Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Kadın girişimcilere ücretsiz akademi eğitimi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Diyarbakır Ticaret Borsasının ev sahipliğinde Garanti BBVA ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nin (BÜYEM) birlikte hayata geçirdiği Türkiye Kadın Girişimci Akademisi'nin 2024 yılı eğitimlerinin ikincisi Diyarbakır'da gerçekleştiriliyor.

'Hattat Hamit Aytaç'ın İzinde Geleneksel Sanatlar Sergisi' açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 20'inci yüzyıl hüsn-i hat sanatkarlarından Diyarbakırlı Hattat Hamit Aytaç'ın vefatından 42 yıl sonra 'Hattat Hamit Aytaç'ın İzinde Geleneksel Sanatlar Sergisi' açıldı. Sergiye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

HDP önündeki evlat direnişi bin 634. gününde

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor.

Diyarbakır'da 'Dilimizin Zenginlikleri Festivali'

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 'Sözlük Özgürlüktür' sloganıyla başlatılan 'Dilimizin Zenginlikleri Projesi' çerçevesinde Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimince Dilimizin Zenginlikleri Festivali' düzenlendi.

Okulu bırakan çocuklar altın işleyerek sanatı öğreniyor

Diyarbakır'da faaliyet gösteren bir kuyumcunun atölyesinde eğitim gören 14-21 yaş arasındaki çocuklar, yaptıkları altın ürünleri Avrupa, Asya ve Orta Doğu ülkelerine ihraç ediliyor. Çocuklar bir yandan ustalığı öğrenirken, diğer yandan ise ailelerine maddi katkıda bulunuyor.

Diyarbakır'da jelikan bidon içerisine saklanmış 43 kilo esrar ele geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonu sonucu 3 adet jelikan bidon içerisine saklanmış 43 kilogram esrar ele geçirildi.

Dünyada ilk kez Diyarbakır'da yapıldı

Diyarbakır'da görev yapan jinekolojik onkoloji doktorları Behzat Can ve Sedat Akgöl, ekibiyle dünyada en az izle yapılan rahim kanseri cerrahisini ilk kez uygulayıp tıp literatürüne ekledi. Ekibin yaptığı cerrahi işlem Avrupa'nın en büyük jinekolojik onkoloji dergisi olan International Journal Of Gynecological Cancer'de yayınlandı.

Dehşet saçan sanığa 15 yıldan 26 yıla kadar hapis talebi

Diyarbakır'da bir düğün salonunda damat ile bir çocuğu yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan sanık hakkında üç ayrı suçtan 15 yıldan 26 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Yenişehir'de 'Tarihe Yolculuk Müze Gezi Projesi' protokolü imzalandı

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi, Diyarbakır Müze Müdürlüğü ile vatandaşlarda kültürel, tarihi ve bilimsel bilinç oluşturmak amacıyla Tarihe Yolculuk Müze Gezi Projesi işbirliği protokolü imzaladı.

Diyarbakır'da yağmur suyu şebekesi yenileniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Meyve Sebze Hali Kompleksi'nde çökmelerin meydana geldiği yağmur suyu şebekesi yerine yeni hat oluşturmak amacıyla çalışmalara başladı.

Mezopotamya ÜPAK kuruluyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni kapsayan Ürün Piyasası Aracı Kurumları (ÜPAK) kuruluyor.

Diyarbakır'da 'Tarih Yazan Çocuklar' şenliği devam ediyor

Diyarbakır Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda hayata geçirilen 'Tarih Yazan Çocuklar' projesi devam ediyor.

Bismil'de polis, sanayi hırsızını çaldığı malzemeleri satarken yakaladı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde küçük sanayi sitesinde hırsızlık yapan şüpheli, çaldığı malzemeleri satmaya çalışırken yakalandı.

Camide çocuklara bıçak çeken yaşlı adam adli kontrolle serbest kaldı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir camide oyun oynayan çocuklara bıçak çekip 'uslu durun' diyerek uyarıda bulunan ve olayın ardından gözaltınan alınan yaşlı adam, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da hijyen denetimleri devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların güvenli gıdaya erişimini sağlamak amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Diyarbakır'da TOKİ Deprem Konutlarına iki yeni güzergah

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi'nde yapılan TOKİ Deprem Konutlarına iki güzergahta dört araçla toplu taşıma hizmeti verecek.

Çermik'te 4 yıllık tarım politikaları ele alındı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 'Tarımsal Üretim Planlaması Hakkında Yönetmelik' çerçevesinde üreticilerle toplantı yapıldı.

Diyarbakır'da TOKİ şanslıları kura çekiminde ekrana odaklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın katıldığı Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreninde hak sahipleri ekran kilitlendi. Evine kavuşanın kimisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dua etti, kimisi de birkaç gün sonra evine taşınacağını söyledi.

Yenişehir'de 12 bin vatandaşa 4 bin TL market yardımı

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, yaklaşan Ramazan ayı vesilesiyle ilçede bulunan dar gelirli 12 bin vatandaşa 4 bin TL market alışverişi desteğinde bulunacak.

Toplam 8684 haber.