Malatya

Malatya Haberleri

Ar-Ge merkezleri Fırat bölgesinin yenilikçilik kapasitesini artıracak

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından Malatya ve Elazığ'da faaliyet gösteren Ar-ge ve Tasarım Merkezlerine ve Ar-ge Merkezi kurmayı planlayan firmalara yönelik beş günlük eğitim programı düzenlendi.

Soylu, ' 153 yıllık iyilik hareketini gençlere anlatıyoruz'

28 Ekim-3 Kasım Kızılay Haftası olması nedeniyle Malatya'da Genç Kızılay Kadın kolları tarafından Kızılay'ın gönüllülük ruhunu anlatmak için okullarda çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

Tır'da kaçak telefon ve sigara ele geçirildi

Malatya'da polis tarafından bir tırda yapılan aramada, 127 adet gümrük kaçağı cep telefonu ile 30 karton gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Başkan Çınar, AK Partili gençleri ağırladı

AK Parti Malatya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Sinan Özhüsrev ve Yönetim Kurulu Üyelerini ağırlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Gençlerimizin heyecanı, vizyonu ve enerjisi millete hizmet yolunda bize büyük bir güç veriyor' diye konuştu.

Yoncalı Barajı yapımı yıl sonunda tamamlanıyor

Malatya'nın Arguvan İlçesi'nde inşaatı devam eden Yoncalı Barajı bu yılın sonunda tamamlanarak, su tutmaya hazır hale getirilecek.

Hafif ticari aracın çarptığı ticari kaldırıma savruldu

Malatya hafif ticari bir aracın çarptığı ticari taksi savrularak kaldırıma çıktı. Kazada 1 kişi yaralandı.

Otoparkta tartıştığı kişiler tarafından ayağında vuruldu

Malatya'da bir otoparkta bekleyen şahıs tartıştığı kişiler tarafından silahla ayağından vuruldu.

Fendoğlu, sulama yatırımlarını sordu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu TBMM Genel Kurulunda söz alarak, Malatya ve bölgesinde ihtiyaç duyulan gölet, sulama içme suyu isale hatları ve barajların 2022 yatırımları içinde olmasını talep etti.

Hac umre ve seyahat acenteleri de covid-19 mağduru

Hac Umre Seyahat Acenteleri Malatya Temsilcileri bir araya gelerek, Covid-19 nedeniyle işlerinin durduğunu belirtip, hükümetten destek beklediklerini dile getirdiler.

8. Uluslararası Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi MTÜ'de düzenlendi

Muhasebe ve Finans Araştırmaları Kongresi 'Dijital Çağda Denetim, Muhasebe ve Finans' ana teması ile bu yıl Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Marifetli kursiyerler sertifikalarını aldı

Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Türkiye İş Kurumu ve Yeşilyurt İlçe Halk Eğitim Merkezinin de katkılarıyla Dilek Yeşil Konak'ta açılan Biçki-Dikiş ve Nakış Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi.

Marketlere dadanan gasp zanlısı yakalandı

Malatya'da aynı gün 3 markete girerek bıçak tehdidiyle yaklaşık 11 bin 500 TL parayı gasp eden şüpheli polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Canice öldürülen kadının ailesi, en ağır cezanın verilmesini istiyor

Geçtiğimiz günlerde boşanma aşamasında olduğu kocası tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürülen Nursel Taşkın'ın gözü yaşlı kızı, babasının en ağır cezaya çarptırılmasını istiyor. Genç kadının babası da katil zanlısının hak ettiği cezayı almasını istedi.

Üniversitelerde güvenlik tedbirleri eğitimi

Malatya İnönü Üniversitesi'ndeki 213 özel güvenlik görevlisine güvenlik tedbirleri eğitimi verildi.

Fendoğlu, tapu kadastro yenileme çalışmalarını sordu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) verdiği yazılı soru önergesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a, Malatya ve ilçelerinde ki tapu kadastro yenilenmesi çalışmalarını sordu. Fendoğlu, tapu kadastro yenilenmesi çalışmalarını kapsamında 2021 yılı ve sonrasında ki çalışmaların nasıl bir takvimle olacağını ve Malatya ile ilçeleri bazında ne kadarlık bir alanı kapsadığını sordu.

Başkan Sülük: 'Pütürge'de istihdam anlamında önemli projeleri hayata geçirdik'

Malatya'nın Pütürge İlçesi Belediye Başkanı Mikail Sülük, İstanbul'da hemşerileri ile bir araya gelerek, istihdam anlamında ilçede önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade edip, dernek başkanlarından Pütürge'ye geri dönüş için destek istedi.

Battalgazi'de çocuklara 'temiz çevre ve atık' eğitimi

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından çocuklara erken yaşlarda geri dönüşüm ve çevre bilinci kazandırılması amacıyla başlatılan Temiz Çevre ve Atık Eğitimi Projesi kapsamında, öğrencilere oyunlarla geri dönüşüm eğitimleri veriliyor.

Şeker fiyatlarına zam iddiaları

Şeker fiyatlarına zam geleceği ve bu yüzden stokçuluk yapıldığı iddialarına cevap veren Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Malatya Şeker Fabrikası'nın bir kamu kurumu olduğunu ve Bakanlar Kurulu kararnameleri ile yönetildiğini hatırlatarak, Bizde fiyat standart. 50 kiloluk bir torba şeker şuan 213 TL'den satışa sunuluyor. Yaklaşık 7 bin ton stokumuz var. dedi.

Oussama Haddadi: 'Başakşehir karşısında daha iyi konsantre olarak sahadan galip ayrılacağız'

Yeni Malatyaspor'un Tunuslu oyuncusu Oussama Haddadi, Cumartesi günü oynayacakları Başakşehir maçında daha iyi konsantre olarak sahadan galip ayrılmak istediklerini söyledi.