Tunceli

Tunceli Haberleri

Çemişgezek'te minikler Yerli Malı Haftası'nı kutladı

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, anaokulu öğrencileri Yerli Malı Haftası'nı kutladı.

Tunceli'de mobil bankacılık hesabını kopyalayan dolandırıcılara operasyon

Tunceli'de bir vatandaşın mobil bankacılık hesabını kopyalayarak dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 3 kişiden 1'i çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Tunceli Valiliği: 'Yasa dışı avcılığa geçit vermeyeceğiz'

Tunceli Valiliği, son 10 günde kaçak avlanan 17 kişiye toplam 392 bin 438 lira para cezası kesildiğini, yasadışı avcılığa geçit verilmeyeceğini açıkladı.

Tunceli'de kırmızı listede yer alan 2 vaşak görüntülendi

Tunceli'de, nesilleri tehdit altında olduğu için IUCN kırmızı listesinde yer alan 2 vaşak, vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Deneme amaçlı ektiler, bol verimle mutlu oldular

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı Bağsuyu köyü ve Keban Baraj Gölüne yakın köylerde deneme amaçlı ekilen zeytin ağaçları ürün vermeye başladı. İlçenin iklimine uyum sağlayan zeytin ağaçları, bol verimiyle şaşırttı.

Tunceli'de 29 çiftçiye sağım hijyeni ve sanitasyon eğitimi

Tunceli'de 29 çiftçiye sağım hijyeni ve sanitasyon kursu verildi. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifika verildi.

Pülümür'de 'RES' için 'Çevresel Etki Değerlendirme' toplantısı düzenlenecek

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde Rüzgar Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Tesisi için ÇED bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

Nesli tükenme tehlikesinde: Şehre kadar indirler

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri kent merkezine kadar inerek yiyecek aradı.

Soğuk havalar kütüphaneye ilgiyi arttırdı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) başta olmak üzere, eğitim alanındaki başarılarıyla gündeme gelen Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde öğrenci ve vatandaşlar vaktini halk kütüphanesinde geçiriyor. Özellikle havaların soğuk ve yağışlı olduğu günler de öğrenciler gruplar halinde kütüphanede zaman geçirmeyi tercih ediyor.

Kar kalınlığı 20 santimi buldu, ekipler durmadan çalışıyor

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde aralıksız devam eden yağışın ardından kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu. Araçlar zincir takarak ilerlerken, ekipler de yolları açık tutmak için durmadan çalışıyor.

Tunceli kara teslim

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde sağanak yerini kar yağışına bıraktı. Ekipler, karla mücadele çalışmalarına başladı.

Tunceli'de 51 adet tarihi eser niteliğinde obje ele geçirildi

Tunceli Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 51 adet tarihi eser niteliğinde obje ele geçirildi.

Tunceli'de depoda korkutan yangın

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde odunluk ve samanlık olarak kullanılan depoda yangın çıktı. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda depo kullanılamaz hale geldi.

Tunceli'de kış lastiği denetimleri

Tunceli'de kış lastiği denetimleri gerçekleştirildi.

Tunceli merkezli operasyonda 437 dolandırıcılık olayının faili şebeke çökertildi

Türkiye genelinde 437 dolandırıcılık olayının faili şebeke çökertildi. Şebeke üyelerinin vatandaşları milyonlarca lira dolandırdıkları tespit edildi.

Tarihi 'Gelin odaları', Tunceli'ye ciddi katkı sağlayacak

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde bulunan ve milattan önce III. yüzyılın başlarında inşa edildiği düşünülen tarihi 'Gelin odaları' önümüzdeki yıl başlanacak rölöve ve çevre düzenleme çalışmalarının ardından il turizmine önemli katkı sağlayacak. Projenin son derece önemli olduğunu söyleyen Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, emeği geçen kurumlara teşekkür etti.

Vali Tekbıyıkoğlu Cemevinde düzenlenen ceme katıldı

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Tunceli Cemevinde düzenlenen ceme katıldı.

Yaban keçileri şehir merkezine indi

Nesli tehlike altında bulunan yaban keçileri, Tunceli'nin Çemişgezek ilçe merkezine kadar indi. Yılın bu ayları çiftleşme dönemi olan yaban keçilerinin sürü halinde dolaşmaları, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Tunceli'de silahlı kavga: 1 ölü

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde iki kişi arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti.

Toplam 1624 haber.