Malatya

Malatya Haberleri

Sumudica: 'Başakşehir bugün kazanmayı hak eden taraftı'

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sumudica, Başakşehir yenilgisi sonrası yaptığı açıklamada, 'Normal şartlarda konuşmak gerekirse Başakşehir bugün kazanmayı hak eden taraftı' dedi.

Erdinç Sözer: 'Galip geldiğimiz için mutluyuz'

Yeni Malatyaspor galibiyeti sonrası karşılaşmanın değerlendirmesini yapan Başakşehir Teknik Sorumlusu Erdinç Sözer, Malatya deplasmanına galibiyet için geldiklerini ve maçı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig: Yeni Malatyaspor: 1 - Medipol Başakşehir: 3 (Maç sonucu)

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Yeni Malatyaspor, Medipol Başakşehir'i konuk etti. Müsabaka Başakşehir'in 3-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Lösemili çocuklara jandarma şefkati

Malatya'da kadın jandarma görevlileri, lösemili çocukları ziyaret ederek hediyeler verdi.

Spor Toto Süper Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - Medipol Başakşehir: 1 (İlk yarı)

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Yeni Malatyaspor, Medipol Başakşehir'i ağırlıyor. Müsabakanın ilk yarısı konuk takımın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Özal Tıp Merkezi'nde Turkovac aşısı yapılmaya başlandı

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Turkovac aşısı yapılmaya başlandı.

Kavgaya müdahale etmek isteyen bekçi ağır yaralandı

Malatya'da kavgaya müdahale etmek isteyen çarşı bekçisi ağır yaralandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

MHP heyetinden MTB'ye ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım ve MHP heyeti, Malatya Ticaret Borsası'nı (MTB) ziyaret etti.

MHP'li Yıldırım'dan CHP'ye tezkere tepkisi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, sınır ötesi tezkereye hayır diyen CHP'nin bu tavrının PKK ve Türkiye'nin düşmanlarına moral olduğunu söyledi. Yıldırım, İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın Şehit ailesine küfür etmesini de, 'Herkes kendine yakışanı yapar, demek o kendisine onu yakıştırıp yapmıştır' diye yorumladı.

Malatya TSO Başkan Yardımcısı Mehmet Gündüz:

Malatya TSO'da düzenlenen İş Dünyasıyla İstişare Toplantısında konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Gündüz, 'Yıl sonunda sona erecek olan Cazibe Merkezleri Programı 6. Bölge Teşviklerinin 2023'e kadar devam etmesini talep ediyoruz' dedi.

Malatya Şeker Fabrikası'nda hedef 60 bin ton şeker üretimi

6 Eylül'de pancar alımlarına başlayan Malatya Şeker Fabrikası'nda üretim çalışması hummalı bir şekilde sürüyor. Fabrikada, bu yıl tahmini olarak 470 bin ton pancarın işlenerek 60 bin ton şeker üretilmesi hedefleniyor.

İnönü Üniversitesi'nden 10 Akademisyen 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesinde

ABD Stanford Üniversitesi dünyadaki bilim insanları arasında ilk yüzde 2'lik kısma giren akademisyenleri açıkladı. Malatya İnönü Üniversitesinden 10 akademisyen büyük bir başarıya imza atarak alanlarına yaptıkları katkılarla dünya literatüründe ilk yüzde 2'lik dilimde yer aldı.

Malatya Barosu futbol takımına fair-play ödülü

Kahramanmaraş Cumhuriyet Kupası'nda Malatya Barosu futbol takımı fair-play ödülü alarak döndü.

Öğrenciler fidan dikiminde buluştu

Malatya İnönü Üniversitesi kampüsünde öğrenciler fidan dikiminde buluştu.

Malatya Büyükşehir'den levhalamaya ağırlık

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 265 adet mahalle bilgilendirme yön levhalarının bakım, onarım ve yenileme çalışması tamamlandı.

Battalgazi meclisi, kasım ayı olağan toplantısı tamamlandı

Malatya'nın Battalgazi Belediye Meclisi, Kasım ayı Olağan Toplantısının 1.oturum 2.birleşiminde bir araya gelerek, 7 gündem maddesini görüştü. Toplantı sonunda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi'ye Huzur evi ve Gençlik Merkezi'nin yapılacağı müjdesini verdi.

Malatya'da kış tedbirleri kordinasyon kurulu toplandı

Malatya merkez ve ilçelerinde karla mücadele kapsamında yapılacak olan çalışmalarda alınacak tedbirleri görüşmek, değerlendirmelerde bulunmak ve ilgili birimler arasında koordinasyonu sağlamak üzere, Kış Tedbirleri Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

İşitme engelli öğrencilere fotoğraf eğitimi

Malatya'da işitme engelli öğrencilere fotoğraf eğitimi verildi.

Malatyalı üreticilere yüzde 75 hibe destekli tohumluk dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Tarımsal Üretimin Arttırılması Projesi kapsamında, Malya'daki 314 üreticiye yüzde 75 hibeli 92 ton kaba yem bitkisi tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.