasyonda 7 kişi yakalanırken, olayla ilgili 13 litre el yapımı sahte alkollü içki ele geçirildi.

Polis hırsızlara göz açtırmıyor

Malatya'da polis hırsızlara göz açtırmayarak, son günlerde meydana gelen 4 hırsızlık olayını çözdü. Yakalanan 2 zanlı tutuklandı. Bir hırsızlık olayının şüphelisi 70 saatlik kamera görüntüsü sonucu tespit edilerek yakalandı.