Tunceli

Tunceli Haberleri

Tunceli'de korkutan deprem

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Vali Tekbıyıkoğlu üst bölgesindeki Mehmetçik ile bir araya geldi

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, yılbaşında 2180 rakımlı üst bölgesinde görev yapan jandarma personeli ile bir araya geldi.

Tunceli'deki sergi ve konser büyük beğeni topladı.

Tunceli Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan dönem konu sergisi ve konser büyük beğeni topladı.

İlçeye inen kurdu çoban köpekleri boğdu

Tunceli'nin Pülümür ilçe merkezine inen kurt, çoban köpekleri tarafından telef edildi.

Tunceli'de bir hastaya ilk defa kalp pili takıldı

Tunceli'de kalp yetmezliği olan bir hastaya ilk defa kalp pili takıldı.

Babasından öğrendiği zanaat ile Parkinson hastalığıyla mücadele ediyor

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yaşayan Nuri Yıldız, babasından öğrendiği tahta kaşık ve kepçe yapımını sürdürüyor. Ahşap oymacılığının Parkinson hastalığıyla mücadele etmesine de katkı sunduğunu belirten Yıldız, kaybolmaya yüz tutmuş bu tür zanaatların yaşatılması gerektiğini aktardı.

Tunceli'de konteyner kentler kuruluyor

Tunceli merkez ve 7 ilçede depreme hazırlık ve iyileştirme çalışmaları çerçevesinde konteyner kentler kurulmaya başlandı. Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, kurulumu devam eden konteyner kentleri ziyaret ederek ilgililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Tunceli'de sınır ötesi operasyonları protesto eden DEM Partililere müdahale: 6 gözaltı

Tunceli'de DEM Partisi il örgütü tarafından izinsiz düzenlenmek istenen basın açıklamasına polis müdahale etti. Müdahalede gözaltına 6 kişi ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Çemişgezek'te öğrencilere aile içi ve kadına şiddetle mücadele semineri verildi

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, meslek yüksekokulu öğrencilerine aile içi ve kadına şiddetle mücadele semineri verildi.

Bakmayın evcil hayvan gibi davrandıklarına, nesilleri aslında koruma altında

Sürüler halinde ilçe merkezini artık yurt edinen koruma altındaki yaban keçileri, Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde adeta evcil hayvan moduna girdi.

Pülümür'de okullara kar tatili

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Tunceli'de kar ve tipi

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiledi. Pülümür-Erzincan karayolunda zincirsiz araçların geçişine izin verilmezken, birçok köy yolu da ulaşıma kapandı. Bazı noktalara ise elektrik verilemediği öğrenildi.

Tunceli'de kayganlaşan yolda kaza: 3 yaralı

Tunceli-Ovacık karayolunda kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Tunceli kara teslim

Tunceli'den dün akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Kapanan yolların açılması için çalışma başlatıldı.

CHP'li aday adayı, ön seçim öncesi partisine sitem ederek yarıştan çekildi

Yerel seçimlerde CHP'den Tunceli Belediye Başkan aday adayı olan sosyolog Gülcan Irmak, genel merkezin üyelerle yapacağı ön seçimin sağlıklı olmayacağı gerekçesiyle aday adaylığından çekildi. Irmak, feodal ilişkiler üzerine kurulu, ekonomik güç ve erkek egemene kültürün hakim olduğu siyaset sahnesinde bulunmak istemediğine vurgu yaptı.

Tunceli'de kar yağışı etkili oldu, onlarca köy yolu ulaşıma kapandı

Tunceli'de dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmayan başlayan kar yağış nedeniyle, il genelinde onlarca köy yolu ulaşıma kapandı.

Tunceli'de kaçak avcılık yapan 2 şahsa 308 bin lira ceza kesildi

Tunceli'de 1 adet yaban keçisi ve 1 adet domuz avı yaptıkları tespit edilen 2 şahsa Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet çerçevesinde 308 bin 758 lira ceza kesildi.

4 milyon Euro harcadı, köyüne 5 yıldızlı otel yaptı

Tunceli'nin Pülümür ilçesine bağlı Kocatepe (Askireg) köyünde Kemal Karadağ isimli girişimci tarafından 5 yıldızlı otel projesi hayata geçirildi. 4 milyon Euro'ya mal olan otel, konuklarına dört mevsim ayrı güzellikler sunuyor.

Tunceli'de görüntülenen yaban tekeleri ihtişamıyla görenleri mest etti

Tunceli'de koruma altında bulunan ve çiftleşmek için zirvelerden vadilere doğru inen yaban tekeleri ihtişamıyla görenleri mest etti.

Toplam 1625 haber.