Malatya

Malatya Haberleri

Kaymakam Ülkü eşiyle ev ziyaretlerinde

Malatya'nın Arguvan İlçe Kaymakamı Kemal Ülkü, eşi Leman Ülkü ile birlikte ev ziyaretlerinde bulunuyor.

Çöken bina ile ilgili şok savunma

Malatya'da 13 kişinin yaralanması ile sonuçlanan 2 katlı binanın çökmesine neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan H.D., çıkarıldığı mahkemede kolon değil, aradaki duvarı yıktıklarını söyleyerek, kendisini savundu. Üst kattaki kıraathanenin tabanının çöktüğünü belirten H.D., Bina ömrünü tamamladığı için, eski olduğu için yıkılmıştır' dedi.

Malatya'da işyeri kurşunlanması: 2 tutuklama

Malatya'da bir işyerinin kurşunlaması olayına karıştıkları belirlenen 3 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kumarcılara suçüstü

Malatya'da kumar oynayan 5 kişi polis tarafından suçüstü yakalandı. 900 TL muhafaza altına alındı. Şahıslara 5326 sayılı Kabahatler Kanununa muhalefetten idari işlem yapıldı.

Jandarma KOM'dan zehir tacirlerine operasyon

Malatya'da İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu ve kaçak alkol operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı.

Muhtarlar Derneği'nden Güder'e ziyaret

Yeni kurulan Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Demirci ve dernek yönetim kurulu üyeleri, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'i makamında ziyaret etti. ,

Fendoğlu'ndan göçüğe acil müdahaleye teşekkür

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu, TBMM'de yaptığı konuşmada, Malatya'da 2 katlı binanın çökmesi esnasında olaylara acil müdahale eden kurumlara teşekkür etti.

Malatya'da kırmızı ışık ihlali kaza getirdi: 1'i ağır 5 yaralı

Malatya'da kırmızı ışık ihlali yapan servis otobüsü kazaya neden oldu. Feci kazada 1'i ağır 5 kişi yaralandı.

2 katlı binanın çökmesine neden olan tadilatı yapan 3 kişi tutuklandı

Malatya'da 13 kişinin yaralanması ile sonuçlanan 2 katlı binanın çökmesine neden olduğu gerekçesi ile gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

MAKON üyelerinden Başkan Gürkan'a teşekkür

Malatya Konfederasyonu (MAKON) yönetim kurulu üyeleri, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti. Ziyarette MAKON yönetim kurulu üyeleri Yaşar Yaman, Ali Karadoğan, Ömer Adıyaman, Nazife Özdemir, Yusuf Usul ve Hidayet Özpolat yer aldı.

Başkan Sadıkoğlu'ndan, MGTC'ye ziyaret

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Meclis Başkanı Hasan Özkan ile yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti (MGTC) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Malatya'daki silahlı kavgayla ilgili 2 tutuklama

Malatya'da iki grup arasında çıkan silahlı kavgayla ilgili gözaltına alınan 10 kişiden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Malatya'da çöken binayla ilgili gözaltına alınanlar adliyede

Malatya'da çöken iki katlı bina ile ilgili olarak gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Elektrik akımına kapılan genç işçinin feci ölümü

Malatya'da elektrik ana trafosunu boyarken akıma kapılan genç işçi hayatını kaybetti.

Kızılay'dan Malatya basınına destek teşekkürü

Kızılay Malatya Şubesi Başkanı Ramazan Soylu, kendisini ziyaret eden Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Güner ve yönetim kurulu üyelerine destekleri nedeniyle teşekkür etti.

Göçükten saniyelerle kurtulan şahıs yaşanan dehşeti anlattı

Malatya'da çöken 2 katlı binadan saniyeler ile kurtulan Halil Koka, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Çöken binanın hemen arkasında bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin kantini de çökme nedeniyle hasar görürken, olay sırasında bölgede öğrencilerin olmaması ise olası başka bir faciayı da engelledi.

Acil durumlara hazırlık için eğitim

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer (KBRN) tehditler ekibi, afet ve acil durumlar için eğitim aldı.

Enkazdan kurtarılan Uçak, dehşet anlarını anlattı

Malatya'da İnönü Caddesi üzerinde çöken binada yaralı olarak kurtulan 52 yaşındaki İbrahim Uçak, dehşet anlarını anlatarak, Ölüm, korku, heyecan, her şeyi hissettik dedi.

Doğanşehir'de üreticilere kaba yem tohumu desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Üretimin Artırılması Projesi kapsamında, Malatya'nın Doğanşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üreticilere yüzde 75 hibe destekli 5 ton kaba yem tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.