Malatya

Malatya Haberleri

Lösemi Hastası Ömer'e jest

Lösemi hastası olması nedeniyle arkadaşları ile oyun oynamadan uzak kalan Ömer'e gençler sahip çıkıp, 'Ömer Gençlik Merkezine gelemiyorsa Gençlik Merkezimiz Ömer'e gider' diyerek evinde Ömer'i ziyaret etti.

Malatyalı Boksör Karakuş, Avrupa Şampiyonasında iddialı

Malatyalı Boksör Furkan Karakuş, Avrupa Şampiyonasına iddialı gitti.

Sumudica: 'Final maçı gibi iyi hazırlanacağız'

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Sumudica, bu hafta sahalarında oynayacakları Başakşehir maçına galibiyet için çıkacaklarını belirterek, Biz final maçı gibi iyi hazırlanacağız dedi.

Battalgazi Belediye Meclisi, 11 gündem maddesini görüştü

Malatya'nın Battalgazi Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan toplantısının 1.birleşim 1.oturumunda bir araya gelerek 11 gündem maddesini görüştü.

Turist rehberleri Malatya'nın tarihi mekanlarını gezdi

Arslantepe Höyüğünün UNESCO Dünya Kalıcı Listesine girmesi ile birlikte profesyonel turist rehberlerinin ilgi odağı olan Malatya, tarihi eserlerin bir bir gün yüzüne çıkarılması ve var olan eserlerin ise restorasyonlarının yapılarak turizme kazandırılmasının olumlu sonuçlarını almaya başladı.

Miniklere trafik eğitim semineri

Malatya'da jandarma görevlileri, miniklere trafik eğitim semineri verdi

Öğrenciler eserlerini tanıttı

Malatya'nın Kale İlçesi'nde bilim fuarı açılarak, öğrenciler eserlerini tanıttı.

Akçadağ'da 6,5 kilo esrar ele geçirildi

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaklaşık 6,5 kilogram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ bağışı standı kuruldu

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında organ bağışı standı açıldı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısını yaptı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Meclisi, Kasım Ayı Olağan Toplantısında komisyon raporları ve teklifleri karara bağladı.

Bölgenin ilk tazelenme üniversitesi MTÜ oldu

Dünyada da örnek teşkil edecek bir yaşlı üniversitesi modeli geliştirilmesi vizyonuyla Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında Tazelenme Üniversitesi protokolü Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Gençlerden örnek hareket

Malatya'da gençler örnek hareket göstererek kan bağışında bulundular.

Arguvan'da bilim fuarı

Malatya'nın Arguvan İlçesi'nde öğrenciler yaptıkları eserleri bilgim fuarında sergiledi. 14 tane projenin yer aldığı bilim fuarı 4 Kasım 2021 Perşembe akşamına kadar açık kalacak.

Malatya'da Kuzey Çevre Yolu 2023'te hizmete girecek

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Kuzey Çevre Yolu'nun 2023 yılında hizmete açılması için yoğun çaba sarf edildiğini belirterek, Yolun 22,3 kilometrelik bölümü bitirildi, fiziki gerçekleşme yüzde 57'ye ulaştı dedi.

Polisten karbon monoksit uyarısı

Malatya polisi, karbon monoksit zehirlenmesi konusunda vatandaşları uyararak, yapılması gerekenler konusunda bilgiler veriyor.

Dezavantajlı bireylere eğitim

Malatya'da dezavantajlı bireylere yönelik sanatsal, kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlenecek. Proje kapsamında, çocuk ve gençlere, teknoloji bağımlılığı, akran zorbalığı, verimli ders çalışma, zamanı etkin kullanma, bilinçli tüketim, sağlıklı yaşam bilinci, madde bağımlılığı ve siber zorbalık gibi alanlarda eğitim verilecek.

Rektör Kızılay: 'Ülkemizin en büyük onkoloji hastanesine sahibiz'

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bir televizyonda yaptığı açıklamada, 'Ülkemizin en büyük onkoloji hastanesine sahibiz' diyerek, ince bağırsak ve pankreas naklinin Türkiye'de sadece Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapıldığına dikkat çekti.

Öğrencilere tasarruf uyarısı

Malatya'da üniversite yurtlarında kalan öğrencilere tasarrufu hatırlatmak bakımından yurtlarda elektrik tasarrufu ile ilgili bir çalışma yapıldı.

Peynir bidonlarından 5 kilo 890 gram uyuşturucu çıktı

Malatya'da yol kontrol noktasında durdurulan otobüste peynir bidonlarına gizlenmiş vaziyette 5 kilo 890 gram uyuşturucu maddesi ele geçirildi.