Malatya

Malatya Haberleri

Sağlık İl Müdürü Bentli: 'Malatya 'da 2. doz aşı yüzde 71 'e ulaştı'

Malatya'daki Covid-19 vaka sayısı ve aşı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, bir kez daha aşının önemini vurguladı. Malatya'da yüz bin kişide görülen haftalık vaka sayısının 160,39'ye düştüğünü hatırlatan Bentli, kentin 2 doz aşıda yüzde 71,5'a ulaştığını, bu oranın yetersiz olduğunu söyledi. Bentli, Malatya'da da uygulanmaya başlanan Türkovac aşısı Faz 3 çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Evde silahlar ele geçirildi

Malatya'da, bir şahsın evinde yapılan aramada silahlar ele geçirilirken, şahıs gözaltına alındı.

Diyabet oranı en yüksek il Malatya

14 Kasım Dünya Diyabet Günü'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Endokrin Uzmanı Dr. Lezzan Keskin, Türkiye geneli yüzde 13 olan diyabet oranı, Malatya'da yüzde 21 olduğunu ve Malatya'nın Türkiye'de en fazla diyabet hastası olan il olduğunu belirtti.

İnönü Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'ne yeterlilik belgesi

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı, kadın hastalıkları ve doğum alanında tıpta uzmanlık eğitimi ile ilgili standartları karşılamış olduğunu gösteren yeterlilik belgesi aldı.

Tırın biçtiği aracın sürücüsü kurtarılamadı

Malatya'da tır ile otomobilin karıştığı kazada ağır yaralanan otomobil sürücüsü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Malatya'da tır otomobili biçti: 1'i ağır 3 yaralı

Malatya'da tırın çarptığı otomobil hurdaya dönerken, feci kazada 1'i ağır 3 kişi yaralandı.

Malatya'da bir yılda 2 milyon 250 bin fidan toprakla buluşacak

Malatya'da 'Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes' sloganı ile başlatılan fidan dikim kampanyası sürecinde 1 yılda 2 milyon 250 bin fidan toprakla buluşturulacak.

Malatya'nın ilçeleri de yeşilleniyor

Tarım ve Orman Bakanlığınca Türkiye genelinde gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle Malatya'nın ilçelerinde de fidan dikme programları yapıldı. Malatya'nın Arguvan İlçesi'nde de , 'Bugün Fidan, Yarın Nefes programı çerçevesinde, bin fidan toprakla buluşturuldu.

Malatya'da ilçelere arıtma tesisleri yapıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü, Malatya'nın en büyük ilçelerinden biri olan Doğanşehir'e Atıksu Arıtma Tesisi kazandırıyor. Temiz Su, Temiz Çevre, Sağlıklı Gelecek anlayışını Malatya'nın her metrekaresine işleyen MASKİ Genel Müdürlüğü, 3 yıllık periyotta Doğanşehir'e 70 kilometre içme suyu, 35 kilometre kanalizasyon hattı, 12 içme suyu deposu yaptı.

Yeni Malatyaspor'da Giresunspor hazırlıkları sürüyor

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Giresunspor'a konuk olacak olan Yeni Malatyaspor'da hazırlıklar sürüyor.

Yeşilyurt Belediyesi'nden bin fidan desteği

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes temasıyla her yıl 11 Kasım'da ülke genelinde gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Seferberliğine bin fidan ile destek verdiklerini belirterek, 2,5 yılda 10 bin 600 adet fidanı toprakla buluşturup, Yeşilyurt'un ismine değer katacak hizmetlerin altına imza attık' diye konuştu.

Eğitimde 5 yaş grubunda yüzde 100 hedefleniyor

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Songül Koçer, 5 yaş grubunda yüzde 100'e ulaşılması hedeflendiğini bildirdi.

Hırsız güvenlik kameralarından kaçamadı

Malatya'da, TCDD'ye ait sinyalizasyon ve haberleşme hattından hırsızlık yapan zanlı, jandarma tarafından 8 saat güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi sonucunda yakalandı. Zanlı, mahkemece tutuklandı.

Malatya'da muhtarlara ve birlik temsilcilerine teşvikler anlatıldı

Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından muhtar dernekleri başkanlarına ve ilçe birlik temsilcilerine devlet teşviklerine ilişkin sunum yapıldı.

Hırsızların rahatlığı pes dedirtti

Malatya'da girdikleri bir iş yerinde televizyon ve motosiklet çalan hırsızların rahatlığı pes dedirtti. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Başhekime 'hayırlı olsun', yaralıya 'geçmiş olsun' ziyareti

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, çöken binanın enkazından yaralı olarak çıkarılan ve tedavi gören İbrahim Uçak'ı da hastane odasında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kaymakam Ülkü eşiyle ev ziyaretlerinde

Malatya'nın Arguvan İlçe Kaymakamı Kemal Ülkü, eşi Leman Ülkü ile birlikte ev ziyaretlerinde bulunuyor.

Çöken bina ile ilgili şok savunma

Malatya'da 13 kişinin yaralanması ile sonuçlanan 2 katlı binanın çökmesine neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan H.D., çıkarıldığı mahkemede kolon değil, aradaki duvarı yıktıklarını söyleyerek, kendisini savundu. Üst kattaki kıraathanenin tabanının çöktüğünü belirten H.D., Bina ömrünü tamamladığı için, eski olduğu için yıkılmıştır' dedi.

Malatya'da işyeri kurşunlanması: 2 tutuklama

Malatya'da bir işyerinin kurşunlaması olayına karıştıkları belirlenen 3 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.