Malatya

Malatya Haberleri

Çiftçiler, TMO'dan gübre fiyatlarına müdahale istiyor

Yaşanan küresel kuraklık ile birlikte gübre fiyatlarının yükselmesinden şikayetçi olan çiftçiler, Toprak Mahsulleri Ofisi aracılığı ile yurt dışından gümrüksüz gübre ithalatı ile çiftçilere destek verilmesini istiyor.

Tur rehberleri Yeşilyurt'ta Lezzet Caddesini gezdi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen 30 kişilik Gastronomi Tur Rehberi Heyetini Yeşilyurt Lezzet Caddesinde ağırlayarak, Yeşilyurt'un tarihi, kültürü ve gastronomisi hakkında bilgiler paylaştı.

Başkan Sadıkoğlu: 'ilk 10 ayın ihracatı 2020'nin tüm ihracatını geçti

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat rakamlarını değerlendiren Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'ilk 10 ayın ihracatı 2020'nin tüm ihracatını geçti' dedi.

Başkan Güder, pazarcı esnaflarını ziyaret etti

Niyazi Mısri Caddesinde kurulan semt pazarını ziyaret ederek pazar esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlarla bir araya gelen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Yaz kış demeden alın teri döken ve dört mevsim fedakrca çalışan pazarcı esnafımızın istekleri bizim için çok kıymetlidir' dedi.

Malatya'da otomobil üst geçidin ayağına çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Malatya'da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil üst geçidin ayağına çarptı. Feci kazada 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi de yaralandı.

Malatya'da havalar soğudu balığa talep arttı

Av yasağının kalkması ve kış aylarının gelmesiyle birlikte tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da balığa olan talep arttı. Havaların soğumayla balık fiyatlardaki düşüş vatandaşı mutlu ederken, satışların artması esnafın da yüzünü güldürüyor.

Türkiye'de depremler daha yıkıcı oluyor

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, Malatya'da katıldığı konferansta yaptığı açıklamada, Türkiye'deki depremlerin Japonya'ya göre daha sığ bölgede olduğunu belirterek, Japonya'daki depremler ise 70 kilometre, 300 kilometre yerin dibinde oluyor ve yukarı çıkana kadar zaten yıkıcı etkisi azalıyor dedi.

Şüpheyle durduruldu tabanca ele geçirildi

Malatya'da şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan aramada, 1 adet el yapımı patlayıcı, 1 adet tabanca, 4 adet fişek, 15 gr Metamfetamin ve 17 adet hap elde edildi. Gözaltına alınan 3 zanlıdan bir şahıs tutuklandı. Diğer iki şahıs ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Önlemler şarka virüsünü Malatya'dan uzak tuttu

Sert çekirdekli meyve ağaçlarının özellikle de erik, kayısı, şeftali ve nektaride görülen şarka virüsüne Malatya'ya rastlanmadı.

Yeşilyurt'ta Kızılay Haftası kutlamaları

29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle Yeşilyurt Kızılay Şubesi tarafından Konak Anaokulu'nda etkinlik düzenlendi.

Engelliler için mavi düşünce

Malatya'da gençler, engellilere yardım için mavi kapak toplama kampanyası başlattı.

Malatya'da gecenin sessizliğini silah sesleri bozdu

Malatya'da yaklaşık 8 ay önce bir kişinin silahla vurularak öldürüldüğü dernekte yine silah sesleri yükseldi.

Boşanma aşamasındaki eşini defalarca bıçaklayarak öldürdü

Malatya'da boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından boş bir arazide defalarca bıçaklanan kadın, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Evden kaçan Van kedisi ağaçta mahsur kaldı, itfaiye kurtardı

Malatya'da evden kaçarak çıktığı ağaçta mahsur kalan kulağı duymayan Van kedisi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Görme engelli futbolcuların azmi göz dolduruyor

Yeşilyurt Belediyespor Görme Engelliler Futbol Takımı, 21 ile 28 Ekim günleri arasında Kayseri'de düzenlenen B1 Futbol 2.Ligin ikinci yarısını 21 puanla üçüncü sırada tamamladı.

Malatya'da yol işaretleme çalışmalarına devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi yaya ve trafik güvenliğini en üst seviyede sağlamak amacıyla il genelindeki yollarda başlatmış olduğu yatay ve düşey işaretleme çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Malatya'da ev ve araç yangınları

Malatya'da ev yangını ile araç yangınlarında maddi hasar meydana geldi.

Sokak satıcılarına operasyon: 1 tutuklama

Malatya'da, torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu sokak satıcılarına yönelik operasyonda, 9 bin 300 adet Sentetik Ecza hap ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi tutuklandı.

Başkan Güder: 'Aslolan devletimizin ve milletimizin bekasıdır'

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Ülkü Ocakları İl Başkanlığı görevine atanan Turgay Şengönül'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette gençlerle de bir araya gelen Başkan Güder, gençlere Cumhur İttifakı'nın önemini anlattı.