Malatya

Malatya Haberleri

Bülbüloğlu'ndan 10 Kasım mesajı

Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

Her organ bağışı hayat kurtarıyor

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Adil Başkıran, pandemi döneminde organ bağışının iyice düştüğünü belirterek, 'Organ bekleyen hastalar için umut kapısı olan kadavra bağışı maalesef şu anda çok düşük oranda' dedi.

Fırat Havvası'ndaki turizmin geleceği görüşüldü

Fırat Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Tunceli'de düzenlenen 2. Turizm Yönetişim Ağı İstişare Toplantısı'nda bölgedeki turizmin geliştirilmesi için istişarede bulunuldu.

Başkan Çınar, Yakınca deprem konutlarını inceledi

Yakınca Mahallesinde yapımı süren Deprem Konutlarını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ' Deprem mağduru hemşehrilerimiz için Yakınca Mahallesinde yapımı süren Deprem Konutlarıyla birlikte bu bölgeye yeni bir yaşam alanı kurulmuş olacak' diye konuştu.

Sadıkoğlu'ndan 10 Kasım mesajı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

Jandarma KOM'dan sahte alkole geçit yok

Malatya'da sahte alkol üretimi yapan bir şüpheli, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Estetik cerrahiyi cerrahlar yapmalı

Estetik uygulamalara olan ilginin artmasıyla birlikte, estetik mağdurlarının sayısında da artış gözlenmeye başladı. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu, estetik yaptırmayı planlayanları merdiven altı kliniklerden uzak durmaları konusunda uyararak, Estetik cerrahi ameliyatı yapmaya yetkilendirilmiş tek branş, plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanlığıdır dedi.

Yeni Malatyaspor milli arayı iyi değerlendirmek istiyor

Yeni Malatyaspor, milli arayı iyi değerlendirerek çıkışa geçmek istiyor.

Lösemili çocuklara moral

Malatya'da, lösemili çocuklara moral etkinliği düzenledi.

MHP heyetinden Başkan Gürkan'a ziyaret

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, beraberinde MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, MHP MYK Üyeleri Ömer Ekici ve Eyüp Gönültaş, İl Başkanı Mesut Samanlı ve beraberindeki heyetle birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Öğrencilere sosyal-kültürel faaliyetler

Malatya'nın Arguvan İlçesi'ndeki okulları ziyaret eden gençler, öğrencilerle çeşitli sosyal-kültürel faaliyetler gerçekleştirdi.

Covid-19 nedeniyle organ bağışı oranı düştü

Covid-19 pandemisi nedeniyle organ bağışı oranı yüzde 7'den yüzde 4'e düştü, Türkiye'de 25 bin 190 kişi organ bağışı bekliyor.

Malatya Amatör Futbol'da çekişme sürüyor

Malatya U 18 Amatör Küme Gençler Futbol Ligi'nde 4. hafta geride kalırken, gruplardaki geçen haftanın liderleri yine galip gelerek birinciliklerini sürdürdü.

Başkan Güder: 'Kızılay ülkemizin yüz akı olmuştur'

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Kızılay Haftası' nedeniyle Malatya Kızılay Şube Başkanı Ramazan Soylu, teşkilat ve gönüllü üyeler ile bir araya gelerek, 'Varlığı ile daima gurur duyduğumuz Türk Kızılayı, 1868 yılından günümüze kadar özverili ve etkili bir şekilde yürüttüğü hizmetleriyle dünyanın saygın yardım kuruluşlarının başında yer almaktadır' dedi.

Malatya'da jandarmadan silah ve uyuşturucu operasyonu

Malatya'da jandarma tarafından düzenlenen uyuşturucu ve silah operasyonlarında, 10 kilodan fazla kubar esrar maddesi ile çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Coğrafi işaret tescil belgeleri esnafla buluşuyor

Doğu Anadolu Bölgesinde en fazla Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan yerel yönetim olan Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, Türk Patent ve Marka Kurumundan aldığı tescil belgelerini yöresel yemeklerin tanıtımı ve satışını yapan işletmelerle buluşturmaya devam ediyor.

İnönü Üniversitesi yerli aşı için gönüllüleri bekliyor

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde Turkovac aşısı yapılmaya başlandı.

Malatya'da Memur-Sen'in yeni binası törenle hizmete açıldı

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi yeni binasının açılışı, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın katılımıyla gerçekleştirdi.

Kayısı Analitik Verim Tespit Proje Toplantısı Malatya'da gerçekleştirildi

Kayısı Analitik Verim Tespit Proje Toplantısı, 4 Kasım tarihinde TARSİM'in ev sahipliğinde Malatya'da gerçekleştirildi.